25.6.11

Så mye garn, så liten tid...

Godt å se at jeg ikke er alene om å lide av startisme. Det har vært foreslått støttegrupper, kanskje ikke så dumt? Kanskje en pårørendegruppe også hadde vært på sin plass?

I helga har garnsamlersymptomet fått lufta seg, og det så det holder. Det er nesten flaut å vise fram alt dette her, men jeg regner med at det kommer noen avslørende kommentarer fra andre festivaldeltakere hvis jeg prøver å lure meg unna.

Men la oss begynne der vi slapp:

Sluttsalg hos hverdagsliv.no
Måtte som tidligere nevnt redde en del garn her også, gitt. Ikke like fornøyd med alt, og må altså lære at garnbildene til Drops/garnstudio ikke er til å stole på. Veeeeldig usikker på den skarpe grønne muskaten som aldeles ikke er hva jeg forbinder med flaskegrønn.


Niddy-noddy!
Genialt lite hespetre fra spinnvilt.no, kalles niddy-noddy på engelsk. Tas fra hverandre kan det også. Har allerede hespet opp masse Evillagarn som har vært jakke og skal bli teppe og trengte vask. Skal også bruke niddy til å hespe opp ferdigspunnet garn fra rokken og til å hespe opp nøster til farging.


Litt ull til å lære å spinne med måtte jeg også ha, det tar vel sin tid før vi kommer så langt med torsdagsprosjektet vårt. Dessuten er det jo greit å ha en viss ide om hvordan det burde se ut...


Strikkefestival!
Lillestrøm var fylt av strikkedamer i dag. Jeg dro sammen med en flott gjeng fra Strikkemaura, den lokale strikkekaféen. Det florerte av hjemmesydde vesker og stilige sjal i gatene, men jeg så ikke andre enn oss som faktisk satt på kafé og strikket.


Mauds arrangerte, og hadde mye på tilbud i butikken. Evilla, bl.a., til 45 kroner hektoen. Ai. Au. Men det blir mye fine julegaver og andre gaver av dette, altså! Og jeg har planer for nesten alt!

Kauninøstene var ikke på tilbud, men skal brukes sammen med Evillaen,
så de måtte få bli med likevel.

En jakke, kanskje? Og påfyll til en annen jakke, og litt til småklær.

Og Austerman royal på halv pris... En genser til meg og en til en liten en jeg kjenner og et par sokker til meg selv, er tanken. Forhåpentligvis på strikkemaskin.


Dessuten har jeg "klippekort" hos Mauds, så jeg fikk et nøste sokkegarn på kjøpet. Til rødstrømper!


Torget var fylt opp av boder. Her var det litt av hvert, kan du si. Jeg skulle ønske det var flere som solgte garn og ting som faktisk har med strikking å gjøre, og ikke fullt så mye dingel-dangel og alternativ behandling og ferdig husflid. Morsomt å se hva andre lager (og hvordan de priser det), men kjøper strikkere egentlig ferdig strikkede plagg?


Vel, noe garn var det. Så det ble med en hespe merino/silke, med 1400 meter på 100 gram, tiltenkt tynn genser på strikkemaskinen. Ubegripelig mykt og deilig... Og veldig lilla.


Alt i alt en riktig hyggelig dag, avsluttet med kaffebesøk i hagen. Bankkortet ligger fortsatt i fosterstilling, mens jeg har krabbet opp i godstolen med beina høyt og sitter og skuer ut over alt det gromme og planlegger så hodet knaker.

Og mens jeg planlegger, strikker jeg selvfølgelig. Ironisk nok oppdaget jeg akkurat at jeg trenger mer garn for å gjøre ferdig jakka jeg holder på med. Erre mulig! Men 1. juli starter drops supersalg på sommergarnet, så da får jeg nok tak i et par nøster til...

Og ellers?
Til uka skal jeg kjøpe drivhus, håper jeg! Neste helg blir det forhåpentligvis heller og grus til underlag, og så begynner plunderet med å få opp saligheta. Det skal bli festlig, tenker jeg. Men det blir sikkert bra til slutt!

