16.7.11

Torsdagstuller og hagenykommere

Denne posten har jeg ruga på noen dager, uten å få den ut. Ikke at den har vært spesielt vanskelig på noe som helst vis, det er bare omstendighetene som har jobbet mot den, stakkars.

Jeg begynte på torsdag kveld. Da fikk mannen låne vinkelsliper av naboen, og ville gjerne dele belegningssteinen til drivhuset. Det ville jo gjerne jeg at han skulle, også, så jeg dro på improvisert handletur for å slippe å høre på.

Juhu! Flere bilder fra prosessen her.

Resultatet var ferdig lagt stein i drivhuset, enda et par fornuftige sko i stedet for penskoene jeg trenger samt en genial liten "bøtte" til strikketøy. Nok en gang fra Søstrene Grene, siden jeg skulle innom der for å hamstre skoposer til ferien. I tillegg dro jeg med meg en dundrende hodepine, så det var helt uaktuelt å skrive noe den kvelden.


Garnbøtte!

Hodepinen forfulgte meg inn i fredagen, og etter noen bittesmå økter ved symaskinen, var det slutt på konsentrasjonen. Så startet naboen den innleide hoppetussa for å planere oppkjørsel, og jeg gjemte meg på soverommet. Ikke at det hjalp så mye, så dermed røyk den ettermiddagen.

Men så langt i dag har jeg ikke brukt kreftene til noe annet enn å lage havregrøt, så nå skal det vel være håp om å få ut noe!

Torsdagsprosjektet - flere veier til samme mål
Torsdag satte Karen og jeg oss ned med YouTube for å finne ut hvorfor vi ikke får skikkelige tuller når vi karder. Vi fant denne damen, som med rolige håndbevegelser lagde de nydeligste, jevne og tette tuller.


Hun forberedte ulla annerledes enn det vi hadde lest om, og det gjorde nok sitt for resultatet. Og det var veldig greit å faktisk se bevegelsene, både med kardene og fingrene. Dessuten likte jeg at den var lagd uten prating, lyden er ofte så dårlig at jeg blir mer distrahert enn informert.

Så var det å prøve selv. Og her kommer dette med forskjellige veier til målet: Karen følger hvert steg nøye, bruker tid og gjør hvert steg flere ganger til hun er fornøyd, mens jeg durer av gårde. Jeg har virkelig vondt for å gjøre ting langsomt og nøyaktig, og foretrekker å gjøre ting fort og mange ganger til jeg har lært det.

Linda har lagd en haug med ubrukelige tuller, Karen har lagd to perfekte.

Alle mine tuller kasserte jeg og startet på nytt. Det har jeg heldigvis ikke vondt for å gjøre, og de ble bedre andre gangen.

Bortimot akseptabel Linda-tull.
Ikke helt på nivå med Karen sine jevne, tette fine, men det kommer seg!

Karens glatte, tette tull.
Til slutt endte vi opp med omtrent like mange tuller likevel. Vel, Karen fikk én mer enn meg, men jeg kan unnskylde meg med at jeg var skrekkelig sliten på slutten, kan jeg ikke?


Mine er fortsatt ikke så fine som Karen sine, men nå nærmer vi oss noe det kan spinnes av, tror vi! Det blir imidlertid en stund til, siden det er ferie og sånt i kjømda.

Hagenykommere
Akkurat nå er det mye som blomstrer for første gang i hagen. Enten fordi jeg har kjøpt dem i år, eller fordi de ikke har blomstret før nå. Jeg sår en del stauder selv, og de blomstrer som oftest ikke første året. Ofte kjøper jeg også små planter fra småskalaprodusenter (billigere sånn, og lettere å sende i posten), og de venter også gjerne et år eller to med å blomstre.

Her er noen av dem:

Clematis recta 'purpurea', stivklematis.
En mørkbladet staudeklematis som klatrer litt hvis den får hjelp.

En veldig mørk hjelm/stormhatt, Aconitum tauricum.
Kjøpt hos Bjørnar Olsen i Marnardal, som driver http://planteliste.net.

Endelig blomstrer steppesalvien!
Tror det er tre år siden jeg sådde denne.

Variegert fjellflokk, Polemonium caeruleum 'Brise d'Anjou'.
Også fra Planteliste.net.
Flere bilder å se her.

