21.7.11

UFO-system, nye bøker og litt hagebilder

Hvordan kan det ha seg at det blir så dyrt når man handler på salg? Jeg var på Europris i går, og skulle egentlig bare ha sneglegift, men kom hjem med steikepanne, skjærefjøler, blomstergjødning, vindaskebeger og forskjellig annet rart, blant annet ei skohylle som slett ikke skal brukes til sko.

Men hylla kostet bare hundre spenn, altså, og jeg tror den var en lur ting å kjøpe. Nå står den på benken bak strikkestolen min, med alle pågående og en del planlagte prosjekter en armlengde unna. Lurt.


Litt skremmende var det jo å rydde ut av tralla jeg har brukt det siste året eller så, for jeg husket jo ikke helt hvor mange ufoer som lå i bunnen... Men det var bare en tre-fire småting, egentlig, og i hvert fall to av dem skal rekkes opp. 


Fra venstre, øverst: Et påbegynt og et planlagt sjal, Stormy Night-jakka, lappeteppe 1, lappeteppe 2.

Midterste rad, fra venstre: Stripesjal (blir med på ferie), planlagt kasjmirjakke, Starsky-jakka, såvidt påbegynt sommertopp.

Nederst: Blondeskjerf, småtteri for å gjøre ferdig et par ting, en pose med sjal som skal blokkes, ufo-hylla.

Den svarte cd-boksen foran holder alle rundpinnene mine, og i skålene er det strikkemarkører, maskeholdere og målebånd.

Så nå er det bare å få ferdig alle prosjektene! Et par stykker mangler, da de allerede er pakket ned for å bli med på tur. Minst ett av dem bør bli ferdige før jeg er tilbake, ellers blir det ikke plass i hylla.

Fine bøker!
For en stund siden bestilte jeg et par bøker på Interweave sitt hurt book and overstock sale. Bøkene jeg fikk hadde ingen synlige skader, så det er mulig de var i kategorien for overinnkjøp. Men billig var det! Drøyt to hundre kroner inkl porto for to bøker, ikke verst.

Spinneboka var den jeg egentlig skulle ha. Den ser lovende ut, med beskrivelse av spinning på håndtein, forskjellige rokker og deler og sånt, samt litt om forbereding av ull.Og enda en fremgangsmåte for karding av ull.


Så etter ferien skal det spinnes!

Når jeg likevel skulle betale porto fra USA, tok jeg med en bok jeg har lurt på å kjøpe helt siden den kom ut, nemlig New England Knits. Jeg liker veldig godt absolutt alt Cecily Glowik MacDonald designer, men det er sjelden jeg kler fasongen på det. Den andre forfatteren, Melisa LaBarre, lager bare av og til ting jeg liker, men treffer oftere på snittet.


Etter å ha kikket på mønstrene i boka på Ravelry, var det vel egentlig bare genseren på forsida jeg var sikker på at jeg ville strikke, men siden jeg fikk boka så billig, tenkte jeg at det var verdt det. Jeg prøver ellers å ikke kjøpe mønsterbøker med mindre det er tre-fire gode mønstre i dem. 


Men når jeg fikk se skikkelige bilder, var det i grunnen flere ting jeg likte godt her. Hampton cardigan, for eksempel, ser atskillig mer lovende ut på bilder i stort format. (Klikk på bildet for å se det større.) Lett ull og blonder bør gi et glimrende lag-på-lag-plagg som kan brukes mye av året.


Augusta cardigan så også bedre ut i boka enn på nett. En tykk og deilig flettejakke som skal vurderes i en ull/alpakkablanding til vinteren, tror jeg.

Litt hagebilder
Et par hagefavoritter må jeg ta med i dag også. Flere bilder å finne her.


Dette er en ny favoritt, salvia bulleyana. Frøsådd for et år eller to siden, første gang den blomstrer nå. Litt uryddig i veksten, men fantastiske farger. Og en salvie som liker skygge og fukt!


Favorittliljene, den asiatiske hybriden 'Landini'. Denne har jeg plantet flere steder i hagen, men disse er de eldste og største, i hvert fall 80 cm høye i år.


En nydelig revebjelle som får så seg selv i hagen etter at jeg sådde den første gang for noen år siden, digitalis purpurea 'Pam's Choice'. Den er tydeligvis frøekte, i hvert fall i noen generasjoner, og nye planter får samme lekre fargene som de første.

Og ellers?
Ellers reiser jeg altså til Sørlandet i ettermiddag, for ti dager hos opphavet, inkludert lillesøsterbryllup neste helg. Så lenge har jeg ikke vært borte hjemmefra på veldig mange år, så det blir snodig. Mannen og jeg er for så vidt vant til å være borte fra hverandre, men da er det jo han som er ute på turne og jeg som er hjemme. Han kan jeg jo dessuten snakke med, og til og med se, på skype, men ti dager uten kattene? Rart.

Mikro er blitt litt for lang for favorittstolen, men det er ikke så farlig...

Og så blir det veldig rart å være uten sin egen hverdag. Det blir spennende å se hvor mye ekstra krefter det koster at ikke alt er der jeg pleier å ha det, og det blir mye folk å ha rundt seg etter hvert som familie og andre gjester kommer. Heldigvis er det et hus/hytte som står ledig nedi veien, så jeg rømmer dit når det drar seg til.

Den største utfordringen blir nok å holde kjeft av og til, tenker jeg, og trekke seg litt tilbake og ikke være sosial i alle døgnets våkne timer. Nå er ikke formen så verst, men over en uke med fullt kjør blir vel litt i overkant.

Åh. Hei der! Jeg sov så godt, og så vekker du meg?

Men strikketøyene er pakket og pcen lastet med Harry Potter på lydbok, så nå er det bare å komme seg ut og gjødsle blomster, plante et par stakkarer, strø ut sneglegift og binde opp litt før de sinnssvake 80 millimeterne med nedbør som er meldt i helga. Og ta mannen med på en runde i hagen og forsøke å forklare hva som skal vannes. Spennende.

Ha en flott dag før regnet braker løs! Vel, på sør- og østlandet, i hvert fall. Dere andre får kanskje bedre vær enn oss? 

3 comments:

Ulla-Bella said...

Smart hylle du har kjøpt:) Rart hvor mye vi trenger egentlig:D

Helle said...

Så spennende med søsterbryllup. jeg har ventet på bilder av kjolen, - den ble vel ferdig?

Du skal se at litt miljøforandring også kan virke positivt på energinivået.

BodilE said...

Kjekt med sånn hylle, da har man oversikten og slipper små overraskelser når man begynner å grave i haugen :)
Bøkene ser veldig fine ut, og til en veldig billig penge! Selv venter jeg på Ysolda sin "little red in the city", som ble sendt fra amzon.uk for to uker siden. Er det vanlig at det tar så lang tid?
Ja, hvordan gikk det med kjolen? Ble den så fin som det lå an til hvis en skulle dømme etter bildene?