18.7.11

Guttegenser, musemisære og drivhusdrøm!

Ah, jeg liker overskrifter med alliterasjon! Og i alle tre ordene!

Nuvel, agurkegenskapene mine til side. Først:

Guttegenser
Forrige helg hadde jeg et akutt behov for litt helgestrikketøys, og fortrinnsvis noe som ble fort ferdig. Alle prosjektene jeg hadde på pinnene, føltes uoverkommelige, og dessuten trenger man litt helgefølelse av og til selv om man ikke jobber.

Da passet det jo fint at jeg hadde rasket med meg noen nøster Punto på ekstremt vi-rydder-i-gamle-hyller-tilbud dagen før, og at det er en liten tass på et drøyt år å strikke til rett oppi høgget.


Jeg ville strikke en enkel sommergenser uten noe dill-dall, siden Punto er et bomulls-/akrylgarn og jeg ville at det skulle gå fort. Glattstrikk på 5,5 mm rundpinne, takk! Etter litt leting landet jeg på et mønster fra Knitting Pure and Simple, med det inspirerende navnet # 214 Baby Pullover. Greit og enkelt mønster. 
Jeg droppet å gjøre rullekantene så uttalte, i mønsteret skiftes det til tynnere pinner og strikkes en hel haug med rader. I stedet felte jeg av fra vrangen. Jeg synes det blir finere å felle fra vrangen, og kantene krøller seg litt mindre da. På rundstrikkede plagg snur jeg rett og slett med en wrap-and-turn, og feller fra innsiden. Etterpå plukker opp og syr igjen "snu-sprekken" når jeg fester tråden nederst. 


Detaljer for øvrig er å finne på Ravelry, for de som er interessert i sånt.


Musemisære
Det er jo ingen hemmelighet at vi har katter. Fem av dem, til og med. De har katteluke, og går ut og inn som de vil. Vi bor i et lite nabolag med bare fire hus, og ellers er det skog og åker og veikanter på alle kanter. Pusehimmel! Og musemareritt. 

Spesielt Mikro er ram på å dra med maten inn. Gjerne i live. Så langt har vi fleipet med at han forsøker å anlegge dyrehage, men etter nedbørsmengdene i sommer har jeg begynt å lure på om han ikke samler til ark. Vi får tro mus av alle slag kvalifiserer som urene dyr, så vi slipper unna med to par av hver...

Den som sover, synder ikke, heter det,
men det sier ingenting om hva synderen bedrev FØR han sovnet...

Skrekken har vært at han skulle slippe løs ikke bare spissmus, men en ordentlig mus; en gnager. Tenk hva en gnager kunne utrette i garnsjenken min!

Og da jeg lette etter mer Baby Cashmerino i dag, fant jeg det jeg frykter mest (vel, nest etter møll): MUSELORT!


Panisk begynte jeg å trekke ut skuffer og sjekke garn. Nå er det jo mange skuffer i sjenken, så etter å ha slamret opp og igjen en hel del av dem, åpnet jeg på nytt den med lorten. Og bakerst, skvisa inn i hjørnet, lå musa. Død.


Jeg ble litt uvel og lettet og trist på en gang. Ekkelt var det, men jeg var jo glad den ikke hadde rukket over flere skuffer. Og trist fordi jeg kanskje har klemt den ihjel med skuffen. Stakkars.

Garnet i skuffen var høykvalitets vevgarn, rester etter mammas vevproduksjon, og jeg har planlagt en stripete jakke av det. Jeg hadde ikke mye lyst til å kaste alt sammen, så jeg fant fram plasthansker, ristet av muselorten og stappet alt sammen nedi en strømpebukse og stappet i maskinen.


Garnet ser ut til å ha overlevd, så nå gjenstår det å se om jeg klarer å bruke det når jeg vet at det har delt skuff med en død mus.

Drivhus!
Drivhuset er så godt som ferdig! Det er noe som ikke helt stemmer et sted (bombe), så døra er litt for kort. Men det skal la seg fikse med noen lengre skruer på beslagene øverst, håper å få tak i dem i morgen.


Det tok en hel arbeidsdag, samt en del plundring med dør og fugesand dagen etter. Så jeg har holdt meg i ro etter at det ble ferdig, for å si det sånn.

Mammadrillen og pappadrillen.

Men det gikk tross alt overraskende greit, og jeg er veldig fornøyd med å ha "kredittenergi" å låne til et sånt prosjekt, det er det nesten et år siden sist jeg hadde. Betale gjør jeg etterpå, som vanlig, men for noen måneder siden ville det ikke har vært nok kreditt å ta av. (I fjor sommer var det mye mer, men det er godt at det går riktig vei igjen!)

