27.12.11

Julegaver til kalde halser

Nå vet jeg jo ikke om de har spesielt kalde halser, broren og svogeren min, men er de som folk flest (og ikke som min far), så fryser de vel litt rundt kjakene om vinteren.

Tenkte først å strikke like men i forskjellige farger, men skjønte fort at det ble heeeelt uaktuelt å strikke to av noen av disse. Men vevstrikk i forskjellige varianter er det i begge to.


Brorskjerfet er strikket med en teknikk Barbara Walker kaller Sweedish Weave, den er hentet fra hennes A Second Treasury of Knitting Patterns
Selve strikkingen er gjort med mørkeblått sokkegarn, mens "vevingen" er gjort med Evilla plategarn, sånn uspunnet førgarn, begge fra Mauds garn. Dette er en veldig god måte å bruke plategarnet på, synes jeg, skjerfet blir veldig lett og luftig samtidig som det varmer godt. Også ser det jo stilig ut. Også er det litt vanskelig å se hvordan det er laget, og det liker man jo.
Mer om masketall og pinner og sånt på Ravelry. Det gikk overraskende radig å strikke dette, og "vevingen" satt i fingrene etter en stund. Det hjalp sikkert at jeg strikket alle radene på rettsiden, det er mer klønete å "veve" på vrangen. 
Svogerskjerfet er strikket i en annen type vevstrikk, sånn at stripene blir på langs selv om man strikker på tvers. Snedig. Mønsteret har jeg funnet hos Elly Doyle, og det heter Woven Scarf. Hennes er riktignok strikket på langs, men det så jeg ikke helt poenget med. 
Garnet er Abuelita tjukk merino fra Pickles, et hespe av hver farge og jeg strikket til de tok slutt. Dette gikk ikke fullt så radig, og dessuten måtte jeg følge med litt for ikke å legge garnet på feil side av maskene, så det har tatt sin tid. Men det ble ferdig til jul!
Ravelry-side her.


Vevstrikking er i det hele tatt en type teknikk jeg liker veldig godt, og den varianten med førgarn skal definitivt testes igjen. På et genserbærestykke, for eksempel, eller som pynt på votter, luer eller hva det skal være, egentlig.


Og ellers?
Ellers kom vi oss gjennom Dagmar med skinn, hus og hage i behold, selv om arbeidsplassen til mannen fikk hard medfart: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7931070

Dette er bare noen hundre meter nedi veien, så man blir jo litt skjelven. Jeg syntes liksom ikke det virket så ille, jeg hadde ørepropper og er vant til litt vind, men jeg skjønner jo nå at det faktisk hadde vært grunn til bekymring. Men selv den råtne selja står fortsatt, men i vinter skal den altså ned. Ikke sikkert den tåler en runde til!

I kveld skal vi i "sent selskap", dvs. på besøk for å hjelpe til å spise opp julematrester etter at vertskapets sønn har lagt seg. Jeg må huske kamera, for gavene til denne familien ble pakket inn litt sånn i hui og hast, så der er det et par hjemmelagde som ikke er dokumentert enda. 

Er du ikke snart ferdig med den havregrøten? Vi vil ha resten av melken!
Og ja, melken er laktosefri, siden pusene og jeg tåler vanlig melk omtrent like dårlig.

Men enn så lenge skal jeg ta livet med knusende ro. I formiddag har jeg dusjet, lagd müsli og sjekket at det ekstra vaffeljernet kan byttes på Jessheim, og det føles jo som en formidabel innsats etter de siste dagenes inaktivitet. Målet for ettermiddagen er å vanne blomstene i kjelleren. Og å pakke ned noen jordskokker til kveldens vertskap. Det lyder overkommelig, egentlig.

Håper dere ikke har blåst bort! Nå er vel det verste over. Fortsatt god romjul!

8 comments:

Annika said...

Så fantastisk flotte skjerf! Dette får jeg nesten lyst til å teste ut selv.

Sisselshverdag said...

Så tøffe sjerf :D Du kan nå alt da :D

Ingen skader her heller etter a Dagmar, men sleit litt me at strømmen var borte så lenge. Fikk den ikke tilbake før i går kveld.

Ha en hyggelig romjul, etter jul må vi treffes igjen. Mere enn litt på Mega ;)
Klem fra meg litt oppi bygda :D

Villblomsten said...

Flotte sjal og søte puser :-)
God Jul til dere alle :-)

Mette said...

Jøss, dette ser jo vevd ut. Flotte skjerf. Takk for titten.

BodilE said...

To nye teknikker jeg ikke har sett før, ser morsomt ut å lage og fine var de!
Godt dere kom dere vel igjennom Dagmar, alt vel på denne kanten også, bortsett fra noen falne trær i skogen.

Helle said...

Vevingen så veldig avansert ut, og resultatet ble dertil veldig flott. regner med at svogerne ble veldig fornøyde med gavene sine.

Dobbelt sett med vaffeljern? Høres ut som om noen må være veldig glad i vafler?

Nina said...

Kjempeflotte skjerf!

Takk for et kjempefint blogår! Jeg er innom deg stadig vekk, men av og til litt for raskt til å legge igjen kommentar. Det skal jeg prøve å bli bedre på neste år!

Og du - så gøy med den Ukulelen! Jeg ga en slik til pappa i år og det var stor suksess. Kunne tenke å lære meg det selv. Spiller du gitar slik at du kan litt grep allerede, eller starter du fra begynnelsen?

Ønsker deg en fortsatt god jul - og Tussi (pusen vår) hilser til dine puser!

Hilsen Nina

StickLena =KnitLena said...

Vävstickning är verkligen snyggt och effektfullt!
Vackra katter....