Og ellers? 
Må jeg bare vise dere teksten på en pakke skuresvamper jeg kjøpte på Søstrene Grene. Jeg sto i butikken og humret for meg selv - dette er skrekkeksempelet på maskinoversettelse! Og fra kinesisk til engelsk er vel ikke det enkleste heller. Klikk på bildet hvis du vil ha det større. Her er ikke en eneste koherent setning! Vel, det er vel ingenting her som kvalifiserer som setninger i det hele tatt, egentlig.


I dag er dagen for drivhusmontering, hvis været og formen holder. Fra i morgen er det meldt øsregn, og på torsdag drar jeg til Sørlandet og blir borte i ti dager, så det BØR opp i dag.

Kan vi ikke bare slappe av? sier Caruso. 

Fortsatt er formen strengt tatt grundig preget av antibiotika, latterlige mengder pollen og de siste dagenes lyd- og inntrykksoverdoser, men drivhus har jeg så lyst på at jeg nok kommer til å kjøre på i dag, om jeg kan. Jeg har bare en tablett igjen av antibiotikakuren, og starter probiotika allerede i kveld, så det bør gi et løft i løpet av et par dager. Og med regnværet letter pollentrykket også, så jeg bør tåle å slite meg ut litt i dag. Håper jeg. *krysser fingrene og tar en ibux til*

Håper du får en strålende helg, hvor enn du er i verden!

5 comments:

Dragen said...

Fantastisk artig oversettelse!! :D

Håper du ikke sliter deg mer ut i dag enn du klarer å ta deg inn i øs-pøs-været i morgen :)

Jeg prøver å gjøre ting i små etapper, men kjenner at jeg nok har en tendens til å gjøre for mye.
Men alt i gangen skal flyttes inn i det som nå er bod, men skal bli bad (når jeg har funnet kr 100 000,- et eller annet sted) sånn at gangen kan bli gang og få opp skyvedører som nå står på det nye kjøkkenet mens jeg fortsatt bruker det gamle kjøkkenet uten overskap i mangel av kapital til å betale elektrikkeren for å gjøre ferdig det nye kjøkkenet. Sukk.

Men hurra!! Jeg har Valpen hjemme som hjelper meg, og jeg må ikke flytte kjøkken akkurat nå som jeg flyttet gang :D

Phu, det ble mye rabling.

Det blir spennende å høre hvordan du reagerer på kestine når solen titter frem etter regnværet.

Helle said...

Tror nesten det er samme oversettelsebyrå som er benyttet på en del av de Nigeriabrevene jeg har sett.

Åh, du som er så glad i hage kommer til å elske drivhuset deres. Akkurat nå har vi daglige innhøstinger av tomater,og agurker 1 gang i uken, - Er bare så deilig med egendyrket mat som du vet hvor kommer fra, uten kunstgjødsel etc.

Ikke slit deg ut, for da kommer du til å bruke hele ferien til å bare reparere noe du egentlig ikke skulle behøve å reparere i stedet for å lade batteriene.

Min lege forklarte meg en gang det slik at dersom mitt energinivå var som et batteri, måtte jeg hele tiden passe på at det var ladet til et visst nivå f.eks 50% før jeg kunne tillate meg å ta ut mye energi. Ellers ville jeg risikere å hele tiden ligge på 20-30% og hele tiden gå mot bunnivå og aldri rekke å få fylt/ladet batteriet til et nivå hvor jeg hadde et reelt overskudd.

BodilE said...

Gulvet til veksthuset ser veldig fint ut, uansett hvor skranglete det er ser det ut til at det kommer til å stå på et solid fundament i hvertfall :)
Veldig fin garn-bøtte, men jeg ble litt nysgjerrig på hva du hadde oppi der også jeg.
Så mange fine blomster!
Ha en fortsatt god uke, og håper formen din bedrer seg!

Trude H said...

Bøtta var stilig - kan den brukes til popcorn tror du? :-) Det har jeg lov til å spise litt av, noe må man jo unne seg.
Ikke greit med så mye lyd, spes hvis den er umulig å rømme fra... De karderullene var da ikke verst, learning by doing er det noe som heter. God ferie!

Anonymous said...

ups, noen forstyrret meg og kommentaren ble borte - kom den fram? Greier ikke gjøre to ting på en gang!