10.4.11

Sånn shopping som jeg liker

Jeg er elendig på sånn shopping som de fleste damer elsker. Klær og sko er det verste jeg vet å handle, vesker bare litt bedre. Sannsynligvis fordi jeg er litt for kort i den ene enden (ryggen), og føttene mine grenser til barnestørrelse. I tillegg er jeg gjerrig og kresen, og svært uvillig til å bruke mye penger på klær, siden jeg aldri synes kvaliteten er god nok i forhold til prisen.

Men andre ting liker jeg å shoppe! Spesielt materialer og verktøy og bøker og planter. Og alt som er på tilbud eller på loppemarked.

Så her er de siste ukenes utskeielser, nærmere bestemt garn og blomster.

Blomster
Hagemesse i går, og det var strålende! Litt mindre blomster enn jeg hadde trodd (det er alltid mest stein og maskiner), og det sedvanlige berget av shabby og fransk og romantisk. Mye rart og mye fint!

Oxalis, lykkekløver.

Fint = standen til Norsk pelargoniumforening. Oh my, oh my. Stiklinger galore! Og så selger de dem billig. I år kom jeg hjem med elleve forskjellige: rene arter, engelske, engler, duft, eggeskall, henge, dverg og zonale. Store og fine er de også, de fleste kan jeg sikkert toppe og lage en stikling til av før de skal ut til sommeren.

Stiklinger i vinduskarmen - håper kattene ikke spiser dem!

Hagegal.info er ikke bare en fantastisk nettside og et kjempehyggelig forum, det er også en dugnadsglad gjeng. Billige frøplanter og stiklinger av tomat, geranium, flerårig stokkrose, hvit hornfiol og løvemunn fikk bli med hjem. Glimrende!

Stauder, tomat og sommerblomster. 

I tillegg ble den en bunke billige små påskeliljer til å pynte opp litt med - de plantes ut i jorda etter blomstring, og kommer igjen neste år. En lykkekløver ble det, og femten liljeløk rett fra Nederland: Lollipop, Staccato og Yelloween. Og litt småtteri til spiselige spirer og dessuten maurkverk, siden jeg fant liljebiller i det ene bedet allerede i går!

Garn og!
Først i kategorien "godt tilbud".

Hverdagsliv.no skal slutte med Drops-garn og selger ut med 40 % rabatt (det er mer igjen!). Dette kunne jo ikke gå upåaktet hen, så jeg bestilte garn til to jakker og en topp.


Drops Cotton Light i svart, som skal bli Wool Bam Boo Scallop Lace Cardi (gratis mønster fra Classic Elite Yarns), tenker jeg. Garnet kjennes sabla hardt og stivt ut, så jeg er litt skeptisk, kjenner jeg...

Men ikke til dette:


Drops Alpaca, som skal bli Innsvinget jakke fra Drops design - tenk, jeg skal bruke garnet i oppskriften! Det blir vel bare tull... Men fargen er fantastisk, den ser mosegrønn ut på avstand, men jeg satser på at det nok blått i det til at jeg kler fargen med litt godvilje.


Og til en sommertopp fra et magasin jeg har, ble det Drops Cotton Viscose. Dette kjennes mykere ut, men er ikke så elastisk at det gjør noe, så det skal bli interessant å strikke blondemønster med det.


Og sist, men ikke minst, ukas virkelige gisp-fnis-sommerfugler i magen-fantastiske kjøp. Shine On, 50 % merino, 50 % tencel i fargen California Raisin fra dyktige Lunayarns i England. Lace-tykkelse, 800 meter på 100 gram.

Og sjekk pakka! Skulle jo ha tatt bilde mens jeg åpnet, men jeg var så ivrig...


Matchende silkepapir og sløyfe rundt, med en passende tepose til pynt. Inni var det hyggelig kort og en liten pose med strikkemarkører!


Men garnet er jo det aller beste, selvfølgelig. Nydelig! Gleder meg vilt til å strikke av dette.

Mykt! Blankt! Tynt!

Og ellers?
I dag skal bjørka ned. Ikke at jeg skal gjøre stort, men kanskje holde litt i et tau så den ikke ramler ned i blomsterbedene. Den er delt i flere stammer, så vi tar en bit av gangen.

Ellers tar hagemesse på, betonggulv er ikke morsomt å gå på, så jeg blir nok liggende her resten av dagen.

Skummel selvlysende Caruso-katt.

I morgen er det møte med NAV. Og siden jeg ikke vet noe som helst om hva det handler om, kan jeg ikke forberede meg. Det betyr at jeg må konsentrere meg fælt mens jeg er der, og kommer til å bli grundig ør i hodet, men jeg klarer vel å få fram noe fornuftig. Og etterpå skal jeg hente bøker på posten! Lillestrøm igjen på onsdag, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gruer meg litt. Får håpe det går lettere denne gangen, ellers er planen taxi og flytog.

Men, det gjelder å fokusere på en ting av gangen!

Nå: google alle pelargoniene jeg har kjøpt for å finne ut hvordan de ser ut og hvordan de vil ha det!

Fortsatt fin søndag, håper uka blir strålende!

6 comments:

Sisselshverdag said...

Hei og hopp, her var det mye koselig :D Flink du er som driver fram stiklinger og sånt sjøl :D
Herlige garnkjøp. Cotton light strikka jeg vest av i høst. Den har holdt seg veldig fin både i fasong og den nupper ikke engang på meg :D

Ha en koselig søndag :D

Bitt@mi said...

Hei!Så herlig å lese at det ikke er bare meg som ikke liker å shoppe klær, sko og sånt... (til min datters store fortvilelse) Men garn derimot... det kunne jeg vel shoppet til den store gullmedalje (noe jeg sikkert har gjort også når jeg tar en titt i stashet mitt) :-)))
Så koselig med blomsterinnlegg, ja, nå er våren virkelig her! Deilig i nord også, selv om været er varierende. Lyset er her i alle fall, og nå er det snart ikke helt mørkt på natta lenger. Det går fort mot midnattsol her nord.
Ha en koselig søndag, og ei flott uke videre!

Tromsøjente på 39 said...

Sånn shopping liker jeg også,, planter og garn :).

Hærlig innlegg. Ble mektig imponert av alle pelargonienen! Har ingen selv, men kjenner stadig større dragning mot de etter å lest rundt på blogger.

Ønsker lykke til på møtet i morgen og en fin søndag :)

Ulla-Bella said...

Herlig med nye planter. Og så fine garn du har og velge i:)

Nina said...

Mye flott garn! Og fine planter. Kjenner det er deilig nå når temperaturen tillater å bare sitte ute i en hagestol med lukkede øyne og nyte våren som kommer :-)
Lykke til og ha en fin uke!

Hilsen Nina

Vibekes lille grønne said...

Fin fangst fra hagemessen! Her blir det anleggsarbeid i hagen i år, så liten vits å gjøre noe særlig forarbeid foreløpig.

Mye fint garn! Jeg klarte å sitte på hendene under Drops-salget. Det røde garnet var lekkert, lekkert og jeg måtte inn og se hva annet de hadde. Det var mye fint! Skummelt ;)

Håper formen holder gjennom alle aktivitetene denne uka! :)