24.2.11

Februardamen er ferdig!

Vanligvis er hjemmestrikkede plagg en grei garanti for å skille seg ut. Unntaket må vel være om du har på deg February Lady Sweater, som i skrivende stund har blitt strikket ferdig 6533 ganger på Ravelry. Pamela Wynn har lagd mønsteret etter Elizabeth Zimmermans Baby Sweater on Two Needles (populært kalt February Baby Sweater), og det er gratis.

Nuvel, seks og et halvt tusen strikkere kan vel ikke ta feil, tenkte jeg, så jeg har strikket meg en februardamejakke, jeg også.


Av disse seks og et halvt tusen har omtrent tusen valgt å strikke i Cascade 220, et av de aller mest populære garnene på Ravelry. Så også jeg! Det er første gang jeg prøver dette garnet, og jeg likte det veldig godt. I utgangspunktet litt for tykt for min smak til inneplagg, men fantastisk sproing i garnet, mykt men samtidig stødig. Og fargene....

Jeg har strikket i en rødaktig farge det som vanlig var vanskelig å ta bilde av. Den minner mistenkelig om det vi på 80-tallet kalte "korall", men er muligens litt rødere og jeg tror korrekt betegnelse i dette tiåret er "vannmelon". Og det passer for så vidt godt. Fargen er melert (heathered) med sennepsgult (!), og det gir et helt spesielt fargespill i garnet, og jeg elsker det!

Knapper fra skuffen - aner ikke hvor de kommer fra.

Jeg hadde bare tre hundre gram (for det var det de hadde igjen på Projo), så det ble en kortermet variant. Noe som er like greit, tror jeg, for den er relativt tykk og varm.


For øvrig har jeg strikket slutten på ermene "noen" ganger - jeg er forfulgt av garnmengdeoptimisme om dagen. Dette er tredje eller fjerde prosjekt på rad der jeg ikke har sluttet i tide og måttet rekke opp for å få nok garn til fellinga...

Jeg hadde veid og delt garnet til ermene, men kjøkkenvekta var nok ikke riktig helt nøyaktig nok, for det var noen meter forskjell, gitt. Og jeg begynte selvfølgelig med det lengste nøstet. Strikket helt ut og felte av, forsøkte å lage neste erme likt og gikk tom for garn med tre runder igjen til felling. Sukk. Men det ble likt til slutt!

Alt i alt liker jeg jakka godt og garnet enda bedre, og da må man vel si seg fornøyd?

Dagens hjelper
Hva mener du med 'Ikke leke'?
Jeg skulle da bare passe på!
Etter en optimistisk start på uka tok formen et svalestup i går, forhåpentligvis som følge av antibiotikaen jeg har tatt. Den er jeg nemlig ferdig med, så nå kjører jeg på med probiotika og håper magen og kroppen for øvrig responderer positivt.

Ellers har VM akkurat startet, Pølsa har grått sine modige tårer etter å ha forsvunnet ut i prologen, men det er masse moro igjen og jeg har hylla full av strikketøy. Og etterpå daler det ned en absurd mengde strikkebøker i postkassen min, siden jeg bestemte meg for å fylle opp strikkebiblioteket og bestilte intet mindre enn ni nye bøker i forgårs. Gulp. Mye av det kommer fra junaiten, så det ser jeg vel ikke før til våren, men noe kommer til uka, håper jeg!

Ha en fin VM-helg med mange medaljer og mye håndarbeid!

7 comments:

Ulla-Bella said...

Høres deilig ut med 9 hobbybøker i vente:) Din Februardame er fantastisk fin. Nydelig farge.

Anonymous said...

Så mye spennende du hadde å by på på strikkefronten. Nye bøker og fellesstrikk :).

Var kjempefint resultat du viste frem :).

Har også bunket opp garn til VM, og strikker som bare det. Eneste er at jeg er stiv av skrekk og holder pusten når våre er i sving :).

Klem :)

Vibekes lille grønne said...

Februardamen ble veldig fin! Også ferdig i februar også da, imponerende timing! ;)

Jeg er veldig glad i garn med "heather-effekten" og bestilte Cascade 220 fra USA for snart to år siden. Første utlenlandske garnbestilling faktisk. Fin grønnfarge, fin jakke, men den nupper bittelitt.

Spennende med boklass og masse inspirasjon!

Håper formen kommer seg raskt igjen. Det er derfor jeg utsetter hestekuren, det er så tøft når formen stuper. God bedring! :)

Marit -Tusenfryd said...

Så spennende med så mange bøker i komminga! Der må det da finnes mye til inspirasjon tenker jeg.
Cascadegarnet har jeg lurt på å bestille mange ganger men jeg har fremdeles tilgode å prøve det. Det er så vanskelig å bestille garn på nett synes jeg. Jeg vil helst se fargene på ordentlig og føle på garnet før jeg kjøper.

Sisselshverdag said...

Jakka ble jo helt nydelig, og selv om fargen høres spesiell ut så kan jeg bekrefte at den er veldig fin :D
Har vært en tur på Stoff og Stil + Nøstet mitt, i dag. Ble med litt hjem ja, blogges seinere for nå er jeg utslitt ;)

Ha ei flott helg :D

Jørn og Rebekka Garnes said...

For en utrolig nydelig jakke. Guri malla kor flink du e.
Ha ei kjempefin helg:o)

Nina said...

Den var skikkelig lekker, den kortarmede jakken din!
Antibiotika er ikke det beste for magen eller resten av systemet, for den del, håper det går seg til raskt!
Hehe- kjenner til utrykket - jeg skulle bare passe på garnnøstet ditt mens du var vekke. Hva! Tråder som stikker ut - nei - det er ikke mei... :-)