Og mamma og pappa har funnet plass til pianoet! Og de kan hente det i sommer! Så da trenger jeg ikke selge det, og vi kan få det tilbake når hvis vi blir rike og bygger på. Glimrende! Da blir det hyller i arbeidsrommet til høsten!

Caruso er klar for en slapp søndag.
Nå er han for så vidt klar for en slapp hvilken som helst dag,
men i dette tilfellet er det søndag han er klar for.


Ikke så mye annet å melde, egentlig. Formen holder seg noenlunde stabil, og det kan vi like. I morgen blir det strikketøy og sol, håper jeg! 

Fortsatt fin helg!

7 comments:

Sisselshverdag said...

Hi hi hi,, flinke jente og kom alt innkjøpet med en gang :D :D

Tusen takk for veldig hyggelig dag. Mannen er allerede informert om planer og har sett bilder av pergola osv.. :D

Ha en koselig lørdagskveld, gleder meg til vi sees igjen. Klem

Helle said...

Jeg klarte heldigvis å la være å blakke meg helt på Strikkefestivalen, men har vært usedvanlig flittig på nettet i det siste. Det jeg imidlertid var litt frustrert over var at enkelte av utstillerne knapt kan ha fått dekket materialkostnadene sine med de prisene de tok. Kvinner må bli flinkere til å verdsette egen innsats! Puh, så var det sagt.

Drivhus tror jeg du kommer til å synes er en av de bedre investeringene dere har gjort. Har fått inntrykk av at hagen og hagestell er et fristed og litt terapi? for deg. Vi kjøpte vårt drivhus rundt påske og har ikke angret et sekund. Vi endte opp med en variant som var dobbelt så dyr som først planlagt, men kom til at det var veldig stor forskjell på billig og "litt" dyrere. Skulle vi først investere i noe som skulle vare i minst 20 år så ...

Jeg er nede i drivhuset hver dag og bare suger inn duftene, tar på bladene, følger med på alt som spirer litt for hver dag, - plukket den første tomaten i dag..Oh lykke. Gled deg :)

Tingelingeling said...

Haha!!!
En pårørendeforening er helt klart på sin plass :)
Tenk for et morsomt julebord - kunne jo pynta med garn som enda ikke er tatt i bruk. Eller uferdige ting, for den som er eier av slikt..

Drivhus blir perfekt. Det er liksom saligheta det! Det er store planer i heimen her også, nå som taket er på plass!
Ha det fint og lykke til med drivhuskjøp. Jeg er spent på om du greier å holde deg til planen, eller om du er så fornuftig at du ikke har en plan enda!
Klem og gode dager til deg!

Irene said...

Flott innlegg fra festivalen - morsomt å lese!
Jeg er veldig fornøyd med spesielt lørdagen, da kom det maaaaaaaange kunder :-)

Mmmarianne said...

For en herlig post! :-)

Elsker å lese om andres staritis og garnkjøp! Ble rent i godt humør her nå! (Sånn bortsett fra den sure følelsen av å gå gått glipp av Royalen til halv pris!*dåne*)

Er stadig innom og leser bloggen din :-) Liker måten du skriver på, og ikke minst alt det fine du blogger om! ...men er dårlig til å kommentere, så, eh, burde nok skjerpe meg litt!

Håper du får en fin dag i sola!

BodilE said...

Så mye fint du fant på strikkefestivalen! Men er enig i at strikkere sjelden kjøper ferdig strikkede plagg. Jeg er veldig spent på ullprosjektet ditt. Har hatt veldig lyst til å lære meg den prosessen jeg også, fra ull til garn. Gjerne med litt planterfarging og sånn i tillegg.
Ang innlegget mitt om Brick wall scarf, så skrev jeg to innlegg rett etter hverandre, så det er sikkert derfor du ikke hadde sett det. Dessuten kom det neste innlegget alene på en side, uten å vise innleggene etterpå, selv om jeg har stilt inn slik at det skal vise 10 innlegg. Ikke veit jeg hvorfor det ble sånn...

Irene said...

send meg bare en melding/mail om du ønsker å kjøpe knapper sånn i ettertid, så ordner vi jo det :-)