30.12.11

Håndvarmergaver

En god del av årets gaver har som oppgave å varme kalde hender på forskjellige måter.

Det første vanteparet har jeg vist fram før, det har gått til svigerstebestemor Tora.


Det andre vanteparet var til pappa, og de er halvvanter. Det er nemlig ikke alltid all snekring og sånt ute blir ferdig før vinteren kommer, og det er vanskelig å snekre med hansker. Derfor ble det halvvanter, tynne og elastiske som forhåpentligvis sitter godt på hånda.


Garnet er Rheuma Thermal Wolle, 100 % ull og maskinvaskbart på 30 grader. Kjekt. Strikket på pinner nr 2, og sånn noenlunde etter gratis oppskrift fra andre verdenskrig. Heftet er utgitt av Røde Kors i USA og heter "Practical, Warm Hand Knits for Service Men", så dette er kvalitetssikrede saker. Mønsteret på håndbaken har jeg lagt til selv, da jeg syntes det ble litt løst med glattstrikk og så tynt garn.


Pappa har skikkelige arbeidsnever, så jeg måtte teste størrelsen med et garnnøste av passelig omfang. Elastisk nok, tror jeg. Og ved et hendelig uhell ble fingrene på venstre hånd en maske eller så større enn de på høyre - noe som er like greit, siden fingrene på pappas venstre hånd er litt tykkere enn de på høyre. Sånn går det når man bruker sirkelsag uten beskyttelse og sager fingrene nesten av. Og får dem sydd på igjen.


Og sannelig kom det ikke et bilde av vante på ekte hånd også. Litt bedre passform her enn på garnnøstet, heldigvis.

Håndvarmere
Jeg har også sydd en bunke små håndvarmere og delt ut. De er omtrent 9x7 cm og fylt med ris. Tanken er at man kan varme dem i mikrobølgeovn, og deretter putte dem i lommene eller vottene når man skal ut en tur i kulda. De bør holde en snau halvtime eller så, og da har jo gjerne bussen kommet.


Disse er brodert med ulltråd på filt kjøpt på salg hos Panduro for noen år siden. Lillesøster fikk de med ugler, mamma med blomster.

Og så sydde jeg to par av en tovet ullgenser til et vennepar.


De glemte jeg å ta bilde av, men broderiene er i samme stil som dette, og er inspirert av japansk sashiko-søm. Jeg har store planer om å lage et par til meg selv også, men resten av genseren var litt hullete, så jeg må finne noe annet stoff.

Jeg syntes liksom at jeg ikke lagde så mange julegaver i år, men det er enda en del igjen... Så dere får et par porsjoner etter nyttår også.

Og ellers?
Ellers er 2011 plutselig og helt uten forvarsel brukt opp, og i morgen er det nyttårsaften. Det burde hete "nyttårsaften på kjerringa", og ikke julaften. Julaften har jeg kontroll på, som regel, men nyttårsaften er jeg like uforberedt hvert år.

Gaver med klør...

Så planen blir enkel: Biffmiddag med mannen, en film eller litt poker (mannen fikk pokersett til jul), og kanskje starter vi det nye året i stampen i hagen. Vi feirer dessuten elleve år sammen sånn utpå morrakvisten første nyttårsdag, men så lenge holder vi oss nok ikke våkne i år.

Neste år skal jeg altså sy et skikkelig juletreteppe. Lover.

Jeg har slettes ikke rukket å bli sentimental og mimrende enda, så all form for oppsummering av året som gikk og håp og planer for det nye kommer i 2012.

Men jeg vil i hvert fall takke så mye for følget i mitt første hele år som blogger på ordentlig! Takk til alle fine følgere, for flotte kommentarer, skryt og gode spørsmål. Dette er virkelig moro, og et lite pust av verden for en dame som ikke har riktig den samme sosiale kontaktflaten i den virkelige verden som hun pleide å ha.

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN, OG 
GODT NYTTÅR!!!!!


Så ses vi plutselig i 2012!

5 comments:

PrinsessaPåErta said...

Du er så flink! Flotte vanter, disse likte jeg :)

MayM said...

Så fine vanter du har srikket.

Godt Nytt År til deg også :-)

BodilE said...

Kjempefine vanter!
Og nok en gang kommer du med noe nytt, sånne lure håndvarmere. De likte jeg veldig, for en smart ting å ha og kjekt å gi bort også! Alle de gangene man har stått og ventet på buss og tog med iskalde hender! Jeg har en hvetepute som jeg varmer i mikroen og bruker daglig til å varme føttene, hendene, senga mi, eller til å myke opp ryggen, men har ikke tenkt på at det kan være kjekt med det samme prinsippet i lit mindre format.
Godt nytt år til deg også! :)

Vibekes lille ullne said...

Jeg har falt ut litt i jula og gått glipp av flere innlegg her inne! Fantastisk julegaveproduksjon! Nydelige sjal og skjerf, vanter og kjempesmarte håndvarmere.

Veldig bra du begynte å blogge, jeg har stor sans for både bloggen og deg. Morsomme og interesante innlegg og alltid godt med en "likesinnet" på noen områder. Herlige kattebilder også, morsomt å bli kjent med flokken.

Riktig godt nytt år Linda, og vi håper på bedring til tross for kjedelig konkurs på LHK! :)

Helle said...

Synes du har laget veldig fine julegaver til familien i år.

Ønsker deg et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge med deg i 2012.