Optimisten! Det gikk over etter hvert.

Det var noe herk å få opp, men det visste vi på forhånd. Det er sprekker bak, foran og på sidene, og det må solide doser sikaflex til før det er tett. Det er pittelite, bare tre kvadratmeter, og med bare 4 mm polykarbonatplater.


Men det er skrekkelig nusselig, og vi liker det så godt! Vi har masse erfaring med å stable uanstendige mengder ting inn i bittesmå hus, så med litt smart innredning skal det nok bli bra! Gleder meg allerede til å kunne prikle i regnvær til våren.

Tomat og paprika har blitt med fra "huskehuset".

Prosessen er grundigere dokumentert her, hvis du vil se mer.

Og ellers?
Bodil lurte på hva som var oppi garnbøtta fra forrige innlegg, og det kan jeg jo alltids vise fram.


Det er et bredt skjerf/sjal, strikket etter mønsteret på midtdelen av sjalet My Heaven, som jeg også holder på med. Jeg strikker det i ull/kasjmir-blandingen fra garnudsalg.dk, og liker det jeg lager. Det er ganske mye lengre nå enn da jeg tok bilde.

Og Trude lurte på om det gikk an å ha popcorn i bøtta. Kanskje? Jeg er litt skeptisk til å skulle vaske den, kjenner jeg, men den er lagd av plast, så det skulle jo la seg gjøre. Popcorn er for øvrig en av de få "godteriene" på min diett, også, sammen med salte, ristede mais og sånn nacho-chips som det bare er mais og salt og olje i.

Jeg har nesten aldri med mus inn, tenk. Jeg er bare snill og søt.
Fortjener jeg litt ekstra kos da, eller?

I morgen er det b12-sprøyte og frisør (endelig!) som står på programmet, og enda et forsøk på å finne nye sko til lillesøsters bryllup. Men nå har jeg i hvert fall kriseskoa klare. Og kjolen er så godt som ferdig, litt håndsøm på skuldrene igjen og så skal den legges opp. Og den virker. Og passer akkurat i fargen til Damask-sjalet mitt. Flaks.

Ellers skal jeg hvile det beste jeg klarer fram til jeg reiser til Sørlandet på torsdag. Ti dager borte hjemmefra blir spennende og litt skummelt, og så blir det hyggelig med lillesøsterbryllup. Jeg er på nett og tar med pc og kamera, så det kommer nok noen oppdateringer. Det er for eksempel TRE garnbutikker som har Drops-garn i Kristiansand. Og der er det jo salg...

Håper mandagen har vært overkommelig, og at uka videre farer pent med deg!

4 comments:

Sisselshverdag said...

Gratulerer med nytt drivhus:D Jeg er IKKE misunnelig ;)
Uhyggelig med lik i garnskuffen :S

Håper vi sees onsdag :D

Dragen said...

Så flink dere har vært med drivhuset!!!

I dag har jeg en tøff dag, i en rekke av tøffe dager. Men jeg hadde trodd at i dag skulle bli mye bedre enn i går ikke bare litt bedre :(
Så i dag har jeg tenkt på deg og skjeene og nesten helt klart å overbevise meg selv om at jeg ikke skal gå en liten tur i kveld... men på den andre siden har jeg gått tur 10 mandager på rad og det er veldig dumt å bryte en så fin kjede...

*river meg i håret og sparker den dumme kroppen på leggen*

;)

PS: Jeg er veldig glad for at du tar med deg pc'n til sørlandet så jeg ikke får helt "huset i midten" abstinenser :D

BodilE said...

Stakkars lille musa! Det var en trist endeligt for den lille skapningen, men kanskje greit at det endte før den fikk gjort mer skade.
Det skjerfet som lå i bøtta ser veldig fint ut. Jeg satt og tenkte litt den samme tanken- å bruke et element fra et sjal til noe annet- mens jeg strikket remsa til Rock Island, at kanskje man kunne strikket den i et hvitt bomullsgarn for eksempel og brukt den som bord nederst på en hvit kjole eller tunika. Eller på en brikke til kjøkkenbordet.
Akk, så mange ideer, og så liten tid!
Lykke til med sko og frisør :)

Helle said...

Gratulere med nytt drivhus. Jeg har sagt det før; du kommer til å elske det.:)

Kjipt det der med musa. Er vokst opp med katter og vant til nådeløse jegere som hadde med seg halvdød mat inn, gjerne for å slippe den midt under bordet.. Ungene gråt over musa, far bannet og mor hylte. En helt vanlig tirsdag i en katteeiers liv? (Fortsatt veldig glad i katter).