2.3.11

Bare blått i blått så langt de kunne se...

For å sitere Blåbærturen. Jeg har ikke vært på blåbærtur midt på svarte vinteren, men derimot kikket jeg litt bortover sofaen der pågående og planlagte prosjekter lå i en haug. Etter å ha rettet haugen ut, så den sånn ut:


LITT blått, kan du si. Grå-grønn-blått, faktisk, med et ørlite innslag av lilla...

De to lyse blå nederst til høyre venter på bøker som kommer i morgen, håper jeg - det er to jakker jeg lager mønster til selv. Og siden den ene boken er om flerfargestrikking og den andre om kanter, har jeg tenkt å se hva de har å by på før jeg helt bestemmer meg for hvordan jakkene skal bli.

Øverst til høyre litt nyinnkjøpt Lerke til en baby-sommerjakke, og i midten et nøste av det nye Fantasy-sokkegarnet til Sandnes. Deretter følger Taj Mahal-sjalet, som strikkes i Noda Júnik.

Blå blonde 1
Til venstre ligger helgens strikketøys, som ballet litt på seg. Jeg var innom Ull og saker på Jessheim på fredag og kjøpte tre nøster Debbie Bliss Baby Cashmerino som helgesnop til meg selv, og tenkte først at det skulle bli en hals av noe slag.

Så har det seg sånn at jeg har bittelitte granne dilla på bladmønster om dagen, og dette var et usedvanlig lekkert eksemplar av arten. Bladene kommer veldig godt fram, rammet inn av vrangmasker, og det betyr også at det ikke er bare vrangt på baksiden. Dessuten gikk mønsteret fort å lære utenat, og på pinne seks med gromt garn har dette vokst ualminnelig raskt.
Så raskt at det ser ut til å bli et skjerf, faktisk. Vi får se om det holder med tre nøster, eller om jeg kjøper ett til. Jeg strikker en del smalere enn i mønsteret, som heter Woodland og er gratis.

Blå blonde 2
Vel, dette er ikke blonde enda, men det skal det bli! Grom-lace-garnet fra The Plucky Knitter kom etter bare to uker, ikke verst.


Fargene var litt dusere og mer lilla i virkeligheten, som i grunnen bare betyr at jeg kler det enda bedre. Så dette skal bli noe til meg selv - enten et litt stort sjal eller en liten jakke. Det er ubegripelig mykt og deilig, med 80 % merino og 20 % silke.


Nok blått nå.
Og så er det jo faktisk en blå blonde 3 der også, med Taj mahal-sjalet...

Dette føltes som litt i overkant mye blått, selv for meg. Riktignok har jeg akkurat strikket ferdig et par gyldne sokker, og jeg har en rød jakke og et par spraglete vanter på pinnene, men det er blått nok.

Dermed ble neste busstrikketøy ikke blå sokker til meg selv, som jeg først hadde tenkt, og heller ikke nytt blått sjal eller blå babyjakke, men svarte/grå sokker til mannen. Ja, ja. Ikke så veldig spennende, men en avveksling, i hvert fall. Strikkes etter eget hode i tre + en ribb, i Sterk. Tå opp og to på en gang, sånn som jeg liker dem best.


De tusen melsorters land
Som et lite kuriosa tenkte jeg at jeg skulle vise fram "mel"sortene jeg bruker for å bake glutenfritt brød. Dette skjer etter innfallsmetoden, selv om det begynner å forme seg en slags oppskrift.

Det er sikkert ikke nødvendig med TRETTEN ingredienser (pluss gjær, vann og olje...), men det blir godt av det! Dessuten er det få ting her jeg bør spise mye av, så da blir det litt ris, en del mais, en god dæsj amaranth, litt havre (mel og gryn), en del bokhvete og noe forskjellig ferdig melblanding. I tillegg er det pofiber og fiberhusk så det blir litt grovere og mer fiber. Men det ser da ikke så verst ut? Og det smaker riktig godt. Og det smuldrer bare litt.


Synd jeg ikke klarer å få skrevet ned noen oppskrift - hver gang jeg prøver, blir brødet fullstendig mislykket... Men nå skal det også investeres i kjøkkenmaskin, så da skal jeg prøve mer!

Dagens hjelper

Er stusslig og sur med fettete hår etter øredråper. Æsj. 
Ellers har jeg fått en ommøbleringsåpenbaring, og planlegger enda en ombytting av romfunksjoner. Kort fortalt (for de som har vært hjemme hos oss), blir det arbeidsrom i spisestua i steden. Litt mindre og mørkere enn egentlig tenkt, men varmt og lyst nok, og dessuten håper vi å få plass til både salong og spisestue i den andre delen av stua. Så nå sitter jeg og hopper og vil bare flytte nok stæsj til at jeg ser om det går....

De siste to dagene har jeg spist litt gluten, og ikke merket noen negativ effekt foreløpig. Probiotika ser ut til å ha roet systemet en del, så nå føles det ikke så verst. Krysser fingrene for at jeg tåler litt gluten, og slipper en krasj nå som det ser litt lysere ut! Ny time hos ernæringsdamen om en uke, så får vi høre hva hun har å si.

Nå: Kattemat. Og det haster, sier Ellevilde, hvis ikke får Mini Me juling. Så da, så.


5 comments:

Bitt@mi said...

Blått er herlig og her hadde du jo masse fine blåfarger:-) Lykke til med alle prosjektene, kjekt å ha noe å variere med!

min-design-strikk said...

mange prosjekter på en gang er kjekt å ha, så kan man variere litt :) synes brunt og lysblå er en finfin kombinasjon :))

artig å se du stiller opp ingridiensene til brød : )selv bør jeg lage til ny ladning med anatonis scones -bare vente til dvalemodus er over :))

Ulla-Bella said...

Mye fint garn og fine prosjekter du har på gang. Blått er lekker:)

Clara said...

Kul att se att någon annan är lika förtjust i blått som jag :). En vävlärarinna jag hade en gång sa att nu fick jag minsann inte väva mer i blått (men det gjorde jag ändå såklart!). Det är ju så fint!

Vibekes lille grønne said...

Mange fine prosjekter i fine blånyanser på gang her inne og det nye garnet er rålekkert! Jeg har også skjerf med bladmønster i køen min og jammen hadde jeg ikke det du holder på med på favoritter på Ravelry.

Litt av en samling "melsorter" du har i hus, jeg er imponert, men ikke misunnelig. Brødet ser ikke så verst ut faktisk. Ga opp å lage vanlig brød, da jeg ikke spiste gluten. Lagde grønnsaksknekkebrød i steden.

Nå spiser jeg gluten og det går bra, så da ser jeg ikke så stor grunn til å la være. Men, har likevel litt dårlig samvittighet for glutenspising. Bruker forresten vår store Kenwood Major masse.