8.4.11

Guttejakke og mannebein

Hagemessebesøket ble av logistikkmessige årsaker utsatt til i morgen, så da kan jeg jo benytte sjansen til å vise fram et par ting som har vært ferdige en stund.

Jakke til en liten kar
Jeg hadde lyst til å sjekke hvordan det er å strikke med ull/bomull-blanding, og siden en liten kar jeg kjenner fylte ett år for ikke lenge siden, passet det fint å strikke en guttejakke.


Mønsteret heter Daycare Sweater, og er kjøpt på Ravelry. Først strikket jeg str. 18 måneder, men kom til raglanfellingen og innså at dette var for smått. ALT for smått. Og ermene var veldig trange. Strikkefastheten min var nok en maske eller så feil, men trangt og smått ville det vært uansett.

Så jeg startet på'n igjen i størrelse to år. Ermene skulle egentlig ha ribbestrikk hele veien opp, men jeg tenkte at til en vår/sommerjakke er det bedre om det ikke sitter så trangt.


Flettene foran skulle vært annerledes, men jeg byttet dem ut med en litt mindre versjon av de som er på ryggen, rett og slett fordi jeg likte dem bedre.


Garnet er Lerke fra Dalegarn, og det likte jeg veldig godt. Det er mer elastisk enn rent bomullsgarn, og dermed slett ikke tungt å strikke med. Utfordringen er fargene - jeg oppdaget i butikken at de varierer enormt fra parti til parti. Jeg likte best de nøstene med mest forskjell på ull- og bomullsfargene, men det var altså de nøstene som var mest "feil"! Men litt melering blir det heldigvis uansett.

Ravelry-side for prosjektet er åpen og finnes her.

Mannesokker
Mannen har fått sitt første par konestrikkede sokker! De er av egen, enkleste konstruksjon, med tre rett en vrang over det hele.

Jeg skjønner ikke hvorfor folk på død og liv skal strikke ullsokker så vide? Jeg startet flere ganger med masketall fra andre mønstre og oversikter, men lagde dem til slutt med 48 masker, som er myyyye mindre enn de fleste bruker. Så lenge det ikke blir så trangt at det bli kaldt, er det vel en fordel om de sitter godt rundt foten? Spesielt for menn som gjerne bruker ullsokker i joggesko om våren.


Garnet er Sterk fra Du Store Alpakka, melert i grått og svart og som dere ser, umulig å ta bilde av. Spesielt inne på en travel manns mørke hjemmekontor.


Jeg strikket som vanlig fra tåa og opp, begge to på en gang. Hælen med kile og ribbestrikket hælflapp er en variant av hælen fra Autumn Nutz Socks som jeg strikket for en stund siden, og jeg liker den veldig godt.

Sokkene hadde vært riktig så raske å strikke om jeg ikke hadde måttet prøve meg fram fullt så mye med vidde og lengde, og mannen er fornøyd, så da blir det nok flere par etter hvert. Flinke konen har skrevet ned masketall og størrelse på Ravelry.

Og ellers?
Ellers blir det altså hagemesse i morgen. Bilder fra messa har begynt å flomme ut på internettet, og jeg sitter og kikker og planlegger og gleder meg. Nå har jeg spart krefter helt siden mandag, så i dag blir den en real utfordring å ikke bruke dem opp alle sammen. Men kanskje jeg kan krabbe en liten tur i hagen og rydde litt i et par bed? I går forsvant det plutselig masse snø, så den sørvendte delen av hagen er så godt som bar.

Deiiiilig med solstripe, synes Mini Me!

Dessuten må vi prøve å få sagd ned en bjørk i helga. Den står i veien for parabolen, og når det regner fungerer de våte bladene som "tusen små speil", i følge parabolmannen, og forvirrer signalet vårt noe alvorlig. Så den bør ned før den får blader, og før alle staudene har kommet opp og blir flate igjen når bjørka kommer ned.

Men nå er det faktisk straks tid for lunsj, og i kveld er det foppallkamp!

GOD HELG!

3 comments:

Vibekes lille grønne said...

Det ble en superfin jakke og passe guttete uten å være for barsk. Flink du som strikker på nytt når det ikke passer, det er ikke jeg særlig flink til. Det er ofte bare ett forsøk også begynner jeg heller på noe annet.

Enig i at det ofte er for mange masker på sokker (og votter), men jeg har tenkt det er fordi jeg strikker så løst.

Lykke til på hagemesse og fordeling av skjeene! :)

Ulla-Bella said...

Kjempefin jakke og sokker:)

Nina said...

Super jakke, da! Du er utrolig effektiv!
Jeg har en venninne som stiller ut sine alpakkaer (Alpakka Enghaugen) i på messen på lillestrøm, hun er veldig interessert i garn og strikking, du får stikke bortom henne og be om å få ta på en av de nydelige alpakkaene. Veldig gøy å kjenne fiberen rett på dyret!
Hilsen Nina