15.3.11

Kjøttbeinpute og blomsterbarn

Ikke at de to tingene har noe med hverandre å gjøre, altså, det var bare tilfeldigvis det jeg hadde å melde i dag. Og altså ikke noe ferdig strikking, siden jeg i skrivende stund har 11 - elleve - pågående prosjekter, og strikker to rader på hver før jeg blir lei og bytter til et annet.

Lure kjøttbein-nakkeputen!
I et overmodig anfall av tiltakslyst her forrige dagen dro jeg fram symaskinen. Det gikk overraskende greit, men så var det ikke mange sømmene heller.

Jeg fant mønster til en enkel nakkepute hos Sew4home for en stund siden. De kaller den bow tie pillow, altså tversoversløyfepute, men jeg synes den ser mer ut som et kjøttbein. Ikke at det spiller noen rolle, navnet skjemmer ingen, som kjent (det er vel en sannhet med modifikasjoner, men samma det).


Puta er kjempeenkel å sy. Last ned pdf-mønsteret, skriv ut fire stykker, klipp ut og lim sammen. Klipp ut tre like sider, sy sammen to og to halve sider så puta blir trekantet. Ikke glem å lage åpning til vrenging og fylling. Jeg lagde den litt liten, og selv om det gikk greit å vrenge, var det noe herk å fylle.


Puta er fylt med helt standard billigvatt fra hobbybutikken. Stoffet er en salgsrest fra Åhlens, tror jeg.


Og den virker! Riktig kjekk i nakken på stolen eller sofaen, og hvis jeg legger den litt lenger ned, får skuldrene litt støtte når jeg strikker også.

Fornøyd, ja!

Blomsterbarn
Nå er vårstemningen virkelig rett rundt hjørnet, og jeg klarer ikke å la være å fylle stua med skranglete løkplanter som slett ikke er beregnet på 20 varmegrader.


Det liker heller ikke pelargoniene, men en del arter og primærhybrider har jeg hatt i et litt kjølig vestvendt vindu i vinter. Og en i stua og en på kjøkkenet. Noen har likt seg godt, et par har blitt veldig lange og slengete. Et par dvergsorter i kjelleren har nok hatt det litt for kaldt, og skal få bo oppe neste vinter (hvis de er i live fortsatt).

I dag var det på tide med sommersveis, og da produserer man jo en del avklipp. Dermed er det duket for en mengde pellisbarn. Om halvparten overlever har jeg mer enn nok, så her bør det bli litt å gi bort utover våren.

Slik så villnisset ut da jeg startet:


Hyggelig redskap er halve moroa:


Her skulle jeg selvfølgelig hatt lekre små terracottapotter til stiklingene, men de holder så dårlig på fuktigheten og tar så mye plass, så det blir 50-kroners minidrivhus fra Europris i stedet. Kompenserer med å ha jorda i stilig men upraktisk steingodsbolle, samt å klippe med den gromme japanske sekatøren jeg har fått av brodern.


Ferdig!
Seks nyfriserte pelliser og noe sånt som 34 blomsterbarn. For ikke å snakke om følelsen av vår og lukta av fuktig jord!

Og ellers?

Intet nytt under solen. Bortsett fra at det faktisk er sol, og det er jo hyggelig.

Solsugne katter speider ut over snødekt hage. 
Og jo, så har jeg kjøpt ny pc! Den er i posten nå, og jeg sjekker sporingslenken fem og tjue ganger om dagen. Den er liten og billig, og blir en interessant avveksling fra den store vidundermaskinen jeg har fra før. Den gamle er slepbar mer enn bærbar, men har skjerm på størrelse med en liten tv og masse dyr programvare fra den gangen jeg jobbet. Og siden jeg ikke kommer til å ha råd til å kjøpe disse programmene på nytt, tenkte jeg det var best å avlaste den litt sånn at den kanskje virker en stund til.

Og smågnagerjakta er i gang - årets første gave lå i stua i morges. Ikke vet jeg om det er en sammenheng, men vi har også hatt en runde med hårballer i dag. Katteeierlivets gleder... Godt det er vår snart!

Og en ting til: Pakkelappen har kommet på de siste strikkebøkene, Vogue stitchionary om blonder samt Elizabeth Zimmermans Opinionated Knitter. Yuhu!

Nei, nå er det på tide å ta ut oksesteika fra ovnen! Den er godt gjennomstekt, saltet men ikke pepret, og skal fungere som pålegg og middag til meg de neste dagene. Fryses ned i skiver for å unngå høye histaminnivåer. Jadda!

5 comments:

Ulla-Bella said...

Så fin pute du har laget:)

Sisselshverdag said...

Hærlig pute :D Er enig med deg , den ser omtrent ut som et kjøttbein, bare mye mykere hihi..
Herlig vårlig med litt stiklinger, skal nok ta litt av mine også, eller kanskje de bare skal få vokse... De ser ikke verst ut de jeg har greid å overleve.. Knollene skal i allefall få vente

Ha en trivelig tirsdagskveld :D

karna said...

Så tøff pute, jeg fikk assosiasjoner til et pluto-kostyme jeg laget da unga var i karnevalalder. Så mønster er gjort klart.
Flink du har vært med blomsterbarna dine også,-)

Vibekes lille grønne said...

Genial pute! Den skal jeg prøve meg på når jeg kommer i syform igjen.

Godt du får ivaretatt plantene dine. Her er det bare lut og kaldt vann og dårlig stell.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Nina said...

Fin pute! Kjempegøy å sy litt, er det ikke? Jeg har blitt helt bitt av basillen, og blir like overrasket hver gang jeg faktisk klarer å lage noe jeg kan bruke :-)