16.10.11

Lys og varme

Varme føtter
Mitt første par tykke raggsokker (før har jeg bare strikket tynne) er ferdig, og jeg er sånn middels fornøyd.


På plussiden:
- Små føtter, korte sokker og tykke pinner = raskt å strikke.
- Under 100 gram garn gikk med til saligheta.
- De er virkelig varme.


På minussiden:
- Dobbel tråd = tungt å strikke.
- Dobbel tråd = vanskelig å strikke sokkene samtidig.
- Men viktigst: Passformen er ikke god, sokkene er vide over min nokså lave vrist.

Vanskelig å holde føttene i ro, gitt.

Sokkene er strikket fra tåa og opp, med kile og hælflapp etter mønsteret i nøttesokkene og mannesokkene. Jeg økte også denne gangen til dobbelt antall masker under foten før jeg snudde og felte hælen, men det ble noe rart med proporsjonene, kanskje fordi det er tykt garn og små sokker? Neste gang blir kilen lavere, for disse har i overkant god plass over vrista. Eventuelt blir det ribbestrikk hele veien.

Men, varme sokker blir alltids brukt!

Ravelry-side er å finne her.

Lys i mørket
Her kommer årets første rapport fra kjellerhagen - altså planterommet i kjelleren. Det meste av det som skal bo der, flyttet ned forrige helg, men i dag fikk vi endelig hengt opp lys der. Noen store planter står fortsatt ute under tak og fiberduk i sørveggen, og kan sikkert stå en stund til.

Mannen har lagd fin, nesten usynlig dør.
Til venstre er den nesten like usynlige døra til
trommerommet hans, til høyre blir det hyller.

Lyset er 23 watts sparepærer fra Clas Ohlson, og lampene er "adventssladder" fra samme sted. I taket er det to rader med gardinwire, så lampene kan flyttes både frem og tilbake og opp og ned etter behov. Omtrent en pære på en snau kvm for å holde liv i ting i vinter, mer for å drive fram frøplanter til våren. Lysstoffrørene i taket står også på.

En og annen pelargonium. 

Det hele er koblet på timer, så det er lys omtrent tolv timer i døgnet.

En byggvarmer skal holde temperaturen over fire grader hvis vi får sånn kulde som i fjor, men forhåpentligvis trenger vi ikke å fyre her. Mellom fire og ti grader er glimrende. Muuulig jeg fyrer litt når jeg holder på her nede, så fingrene ikke fryser av.

Jeg vanner et par ganger i måneden, litt oftere nå i starten. Plantene står på store plastkasselokk fra Claser'n. Om våren snur jeg dem og legger undervanningsmatte på, og vips, så er de undervanningsbrett. Kjekt!

Ikke helt forskriftsmessig el-installasjon. Skal byttes ut, jeg lover.

Og ja, jeg burde klippet ned en del av pelargoniene. Neste uke, kanskje? Ellers er det i grunnen deilig å kunne pusle her nede når vinden og regnet pisker rundt veggene ute. Nå er det lyst og nymalt og flott her, og det skal bli både hyller, vaskekum og arbeidsbenker, til pilebløting, ullvasking og garnfarging, og snart er det på tide å bestille frø!

Og ellers?
Hovmod står for fall, heter det, og helga ble tyngre enn ventet. Men, det var jo dette jeg hadde regnet med, og det kjennes ut som det bedrer seg snart, så jeg er strengt tatt godt fornøyd med hva det kostet med pilekurs og trening og strikkekafé på et drøyt døgn.

Akkurat plass til en Mini Me på puta i vinduskarmen, gitt.
For øvrig snorker hun. 


I morgen skal jeg se an vær og form - enten blir det Jessheimtur og b12-sprøyte, ellers blir det hagekrabbing og forsøk på å redde georginerøttene og å få satt ned noen flere løk. Råket til å bestille 130 til på salg, gitt, og er på ingen måte ferdig med de 150 som lå i boden og ventet.

Og blir det ikke noen av delene, er det bare å strikke videre!

Start uka pent, folkens!

3 comments:

BodilE said...

For å si det på engelsk: you take gardening to a whole other level! En annen kan bli helt matt av ditt blomsterstellnivå, eller hva man skal kalle det. Litt misunnelig på eget rom til farging av ull og sånt også. Imponerende!
Sokkene så veldig gode ut, de kommer nok godt med fremover nå!
Katten min snorker også! Verdens nydeligste små snorkelyder :)

Anonymous said...

Det var mye spennende til overvintring! Har satt inn de jeg har tenkt å prøve meg på,, men må innrømme at jeg ikke har ordnet med lys. Trodde det foregikk i mørket.. Nå vet jeg sannelig ikke. Hadde tenkt å vanne en gang i måneden, men skal ta det litt oftere slik som du sier :).
Blir så overrasket når du strikker lestene med start i tå,, og to samtidig. Har ikke prøvd noen av delene :).
Ha fin start på ny-uken. Klem :)

Anonymous said...

Takk for at du la så lang og forklarende kommentar til meg! Da lar jeg mine stå i mørke og passer temp til mellom 5 og 10 :)
Klem :)