4.3.11

Nøttesokker

Disse var morsomme å strikke!

Behagelig garn, morsomt mønster og enkel og grei konstruksjon.

Det vil si, det hadde vært enkelt hvis ikke jeg som vanlig hadde tuklet med masketallet, og dermed trengte tre forsøk på den første hælen. Men jeg likte hælkonstruksjonen veldig godt, en slags kile-/kortradblanding som gikk veldig kjapt og greit når jeg først hadde forstått hvordan det skulle gjøres.


Og hvis de ser litt store ut, så der det helt riktig. De er strikket til mamma, som har atskillig mer normal størrelse på føttene enn meg.


Sokkene er strikket tå-opp og to på en gang, som vanlig. Lurer på om jeg noen gang kommer til å orke å strikke to sokker etter hverandre igjen? Det er jo ikke alltid det går an å strikke dem samtidig...


Garnet var en positiv overraskelse. Projo Merino Sokkegarn er Projos eget sokkegarn, farget spesielt for dem. Det er 100 % merino, så jeg er nok litt skeptisk til holdbarheten, men du verden, så deilig å strikke med! Passe mykt, passe fluffy og ikke minst ganske elastisk. Godt og varmt er det også.

Men den beste overrraskelsen var nok fargene. På hespa så det ut som det kunne bli ganske skarpe striper eller sikk-sakk-mønster, men når jeg fikk nøstet det opp og begynt å strikke, fordelte fargene seg riktig så pent.

Eneste var at slutten av nøstet var en del mørkere enn begynnelsen, så jeg burde nok delt det i to i stedet for å strikke fra begge ender.

Men garnet passet i hvert fall godt til mønsteret, synes jeg. Mønsteret heter Autumn Nutz Socks, koster 3 pund og kan kjøpes hos The Crafty Pixie (gjennom Ravelry).


Brukte 59 gram, så det er nok igjen til et par korte sokker til meg selv også! Åpen Ravelry-side med info om pinner, endringer etc.

Dagens hjelper

Gjør det helt klart at kos står øverst på lista.

Ellers er jeg i overraskende god form i dag, og har benyttet sjansen til å lage enda mer kaos i stua. De siste bøkene er flyttet inn på det som skal bli bibliotek, og salong og spisestue er noenlunde der de skal bli. Der er det fortsatt mye annet også, men alle monner drar, og nå ser jeg omrisset av hvordan det skal bli til slutt! Og at stueveggene må males...

Skal bli stue og spisestue. Spisestuen skimtes under kaoset til høyre.

Skal bli arbeidsrom. Noen som vil kjøpe et billig piano?

Og om formen er like god senere i helga, får jeg vel gamble litt med den og spise litt gluten. Hvete er jeg ikke sikker på om jeg tør før jeg skal til Lillestrøm på tirsdag, men noen svar håper jeg å ha fått innen den tid. Det er bare så kjedelig å bruke tid på! Jeg vil jo ommøblere, og så stauder, og strikke, og få fram symaskinen og sy nye gardiner og, og, og... Nuvel. Skal jeg bli noe bedre på sikt, så må jeg jo finne ut av intoleransetøyset. Og da må man spise det man blir dårlig av innimellom. Sånn er'e bare!

Men nå er det hælja - med mere VM og garn og strikking og rot og rydding!

Ha en fortreffelig og medaljerik helg!

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Jeg misunner litt dere som strikker sokker så flittig. Jeg har lyst på hjemmestrikkete sokker, men gidder liksom ikke. Fine nøttesokkene, heldige mor!

Kanskje du skal tromme sammen en liten dugnad og få litt flyttehjelp? Prosjektet ditt ser ganske stort og omfattende ut. Veldig typisk at man finner ut at det må males og diverse i tillegg. Fint blir det sikkert til slutt.

Ha en sprek og fin VM-helg! :)

Sisselshverdag said...

Ser ut som du har litt å gjøre ei stund framover, kanskje det blir dugnadsstrikkekafè en gang ;) Ta nå litt vare på deg selv da når du er i form.
Supre sokker forresten :D
Sees kanskje mandag, ha ei flotte helg så lenge :D

Ulla-Bella said...

Kjempeflotte sokker:)

Tingelingeling said...

Så mye fint som har skjedd hos deg siden sist. (Siden sist jeg var innom..) Men nå skal jeg ikke la det gå så lenge til neste gang, nå er jeg både innlogget og har lagt deg til mine 'fine blogger jeg liker å lese'. Jeg har faktisk husket å legge deg til bloggrollen min,- samtidig som jeg var innlogget...Skjønner? (Ikke lett å få gjort to ting i en gang..)
Så nå kan jeg følge din lure ommøbleringsplan og all den fine strikkingen litt lettere. Så fremt jeg husker å innom min egen blogg da..
Ønsker deg ei fabelaktig uke med litt ekstra guts i svingene!
Ha det fint så lenge!