19.8.11

Torsdagsgjennombrudd og høstplaner

Jeg og en venninne driver som tidligere nevnt et torsdagsprosjekt, der vi prøver oss på alle stegene fra sau til ferdig farget strikkeplagg. Vi har vasket ull og kardet ull i flere omganger, vi har småprøvd oss litt på håndtein, og jeg har fått liv i Fru Andersens rokk.


Etter den relative tull-suksessen for noen uker siden, har vi forsøkt å lære oss å spinne ordentlig, så vi kan finne ut om tullene er brukbare, eller om de fortsatt bare er tøysetuller.

For å gjøre livet litt enklere for oss selv, har me juksa litt, og kjøpt ferdig preparert ull fra Spinnvilt. Bevæpnet med hver vår håndtein fra Fiber and Art har vi forsøkt å knekke spinningens koder.


Ikke så lett. Men utstyrt med opptil flere bøker, og etter en hel del forsøk (der det ble smertelig klart hvorfor det heter "drop spindle" på engelsk), klarte vi endelig å produsere noe som på det nærmeste kvalifiserer som garn.

Så nå er det vel øving, øving, øving som gjenstår. Hvordan trekke ut ulla skikkelig mens vi spinner er noe vi må lære mer om, så langt har vi dratt den fra hverandre på forhånd (pre-drafting).


Og så har vi strikket av "garnet"! Nyyyydelig, ikke sant? Bare bittelitte granne ujevnt, kanskje...


Rokken nekter å spinne tykt garn, så her må det også mer øvelse til. Og kanskje litt fikling med rokken.

Kurshøst
Høst betyr ny start og nye muligheter og blanke ark og fargestifter. Mitt første og største mål for høsten er at den skal bli bedre enn den i fjor. Jeg orker ikke en hel vinter til på ryggen med strikketøyet uten å treffe folk.

I det siste har jeg tenkt på at det er veldig lenge siden jeg har vært virkelig kreativ, jeg har bare lagd ting etter andres oppskrift i månedsvis. Men etter tre dager på Øyafestivalen med folk og konserter og inntrykksoverdose, har ideene haglet på selv om jeg var kanonsliten. Hmm.


Så for å få slutt på eremittilværelsen på en litt mer moderat måte enn festival, har jeg meldt meg på kurset Balansenøkler 1 med Merete Sparre. Litt fra omtalen av kurset:

Balansenøkler er et kurs for deg som er i ferd med å gjenvinne helse og livslyst etter sykdom eller andre store belastninger. Dette 12 ukers kurset er spesiellt rettet mot mennesker med CFS/ME, men passer også for andre med plager og utmattelse som søker nøkler til balanse i kroppen og i livet. Kurset har som formål å sette i gang gode forandringer på den lette og myke måten. Hver kursøkt starter med en kort forelesning, en for hver “balanse-nøkkel”, for eksempel balansen mellom “gjøre og være”, “innpust og utpust”, “indre og ytre”, “jeg og du” eller “pacing og leading”. Selve treningen består av lett qigong (kinesiske helseøvelser), meditasjon, avspenning og enkle mentale teknikker. Vi avslutter med grønn te, medbragt matpakke og uformell samtale.


Så det blir spennende! Jeg har lest boka hennes, og det ser ut til at hun balanserer hårfint på innsiden av min grense for "det alternative" - jeg er nokså allergisk mot for mye energistrømmer og følelser, men dette ser ganske praktisk og fornuftig ut. 


Håpet er at dette blir nok input til at jeg får igang hjernen, og at det gir forsiktig trening for kropp og hode, men at det er rolig og avslappet nok til at jeg ikke sliter meg ut. 


Det er fortsatt ledige plasser, så om du bor i nærheten av Oslo og er interessert, er det bare å hive seg med! 

Og ellers?

I kveld tror jeg at jeg skal våge meg en tur til Oslo, hvis ikke takleggerne på naboens garasje har plaget meg til sengs før jeg kommer så langt. Broren min har nemlig utstillingsåpning hos Lautom Contemporary, og det er jo verdt å få med seg.

 Fra utstillingen Lord Memory av Øystein Aasan
Dessuten har mannen lovet å gjøre ferdig planterom (til meg) og trommerom (til ham) i kjelleren mens jeg er borte. Jeg fikser veldig dårlig å være inne når han hamrer i kjelleren, og har vurdert å slå opp telt i hagen så han kan få jobben gjort, så da passer det jo fint å ta seg en tur. Kanskje jeg endelig får henta vevskje hos Husfliden også?

Men først: En dusj!

Ønsker dere en fin helg, alle sammen!

5 comments:

Sisselshverdag said...

Kurs er morsomt, nye impulser gjør godt for hjernen ;)

Lykke til me tromme og planterom :D Moro når en blir ferdig me planene sine :D

Håper vi sees snart :D

Ha en flott helg :D

Anonymous said...

Med så mye tøys og tull med ulla lykkes dere sikkert nå :)
Så spennende med kurs - jeg kom halvveis i boka for en stund siden, men den krevde for mye konsing, og kurs er utelukket akkurat nå. Men fortell veldig gjerne hvordan du opplever det!
God helg til deg også.

Vibekes lille grønne said...

Øvelse gjør mester og dere er iherdige hvertfall. Det blir sikkert bra til slutt, selv om jeg slett ikke syntes det så verst ut nå heller!

Morsomt med kurs! Jeg har jo tatt to-tre stk. og Merethe Sparre er veldig ok og jordnær. Tror ikke du vil føle at hun faller over i det altfor alternative. Fine lokaler også og bra opplegg.

Her har jeg ikke noe egentlig plan for høsten og det er litt tungt. Har vudrert Balansenøkler II, men føler at jeg har prøvd det nok egentlig. Skal jo jobbe igjen fra februar, så kanskje jeg bare skal lade opp.

Uansett, ha en fin og aktiv helg! :)

Marit -Tusenfryd said...

Det ser så gøy ut med spinning. Skulle bare ønske jeg hadde overskudd nok til å gå på kurs for å lære det.
Et "balansekurs" hadde sikkert vært noe for meg for jeg strever med å holde "balansen". Denne sommeren har vært en gedigen berg og dalbane. Akkurat nå er jeg temmelig lei.
Det finnes nok ikke slike kurs her jeg bor, jeg har i hvert fall aldri hørt om dem. Men når jeg tenker meg om hadde jeg vel ikke orket, da måtte det blitt privatkurs her hjemme i stua.
Jeg er bare så innmari glad for at jeg kan strikke og at det ikke er noe i veien med armene mine.

God helg og kos deg på byen!

Anonymous said...

Først innlegget under.. Hærlig beskrivelse fra Øya. Har også opplevd helt ukjente (for meg) som store, live :),, og så mye flott du har strikket. Stum av beundring. Ennå artigere med garnet dere spinner selv! Ser jo så lett ut, men har skjønt det er en kunst :).

Så flott at du har funnet et kurs som ser lovende ut. Det er noe å bygge seg opp, forstå seg selv og akseptere.

Kjenner selv at jeg er rastløs, men samtidig ikke klarer. Det er sårt å være redusert av sykdom (etter sykdom for min del). Å ville, men ikke kunne.

Etterhvert skal jeg ta fatt på studiene igjen, men skal hvile litt først. Etter ferien og fulle dager med barna hjemme.

Hørtes veldig kos ut med telt-soving! Vi har vært på en telt-tur i år. Det ble en våt affære :)

Ønsker deg en fortsatt fin helg :)