5.1.12

Luejulegave og nytt garn

Den siste julegaven i denne omgang er en liten lue. Jeg strikket for så vidt en genser også til samme mottaker, men den klarte jeg ikke å huske å ta bilde av. Mulig det kommer senere, men for denne gang blir lua den siste julegaven.


Lua ble først forsøkt strikket etter gratismønsteret Beloved, som skal gi babystørrelse på pinne 2,5. Jeg prøvde meg med Sterk på pinne 3, og håpte på noe i nærheten av omtrent 18 måneder. Den passet til meg. Riktignok har jeg lite hode, men så ille er det ikke.


Så da juksa me litt, rakk opp tilbake til vrangborden og felte alle de to vrange til en vrang, og gamblet derfra. Samtidig benyttet jeg muligheten til å gjøre om ganske kraftig på mønsteret, så det ble to rett, en vrang resten av veien, med en flette bak.


Men måten lua er strikket på, likte jeg veldig godt, og passformen ser god ut (uten at jeg har sett den på mottakeren, så det er mulig jeg tar helt feil her.). Og Sterk er et varmt og godt garn. Så med forbehold om at den ikke virker, så er jeg godt fornøyd med resultatet.

Garn - igjen!
Godt jeg ikke har som nyttårsforsett å slanke garnlageret... Vel, det ligger jo bak der som en liten tanke at det begynner å bli veeeldig mye garn her, men jeg klarer liksom ikke helt å sette ned foten og si stopp.

Så det ble litt fra Pickles, siden de hadde salg.


Ni nøster Extra Fine Merino i en nydelig tranebærfarge som går ut. Bildet er helt forferdelig, sorry, men jeg orker ikke å ta en nytt...


Og fire nøster Merino Silk, som er en utgående kvalitet, tror jeg. Siger sikkert som rakker'n, men dette skal bli skjerf/sjal ett eller annet, så da er det ikke så farlig. (Verre at jeg har garn til en hel genser i skuffen, i en annen farge. Der må det tenkes litt på konstruksjonen, ja.)

Og så ble det jo en del på Projo på mandag, det var jo salg der også.


Først to hesper som skal brukes sammen med et spraglete jeg hadde fra før. Til venstre er Projo Merino Lace, til høyre Nymph sokkegarn fra The Natural Dye Studio, 70 % Blue Faced Leicester, 20 % silke og 10 % kasjmir. Ho ho!

Til sammen skal disse tre herlighetene bli et sjal jeg har hatt våte drømmer om siden jeg så det første gang, nemlig stripete, rillestrikkede Color Affection av Veera Välimäki. Mønsteret kommer strengt tatt ikke på en drøy måned enda, men jeg tror jeg vet hvordan det lages....


Og så litt annet. Nederst til venstre to hesper Malabrigo Merino Silk som skal bli en gave, over dem et nøste Noro som allerede snart er et putetrekk. Nederst til høyre to hesper sokkegarn, det grønne fra Cherry Tree hill er solgt videre og det bærfargede fra Indigo Moon skal bli vårskjerf til meg.

På toppen er et nøste med Projo Guia, en bambusblanding som det dessverre ikke blir mer å få tak i av. Dette nøstet skal brukes sammen med et annet likedan, og de skal bli et annet sjal som har hjemsøkt meg, nemlig Rendezvous av Lily Go.

Så her er det mange timer moro å se fram til!

Og ellers? 
Ellers var jeg lur og skrev mesteparten av denne bloggposten i går kveld da jeg ikke fikk sove. Nå er jeg straks klar for dagens første tur ut i kulda (- 11 - huh!), posten og butikken og forhåpentligvis et busskort står på lista.

Senere i dag skal jeg bruke nevnte busskort til å komme meg til byen og bytte den siste julegaven. Og å hamstre brød fra Bakefri, siden jeg ikke skal innover en gang i uka lenger.

Et siste bilde av Mini me og juletreet. 

Formen er sånn midt på treet, men bedre enn i går, heldigvis, så det blir litt lett shopping og å ta trikken en stopp eller to der jeg kan, og hjem igjen i skapelig tid. Så blir det strikkedag igjen i morgen, tenker jeg.

Ønsker dere alle en fin ukeslutt! 

2 comments:

BodilE said...

Her var det mye yummy garn! Gleder meg til å se det fargerike sjalet ferdig.
God tur :)

Helle said...

Her var det mye spennende garn. Tipper at du har mange gode prosjekter å henge fingrene i utover våren.

Kos deg på tur i byen. :)