16.8.11

Småtterier og bittesmåtterier

Nå har jeg prøvd i flere dager å et langt og engasjert innlegg om hvor fantastisk det er å være på festival.


Om hvordan alle begynte å smile når de hørte de første kordene til Grant Lee Buffalo, selv om det høljeregnet, om hvor flott det er at folk endelig tør å gå med regntøy og gummistøvler igjen etter å ha vært tøysejålete i flere tiår, om hvor fantastisk det er når sola skinner og alle er glade og sitter på plenen og hører Ida Jenshus, om at jeg fikk ta med diettmaten inn selv om det ikke egentlig er lov med medbrakt, og at jeg rakk å strikke nesten fire lappeteppelapper.

Om at de aller beste konsertene som vanlig var med band jeg aldri hadde hørt om før, om at de gamle likevel fortsatt er eldst, om venner jeg ikke har sett siden Øya i fjor, om at jeg lo så tårene trillet av Hurra torpedo klokken alt for tidlig på lørdag formiddag, og om Jan Erik Vold som leste dikt om vinteren midt i solsteika, om at det virkelig er veldig mye mindre histaminer i hvitvin enn i øl og at jeg dermed har vært latterlig, barnslig fyllesjuk i to dager minst.

Caruso passer på sliten mamma.

Årets høydepunkt, som vanlig. Og jeg sitter, også som vanlig, veldig stille i stolen min med et hode så fullt at det er helt umulig å sortere alt som er der inne. Sånn blir det nok noen dager til, men det er greit. Etterpå kommer høsten.

Småtterier
Men hva passer bedre i en sådan stund enn å strikke småtterier? Det dukker jo stadig opp noe ferskt i vennekretsen, og for ei drøy uke siden så Bergljot Louise verdens lys.


Hun skal få lue og votter, siden det tross alt begynner å bli kaldt.


Luemønsteret er fra Elizabeth Zimmermans famøse The Opinionated Knitter, lagd for å passe til den berømte Baby Surprise Jacket. Konstruksjonen er interessant, som vanlig, med fellinger og opp-plukking, men veldig ok så fort jeg skjønte hvordan det hele gikk i hop. Jeg strikket på pinne 2,5, men den er nok i største laget til en nyfødt.


Vottene er diktet litt herfra og derfra, og jeg har egentlig ingen ide om hvorvidt de passer til nyfødte barn eller ikke.

Garnet er Regia sitt silke-blandings-sokkegarn. Litt glatt og ugreit, så nøstet floket seg lett til, men ellers helt fantastisk og smørmykt. Og det kan vaskes i maskin! Tenk å ha en genser i dette...

Bittesmåtterier
Jeg har tenkt på lenge at jeg skulle strikke litt til Amandaprosjektet, som samler inn luer, sokker, votter og tepper til nyfødtintensivene rundt om. De trenger ting til både premature barn og fullbårne barn som er syke.

Ulla-Bella er en av koordinatorene for prosjektet, og hun har lagt ut oppskrifter på bloggen sin. Jeg har også samlet lenker til noen flere (engelske) gratisoppskrifter på ravelry-siden min, den er åpen for alle.

Foreløpig har jeg bare strikket to små luer og et vottepar, men dette er nusselig, går fort og til en god sak, så det blir nok mer før jeg sender av gårde første pakke.


Dessuten er det jo en glimrende anledning til å bruke opp ørsmå rester av gromt garn - for eksempel Malabrigo sock. Til denne lua gikk det åtte gram garn! Pinne nr 3.

Neste lue er hakket større, men det er fortsatt knøttesmått. Vottene er også rimelig ittybitty, selv om de nok kunne vært strikket med mindre pinner. Her har jeg brukt Lanett, tror jeg, og 3 mm pinner.


Riktignok er den brune lua litt stor, men likevel - dette er bittesmåtterier!


Neste blir ørsmå sokker, tenker jeg.

Og ellers? 
Sitter jeg stille, som sagt, og prøver å få magen min til lå tilgi meg. Den ble nok ikke så glad for all hvitvinen som det jeg ble.

Caruso og pappa beundrer naboens nye garasje.
Eller kanskje det er noe annet de kikker på. 

Straks er det høst, og ny start og nye planer, og sånn sett er det jo greit å sitte her ei ukes tid å drømme om hva de neste månedene skal brukes til. Jeg vurderer bl.a. et balansenøkkel-kurs, men har ikke helt bestemt meg for om jeg tør å reise til Oslo en dag i uka.

Men jeg har strikket ferdig jakken, altså! Den ble til og med ferdig tidsnok til å bli med på Øya på fredag, og jeg må si jeg er svært godt fornøyd med den. Og så har jeg strikket ferdig stripesjalet. Nærmere rapport kommer når jeg orker å ta litt bedre bilder enn dagens, som er tatt oppå ei vrengt jakke lagt oppå pc-en på bordet foran meg.

Ønsker dere ei fin uke, alle sammen! 

3 comments:

Vibekes lille grønne said...

Høres ut som du har hatt en skikkelig flott festivaluke! Selv om formen butter litt i etterkant, så trenger vi noen sånne opplevelser innimellom for å holde humøret oppe.

Fine småtterier du har strikket. Har både sansen for navnet til den nye verdensborgeren og at du strikker i brunt og ikke rosa. Jeg vurderer også å gå over til litt småstrikk av ymse slag. Jeg trenger egentlig ikke flere jakker og sjal (sukk).

Ha en fortsatt fin uke med formstigning! :)

BodilE said...

Hyggelig å høre at du har hatt en fin uke på festival, selv om det tar på i ettertid. Jeg leste bare rapportene i avisene, men det virker som om det har vært et vellykket arrangement :) Bra Caruso passer på, slikt varmer!
Det der ser ut som en fin måte å få brukt opp garn på! Nydelig brunfarge på det lille settet. Du har nok rett angående garnet, at det ville gjort seg in en genser :)

Nina said...

Høres ut som om du har hatt det helt topp på festival! Lenge siden jeg har vært på det, flere år faktisk :-) Men da var jeg utrustet med regntøy og varme klær - hater å fryse :-)

Kjempefint strikket babysett!!

Ha en fiiin uke!