3.1.12

Ikke-strikke-gaver

Nå nærmer det seg slutten av julegaveoversikten, altså. Men ett innlegg til blir det kanskje etter dette...

Dagens er oversikt over de hjemmelagde ikke-strikkede gavene. Håndvarmere har jeg vist fram allerede, i kategorien håndvarmergaver, men jeg har småsydd og flettet lite grann til.

Kjøttbeinpute
Lillesøster ønsket seg sånn kjøttbeinpute som jeg sydde til meg selv og til pappa i fjor. Og sånne ønsker sier man da ikke nei til.

Caruso har kvalitetssikret. 

Stoffet er en lapp fra Naboskapet på Jessheim, de har stort utvalg av lappestoffer. Jeg mistenker at det noe lin i det. Og at det kommer til å krølle... Så Solrun, du får si fra hvis det blir for ille, så skal jeg sy et yttertrekk som kan strykes...

Jeg hadde tenkt å sy flere å gi bort, men de får komme som overraskelsesgaver senere en gang. Mønsteret er gratis til nedlasting hos Sew4Home, med beskrivelse og det hele.

Pusekalender
Svigermor må selvfølgelig få kalender med bilder av "barnebarna". Hvert år planlegger jeg avansert layout og fancy detaljer, og hvert år må jeg kapitulere og gjøre det enkelt.Nuvel, bildene er jo det viktigste. Og neste år blir de forhåpentligvis bedre, siden jeg snart skal begynne research på nytt kamera, som vi fikk penger til til jul!


Flettet fat
Pappa fikk den eneste flettede gaven jeg rakk å få ferdig i år. Her hadde jeg også store planer (og store mengder peddig), men da plan A gikk i vasken var det ikke tid til plan B, så det ble med denne.


Grunnen til at akkurat pappa fikk den, er at den er flettet av irisblader, og irisen har jeg fått fra hagen hans. Den har nesten svarte blomster og er veldig lekker, og legger igjen store mengder brune blader hver høst.


Men nå har jeg noe morsomt å bruke dem til. Bladene er først flettet til en lang, lang remse mens de er litt fuktige. Jeg har flettet med tre deler, og omtrent tre blader i hver.


Fletta blir klippet ren for løse ender, og deretter sydd sammen til en spiral med vokset lintråd.


Tidkrevende, men hyggelig håndarbeid, og det er morsomt å se hvor mange forskjellige nyanser av brunt det faktisk er i visne blader. Veldig holdbart er det nok ikke, det blir nokså sprøtt når det tørker. Til gjengjeld kan teknikken brukes til veldig mange ulike materialer.


Så nå har jeg klar hevnen over gresset jeg ikke tåler: Det skal klippes, tørkes og flettes! Fortrinnsvis før det begynner å blomstre...

Og ellers?
Ellers kjenner jeg at høytider ikke kommer gratis, selv om de er rolige, spesielt ikke når man ikke klarer å holde seg på matta sånn diettmessig. Men for all del, det er mange år siden jeg har vært i såpass form første uka i januar, så jeg satser på å være tilbake i marsjfart om ikke lenge.

I går var jeg og en venninne en snartur på Projo og slo oss løs på salg, det var veldig hyggelig (kanskje ikke for lommeboka, og garnskjenken sukket tungt da jeg la posen oppå, men for meg var det hyggelig). Bilder av fangsten kommer snart!

Mikro ser Tour de Ski med matmor...

Jeg er for øvrig ferdig med både en genser og en jakke som ikke er vist fram, og jeg har et sjal som skal blokkes og en vest som bare trenger trådfesting og knapper (og en liten vask, kanskje), så det blir da ferdig en del også! De siste dagene har jeg bare strikket på skysjalet, det er det eneste jeg har lyst til, selv om jeg har en stabel med bursdagsgaver liggende klar som det egentlig begynner å haste litt med.

...Og tøyser foran ovnen med tante. Teppet er arvet fra foreldrene mine, og våre katters
formødre og -fedre har ligget foran deres ovn på dette teppet i mange generasjoner.
Det er forskrekkelig slitt, består i hovedsak av kattehår, og kattene elsker det.

Nuvel, skysjalet er god restitusjonsstrikk, så jeg skal nå i hovedsak sitte her og strikke en stund til. Strikkekafe i morra, håper jeg, og så blir det en bitteliten bytte-gaver-tur til byen på torsdag.

Håper det nye året fortsatt ser skinnende blankt og lovende ut!

3 comments:

Vibekes lille ullne said...

Fine kjøttbeinputa! Setter den på gjøre-lista for 2012. Herlig pusekalender, du har jo så utrolig mange morsomme bilder av kattene. Det må jo bare bli bra uansett layout.

Høytider kommer ikke gratis, det er sikkert. Og her er det høyrisikoprosjekt på gang. En uke til varmere strøk i morgen. Håper på det beste, selv om jeg ikke er restituert etter jula enda. Ser fram mot sol da. Vi snakkes/tastes! :)

Solrun said...

Puta ser ut til å holde seg fin den, (og om den krøller så er nok ikke jeg den første som ser det..) og den gjør helt klart sofaen litt mer levelig for nakken min :)

BodilE said...

Den kjøttbeinputa burde være midt i blinken for hundemennesker også,(spesielt sånne med nakkeproblemer) eller kanskje til og med en hund? Ellers synes jeg kurven var kjempefin, er som kjent veldig glad i sånne naturfarger!