6.4.11

Belønning og fristelser

Strikkegodteri
Jeg har begynt å belønne meg selv med strikketøy i stedet for godteri. Jeg kjøper garn i stedet for snop, og starter på noe nytt når jeg synes jeg har vært riktig flink.

Så siden det var helg, og siden jeg klarte å la være å bestille mer garn fra utlandet enda et helt Twitter-kor forkynte hvor utroooolig gunstig kursen er om dagen og lesset på med fristende lenker, så strikket jeg meg en sommerlue på lørdag. (Holdt på å falle for handlefristelsen. Har forferdelig lyst på dette garnet... Huh, der holdt jeg på å kjøpe det igjen.)

Lua er strikket i gromgarnet Rowan Lenpur Linen, samme som babysokkene fra et par uker siden. Garnet er 75 % viskose (lenpur) og 25 % lin og blankt og mykt og godt å strikke med.


Jeg brukte akkurat opp resten av nøstet på denne lua. Mønsteret heter Scallop Lace Hat og er gratis på Ravelry. Strikket med tykkere pinner enn man vanligvis bruker til garnet, så det gikk fort-fort!


Så vips! En lett, liten sommerlue for dager det blåser litt eller regner litt eller jeg bare må en liten tur på butikken og ikke orker å gjøre noe med Dennis-sveisen.

Og garnet tror jeg nok jeg må ha mer av - dette ber jo bare om å bli en lett og løs sommertopp!

Sjalsfristelser
Det finnes så alt for mange fine sjalsmønstre her i verden og alt for liten tid til å strikke dem alle. Jeg har hylla full av garn som passer, men har ikke klart lange vrangrader på aldri den tid. Men nå klarte jeg ikke å motstå lenger. Jeg bare måtte prøve å strikke et glattstrikksjal igjen. Det er ikke ferdig, men det går greit så langt.


22 leaves shawlette har stått på absolutt-favoritt-lista helt siden det ble utgitt i september. Det er enkelt og stilig, med litt overdimensjonerte blader i nakken og langs kanten nederst og nettingmønster mellom.


Spesielt versjonen med strikket kant nederst, som bølger bare sånn akkurat litt, synes jeg er fin. Sjalet er liksom gammeldame-fint på helt riktig måte, og minner om sko med rund tupp og stødige hæler, belter i samme stoff som kjolen og små, stive skinnvesker. Kanskje til og med hansker med knapp?


Jeg kjenner at sjalet kanskje ideelt sett burde strikkes i et litt tørt, brunt, sokkegarn, men Malabrigo blir jo aldri feil. Fargen er Eggplant, og er lilla og brun (ikke blå, som på bildet. Lilla. Ordentlig som en aubergine.). Dette er skikkelig kosestrikketøy!

Og ellers?
I dag kom det fantastisk sjalsgarn i posten fra England, og snart kommer Mannen hjem med garnpakke han har hentet på posten for meg! Der er det sommergarn til jakke og topp og alpakkagarn til en jakke, skal prøve å få vist det fram i løpet av helga.

Ellers er det godt jeg har kosestrikketøy, og enkelt rett-fram-i-mange-cm-strikketøy, og en masse annet strikketøy. Mandagens Lillestrømtur utviklet seg nemlig til en ekstremt slitsom affære, ikke minst takket være Ruter, som ikke klarte å be korresponderende buss om å vente. Så da ble det en halvtimes ufrivillig handlepause på Skedsmokorset for en allerede sjanglete og utslitt kropp. Neste gang tar jeg toget.

- Hva mener du "din plass"? Jeg ligger jo her allerede!
Se så søt jeg er, har du virkelig hjerte til å flytte på meg?

Dermed ble planen for uka strikketøy. Har slept den lille sofaen bort i hjørnet mitt siden jeg ikke orker å sitte i en stol, og her er det god plass til meg og en katt eller to.

Og nå er det om å gjøre å hvile, for på fredag skal jeg på hagemesse! Det ikke tale om noe annet, og jeg har skyss og selskap og har til og med vunnet gratis inngangsbillett. Gavekort å bruke opp har jeg også! Gleder meg som en unge, kikker ut på hagen som begynner å bli snøfri i kantene og har funnet fram gamle planer og ønskelister. I dag ser jeg den første julerosa blomstre!

Hagemesse koster nok noen skjeer, og siden det er felling av bjørk på programmet i helga, NAV-møte på mandag og Lillestrøm igjen på onsdag, regner jeg med å få ferdig sjalet mitt i rekordfart!

Takk for seg - hvile mer nå!


3 comments:

Vibekes lille grønne said...

Lurte litt på om jeg skulle kjøpe lekkerbiskengarnet du lenket til, så slapp du å sikle mer, men fornuften seiret her også ;)

Dessuten fikk jeg nesten enda mer lyst på Malabrigo eggplant når jeg så oppstarten på sjalet ditt. Det kommer i grunnen alt for lite garn i posten her og det er altfor lite godteristrikketøy her også.

Var på LHK i går og selv om det var en kort time og jeg blir kjørt fram og tilbake er det ikke så mye som en skje å oppspore etterpå på lange tider. Elsker skje-sammenligningen og har begynt å bruke den i heimen. Liksom lettere å snakke om skjeer enn krefter og energi og utmattelse.

Det er meningen at du skal på hagemesse, kos deg! :)

Ulla-Bella said...

Takk for link til flott lueoppskrift. Kunne godt tenke meg og dra på den hagemessa selv, for nå er det lenge siden sist jeg var der.

Marit -Tusenfryd said...

Lurt å belønne seg selv og garn og strikketøy høres fornuftig ut:)
Så nydelig det sjalsmønsteret så ut. Jeg håper det går greit med vrangmaskene.
Så heldig du er som kan gå på hagemesse, det skulle jeg og gjerne gjort om det hadde vært noe slikt her. Får håpe du har nok skjeer:)