27.2.11

Konkurranser om ull og sånt

Det er ikke bare på ski det går an å konkurrere om gjeve priser og heder og ære! Som håndarbeidsmenneske og/eller ullfantast er det to gode muligheter på gang.Oslo Fashion Week i samarbeid med Heimen husflid arrangerer The Cool Project (internasjonalt, må vite), en designkonkurranse med norsk ull, strikk og vevtradisjon som tema.
Fra årets trendvisning.
Foto: Simen Øvergaard

Fra omtalen på Oslo Fashion Week sine sider:

Dette er en designkonkurranse for profesjonelle så vel som hobbydesignere med mål om å ”ta tilbake” vår nasjonale arv; det handler om norsk ull, strikk og vevtradisjon.
TCP Collection
TCP ønsker å invitere norske designere til å delta i konkurransen der vinnerutkastene vil bli en del av TCP Collection.

En jury vil velge ut en rekke designprodukter (uansett nivå) som til sammen vil utgjøre TCP Collection. En kolleksjon som vil vises under OFW i februar 2012.

Kolleksjonen vil bli bygd opp av plagg og tilbehør fra forskjellige vinnere og vil stilles ut på Heimen som en salgskolleksjon. Hvert plagg merkes med TCP logo samt designerens navn.

Det skal sendes inn skisser før 1. mai, og kategoriene er moteplagg, motetilbehør og assosierte produkter. Du kan delta med inntil 10 skisser. De lover også at TCP vil få tilgang til nye norske, mykere ullkvaliteter! Kanskje den beste grunnen til å prøve seg?
Så har du en designer i magen, les mer på www.oslofashionweek.com,  www.heimen.net,  eller www.thecoolproject.com (som ikke virker før 1.4.2011).
Håndlaga 2011
Litt mer overkommelig sånn ambisjonsmessig er kanskje Håndlaga 2011. Konkurransen er startet av Unni Strand og Elisa Kolle (Lin & Papir), og de har fått tak i et imponerende knippe sponsorer og dommere.
På nettsiden til konkurransen sier de: 
Vi arrangerer Håndlaga 2011; en mønstring for skapende sjeler over hele landet!

Vi ønsker å rette søkelyset mot den store bredden av håndlagede ting i Norge, vise fram håndarbeid av høy kvalitet og feire fellesskapet som får fram slike gjenstander. Derfor utlyser vi denne konkurransen, et norsk mesterskap i håndlaget!

Her er det åpent for å nominere både andre og seg selv: 

Alle kan nominere til konkurransen og man kan nominere to gjenstander til hver kategori; en selvlaget og en laget av noen andre. Alle gjenstandene må være publisert med bilder på nett, f.eks. i en blogg, på Epla eller annet nettsted. 

Håndlaga 2011 har åtte kategorier, bl.a. barn, redesign, klær og bilder. Du kan nominere fra i morgen og til 18. mars. Deretter blir det plukket ut finalister og til slutt er det avstemning. Det loves gilde premier og en knapp til bloggen din der det står at du har vunnet.  

Så hiv dere rundt, folkens! Ingen grunn til sjenanse!

Dagens hjelper

Demonstrerer viktigheten av god armhulehygiene

Ellers er helgen brukt til ski-VM og strikketøys, og i dag har jeg slått meg løs og slept og båret og herjet med litt ommøblering. 

Jeg lå våken et par timer i natt og grublet, og kom til at jeg i grunnen bare blir fryktelig sur og nedfor av å være fornuftig og ligge stille. Så i dag har jeg falt tilbake til gamle synder, og slitt meg riktig godt ut. Resten av dagen blir nok rolig, og sikkert i morgen også, men jeg føler meg mye, mye bedre i hodet etter å ha utrettet litt og fått litt bevegelse, så da får det bare være! 

Eneste ulempen er at ommøblering er en sånn øvelse der alt må bli verre før det blir bedre, så selv om jeg har gjort masse i dag, ser det sånn ut på arbeidsrommet: 


Jadda. Kanskje jeg klarer å fortsette i morgen? Eller en annen dag. 

Nå er det straks laghopp, og selv om jeg ikke akkurat har trua, så er jeg skrekkelig glad i hopprenn uansett hvordan det går! 

Håper du får en fin uke - det er i hvert fall meldt fint vær her på Østlandet! 

5 comments:

Marit -Tusenfryd said...

Ja det kjennes godt når man har "levd" litt! Jeg forstår deg så inderlig vel. Det er bra å kjenne at det tross alt er liv i skrotten en gang innimellom. Jeg gjør også slike stunt av og til, bare fordi det kjennes så godt i hodet. Hodet er jo også en del av oss.
Det er vel det som heter å ta en kalkulert risiko? Vi vet vi må betale for det, men det gjør likevel godt og noen ganger bare MÅ man.
Resten kan du ta en annen dag, slapp av og nyt det du har gjort:)

Ulla-Bella said...

Håndlaga 2011 ser spennende ut. Skal ta en titt i morgen på sidene deres.

min-design-strikk said...

så flotters at gir oss andre strikke/hekle glade lik nyttig informasjon :)

du har gjort en god jobb i dag og om morgendagen blir i dvalemodus,kan du tenke på alt du fikk utrettet dagen før

:)

Vibekes lille grønne said...

Det skjer en del rundtomkring tydeligvis. Skal følge med på den siste hvertfall, se hvem som blir nominert og nivå. Det var ikke noe egen for strikking så vidt jeg kunne se, men klær var det jo.

Skjønner godt behovet for å bevege seg! Kanskje du kan prøve litt om gangen/dagen, så det ikke blir krasj av det? Det er så kjedelig når det skjer. Nå er jeg tilbake til vanlig dårlig form etter skituren. Tok "bare" to uker.

Ellers kan jeg anbefale dvd-en: Beat fatigue with yoga. Veldig forsiktige øvelser, men føler likevel at jeg beveger meg litt :)

Nina said...

Morsomme konkuranser! Kanskje noe å tenke på, men tiden strekker ikke til, som regel.

Huff - vet hva du mener om at det blir verre før det blir bedre ved sånne om-møbleringer! Men det blir jo veldig bra etterpå!

Ha en fin dag!

Hilsen Nina