21.8.11

Stripesuksess og teltsuksess

I et lite telt i hagen...

Har jeg kost meg i helga. Det er mer å gjøre i kjelleren, og siden jeg var bittelitte granne sliten etter en veldig hyggelig og sen utstillingsåpning på fredag, fant vi fram teltet.

Liten hagehule for slitne damer med lydømfintlighet.

Det er første gang vi slår opp dette teltet, det ble innkjøpt som potensiell ekstraovernattingsplass til bryllupet i fjor og kostet noe sånt som tvåhundra kronor på Överskottsbolaget. Kanskje ikke noe for fjelltur, men til hagebruk er det glimrende!

Hyggelig besøk har jeg også hatt

Jeg skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på dette før! Nå sitter jeg og spekulerer på om jeg kan bytte ut myggnettet med pollennett neste sommer, så jeg kan være ute i hagen selv om gresset blomstrer.


Alt man trenger: Pc, strikketøy, aviser og mat. Og puter. Masse puter.

Uansett: Genialt lite gjemmested, og mannen har snekret i kjelleren og støvsugd og vasket hele huset mens jeg lå her ute og sov og strikket og siklet på nye oppskrifter på Ravelry. 

Striper! Suksess!
Stripesjalet er ferdig! Og jeg liker det! Liker det veldig godt, faktisk. Jeg likte til og med å strikke det, enda så lange rettstrikkeradene ble på slutten. Det er stort sett strikket på strikkekafe og kollektivtrafikk, og på noen ekstremt slappe ettermiddager når hodet ikke klarte annet.


Mønsteret er Stripe Study Shawl av designkometen Veera Välimäki. Jeg var tidlig ute med å planlegge dette, men treig med å starte det. Jeg hadde det nemlig for meg at jeg skulle gjøre ferdig et annet rillestrikket sjal jeg har liggende først, men det skar seg - fristelsen ble for stor.


Det grå garnet er navia Uno, kjøpt hos Storgaten garn, stoff og hobby (eller noe sånt) på Jessheim, og jeg har brukt bittelitt over ett nøste. Kunne sikkert ha sluttet etter ett, men jeg hadde nå flere liggende, så da ble den ytterste grå kanten like lang som på mønsteret.

Det brune garnet er (som vanlig) Evilla fra Maud's garn, 6/1 denne gangen. Nøstet var på bortimot 100 gram, men jeg har ikke brukt på langt nær alt. Sannsynligvis nærmere 50.

Litt svai i ryggen, bare. 

Sjalet er florlett og kjempevarmt, mykt og med hold i og i det hele tatt kan jeg ikke si nok pene ting om det. Mer på Ravelry, lenken er åpen for alle.

Og ellers?
Ikke så mye telt i dag, men derimot hyggelig besøk av to vennepar med hver sin lille frøken som jeg har strikket til i sommer. Morsomt å se plaggene på levende modeller! Skulle jo ha tatt bilder, men jeg var altså ganske trøtt og hadde nok med å henge med på praten.

Mini Me hjelper til med hageplanlegging.

Håpet for kommende uke er litt kvalitetstid med hagen. En runde forrige dagen avslørte stort potensiale for deling og flytting av stauder, jeg har planter i lange baner som skulle vært plantet før høsten kommer for fullt, første dose høstløk er på vei i posten og en skikkelig lukerunde hadde heller ikke gjort noe. En del hviling blir det nok etter to helger på rad med utskeielser, men forrige uke kom jeg meg overraskende fort, så jeg satser på å gjenta den bedriften denne uka.

Kom her, du trenger en hårvask!
Men nå er det straks natten for trøtte små damer. Kanskje jeg burde vekke mannen som snorker på sofaen?

Lykke til med en ny uke!

7 comments:

Solrun said...

Koselig telt :)

Hanne said...

Så herlig ut med det teltet:-) God ide!! Nydelig sjal du har strikket også!

Helle said...

Åh telt i hagen vekker minner. - Må nok innrømme at jeg synes det var morsommere med telttur som barn, enn som voksen. - Har nok blitt litt mer opptatt av komfort.

Så lekkert sjalet ditt ble.
Tror jeg sto og kikket på akkurat det samme garnet som du har benyttet i sjalet når jeg var på Mauds på lørdag. klarte å komme meg tomhendt ut av butikken, (- 2 nøster til datter), i et ønske om å bruke mer av lageret i løpet av høsten. Herlighet for en prøvelse. :)

BodilE said...

Det teltet så skikkelig koselig ut! Og kattene er med ser jeg :)
Jeg likte sjalet også, det gjør seg å kombinere et ensfarget med et som skifter farge. Veldig fint!
En riktig god uke til deg også :)

Mmmarianne said...

Flott sjal! Vera V er ikke dum når det kommer til strikkedesign, nei!

Telt-turen din var forresten kjempelur! Synes du er så flink til å "ordne deg"(i beste mening!), og henter mye inspirasjon til å gjøre utmatta-hverdagen min mer overkommelig her i bloggen din! Tusen takk!

Vibekes lille grønne said...

Ojoj, så fint resultat det ble at stripesjalet ditt! Herlige brente farger med grått var en kjempekombo! Må innrømme at jeg ikke er så overbegeistra for mitt eget, men det har nok mest med fargene å gjøre (og littegrann med asymetrien).

Teltløsningen så toppers ut, og du har god evne til å finne løsninger i hverdagen, det er gull!

Hvor bestiller du løkplanter fra? Det skal en del ned her i høst, og jeg er ikke mer fantasifull enn Plantasjen foreløpig og det er jo litt kjedelig.

Marit -Tusenfryd said...

Det så riktig trivelig ut i teltet ditt. Jeg kan egentlig ikke fordra å sove i telt, men her så det koselig ut. Det gjorde seg med alle putene!
Sjalet ditt var flott! - og det er godt å ha et håndarbeid som ikke krever for mye hodebry.