1.4.11

Et plutselig overskudd av skjeer og verdens lengste skjerf

Bilde fra But You Don't Look Sick
Mange kronisk syke har etter hvert fått med seg Christine Miserandinos Spoon Theory - hvor hun bruker en  håndfull skjeer for å demonstrere for en venninne hvordan det er å ha begrenset med krefter og hvor strenge valg man hele tiden må ta. Har du ikke hørt historien, er den vel verd en gjennomlesing, du finner den blant annet på But you don't look sick
I dag har jeg opplevd et plutselig overskudd av skjeer! Sannsynligvis fordi jeg startet uka forsiktig - lurt! Hadde samlet skjeer fordi jeg skulle til Lillestrøm på onsdag, men timen ble flyttet til mandag og vips! så åpnet det seg muligheter. 


Torsdagens skjebruk: Piroger. Glutenfrie, lavhistamin og gode!

Noen av de oppsparte skjeene ble riktignok svidd av på shopping på onsdag, og i går bakte jeg piroger og rydda og vasket klær, men fortsatt var det skjeer til overs i dag! (Ikke nå lenger. Nå har jeg brukt dem opp og skal strikke, høre lydbok og se fotballkamp resten av kvelden  helga.)


Nygamle bokhyller
Så, endelig fikk jeg kommet et steg videre på ommøbleringen! Ferdig er det på ingen måte, men stuedelen ser i hvert fall litt ryddigere ut, og det går an å komme fram til skap og finne ting igjen. Hurra!


Panoramabilde av vår lille stue!

Jeg var utrolig heldig og fant et par snasne hyller fra 60-tallet (eller kanskje sent 50?) på Handikapforeningens utsalg i Bønsdalen i Eidsvoll. 80 kroner! Det lønner seg å like ting som de som selger dem kastet ut for 20 år siden. 


Fine kurvene! Fine tråfestene til hyllene! Og det manglet bare en liten knott!

Jeg synes selvfølgelig at de er fantastiske, og de passer perfekt inn i vårt 60-tallshus. Det er bygd i '64, og er av den nette, praktiske sorten - så her er det rett og slett ikke plass til moderne møbler. Jeg gruer meg til den dagen salongen må byttes ut! Den fulgte med huset, og foreløpig har vi ikke en gang trukket den om, så den varer vel en stund til.


Jeg får sommerfugler i magen og blir fnisete av fine ting.
Skulle ønske jeg kunne ta fine bilder av dem.

Hyllene er fylt med litt arvet og litt funnet og litt kjøpt - men nesten ikke noe nytt. Vel, bortsett fra spriten. Til og med TVen fikk vi på fyllinga av noen som skulle kaste den. 


Hyllene kommer til å bli organisert igjen og igjen de neste dagene, helt til de er akkurat sånn som de skal. 


Og så er det en del igjen som ikke er ryddet, kan du si: 


Spisestuekaos

Et passende mål for helga, kanskje? Og muligens få opp noen skikkelige gardiner?


Og hvis du lurer på hvor alt som pleide å være her, har blitt av, så er det her: 


Stappfullt lite rom!


I mitt tidligere kontor, som skal bli bibliotek. Her har jeg også ryddet i dag, så jeg kommer fram til stoffhyllene som ikke er flyttet enda. Så i tillegg til omtrent halvparten av materialstabelen min, inneholder rommet nå alt som befant seg i nesten fem meter bokhyller fra gulv til tak. Og rommet er snaut åtte kvadratmeter. Ikke verst stabla!


Verdens lengste skjerf
Noen skjeer har gått med til veving også. I går kveld klarte jeg en skikkelig økt (med lydbok! Få ting som passer bedre til å veve enn Wheel of Time, med sitt gjennomgangstema "The Wheel weaves as the Wheel will".), og ble ferdig med renningen.


Det var en del mindre svinn enn jeg hadde trodd.
Så skjerfet er megalangt! 


Men hvis jeg deler det i to, blir det snaut. Her demonstrert av Gaffakengen:
Kanskje det er kult at det er langt? Det ser ikke så rart ut når Gaffakengen har det på:
Jeg må i hvert fall bestemme meg for hva jeg skal gjøre med det, det er nemlig ikke ferdig. Det er åpne striper i det, og de skal fylles med hullsøm av noe slag, og så har jeg perler som passer til og skal festes på noe vis. Enten i sømmen eller i frynser, får se hvor mange jeg har. 


Så nå går jeg og tenker og lurer på hva neste vevnad skal være! Vipper mellom sommerskjerf i bomull/silke/effektgarn eller ull putetrekk i handfjedmønster.  


Og ellers?
Pusene og jeg er alene hjemme i helga mens mannen er rockehelt i 30 varmegrader i Portugal, her har det snødd og snart smeltet bort igjen og om en og en halv time skal jeg se Vålerenga legge Ålesund flatt. Håper jeg.


Ellevilde er ikke vond å be når hun finner en åpen skuff med duker.


Helga skal brukes til å samle skjeer til Lillestrøm-tur på mandag, og til å lure på hva det er NAV plutselig vil ha møte med meg for. De har ikke så langt tatt initiativ til noe som helst (på 4,5 år), og ikke sto det noe i brevet, så da blir jeg jo litt skeptisk, kjenner jeg. Men det ornær sæ nok!


Og det er tross alt fredag. 


GOD HELG!

6 comments:

Stine said...

Herlighet, så fin stuen er blitt! Kjenner jeg er klar for påskestemning med stamp på landet, men tiden strekker jo aldri til...

Ulla-Bella said...

Så fint du har fordelt skjeene dine. Slik kjenner jeg også til. Nav er egentlig pliktet til å ha møte med deg hvert år, så 4,5 var litt drøyt.

Marit -Tusenfryd said...

Den historien var ny for meg. Jeg likte godt det bildet med skjeene og kjenner at det passer godt for meg også.
Det er ikke alltid like lett å forklare til friske at en må prioritere eller hvorfor en ikke kan være med på alt når man ser helt frisk ut, men denne historien illustrere dette kjempebra.
Takk:)

Vibekes lille grønne said...

Har ikke hørt skje-teorien før, men den var god. Det gjelder å holde på skjeene sine skjønner jeg ;)

Fine stuen! Og fine bokhylla. Ligner veldig på den jeg kjøpte på Loppis for 20 kr på midten av 80-tallet og malte vinrød. Røverkjøp med 80 kr!

Kanskje NAV har våraksjon eller noe for nå har de kontaktet meg også. På mail om at de har prøvd å ringe. Hvorfor ikke bare skrive mail da? Men, angst får man naturligvis uansett...

God helg! :)

Hilde C. said...

Jeg likte skjerfet ditt langt jeg.
Jeg har ikke hatt møte med NAV på 4 år, og nå har de forlenget vedtaket med et år til uten noen som helst personlig kontakt. Det er vel forkjellig utfra hvor mye kapasitet de har tror jeg.
Jeg håper du vil oppleve mange flere dager med mange skjeer, oftere og oftere :-)

Nina said...

Kjempefine hyller, og passer jo så godt inn!