6.3.11

Skjerf! Garn! Bøker!

OG et nesten ryddig arbeidsrom. Det er ikke verst!

Skjerf!

Først det som er ferdig: Woodland-skjerfet som jeg har vist nesten ferdig før - nå også vasket og blokket. Jeg bestemte meg for å klare meg med de tre nøstene jeg hadde kjøpt, så det er et ganske lite skjerf på 130 x 30 cm. Sånn passe rundt halsen med en nål, omtrent.


Garnet kan jeg altså ikke få skrytt nok av - Debbie Bliss Baby Cashmerino. Det er mykt, varmt og elastisk. Så om du er redd for at du strikker for ujevnt, er kabelspunnet garn altså løsningen. Eller om du (som meg) pleier å glemme et kast eller to. Her hjelper garnet til og strekker seg ut og trekker seg sammen og skjuler nesten hva det skulle være av uhumskheter.


Diagramforvirring
Enkelt bladmønster
Vanligvis pleier jeg å forholde meg til blondemønstre og annen diagramstrikk som jeg gjør til fantasy-serier: En av gangen er nok. Ellers blir jeg bare forvirret.

Nå har jeg nylig sett om igjen Ringenes Herre-filmene (for *kremt* tiende gang, kanskje? Bøkene har jeg lest enda flere ganger), samtidig som jeg hører om igjen Wheel of Time-serien (for tredje gang...) i påvente av siste bok om et år. Det fører til full forvirring. Orker og trollocs invaderer drømmene mine, og jeg sitter og venter på karakterer som befinner seg i feil univers.

Komplisert sjalsmønster
Utfordringen er den samme med blondemønster. Eller andre strikketøy med kompliserte diagrammer til. Nå strikker jeg i utgangspunktet på et sjal allerede, Taj Mahal av Kitman Figueroa, så jeg burde egentlig ikke strikke bladmønsterskjerf samtidig.

Sjalet krever imidlertid at jeg ser på diagrammet ab-so-lutt-he-le-ti-den, så det gikk rimelig trått i starten, og jeg ble litt lei... Dermed tok jeg sjansen på en liten skjerfpause. Bladmønsteret gikk veldig lett å lære utenat, og jeg ble ikke det minste forvirret. Tenk det!

Garn!
Verre var det da jeg fikk nytt garn fra Canada i går. Moren til en venninne tilbød seg generøst å ta med garn, og jeg takket selvfølgelig ja. Kjempesnilt! Endelig fikk jeg tak i det perfekte garnet til Starsky, som jeg har lett etter siden jeg vet ikke når. Og jeg kunne selvfølgelig ikke la være å starte med det samme...

Bananbladmønster i fantastisk bringebærgarn

Men dette lot seg ikke kombinere med sjalstrikking, nei! Her ble det full sammenblanding, siden bananbladmønsteret på jakka også er sånn følge med hele tiden-mønster med litt fletter og forskjellig. Så nå har jeg i hvert fall motivasjon til å gjøre ferdig sjalet!

Garnet er Lima fra Diamond Luxury Collection, i fargen Cranberry Flare. Garnet er 100 % peruviansk høylandsull. Det er melert og lekkert og ser ut som bringebær med litegranne blåbær i og er helt fantastisk perfekt.

I tillegg fikk jeg med en hespe Indigo Moon sokkegarn i fargen Rainforest. Indigo Moon er et lite fargeri som holder til på en (halv?)øy rett utenfor Vancouver. Lekker farge!


Bøker!
Jeg bestilte en bråte bøker for et par uker siden, og nå har saligheta begynt å komme i hus. Noe skuffer litt, noe overrasker positivt, så jeg tenkte å skrive noen korte anmeldelser av dem etter hvert. Ikke alt er like lett å få tak i her til lands, men Capris har mye. Resten er bestilt fra Amazon i USA.

Først ut er en skikkelig klassiker: Barbara Walkers A Second Treasury of Knitting Patterns.


Jeg valgte å kjøpe bok nummer to fra denne serien etter anbefalinger på nettet, og ble ikke skuffet. I tillegg har jeg kjøpt noen av Vogue Knitting sine "stitchionaries", men dem har jeg ikke fått alle av enda.

Dette er altså ikke en bok med strikkeoppskrifter, men men mønstre - det som ofte kalles "stitch patterns". Flettemønstre, blondemønstre, rett og vrang-mønstre, osv. osv.

Her er så mye fint at hjernen min løper løpsk. Og jeg kommer aldri igjen til å betale for et blondeskjerfmønster på Ravelry!

Dette må nok brukes. Til et skjerf, kanskje?
Eller som detalj på en sommertopp?

Boka er gammel, og bildene sort-hvitt. Det gjør ingenting. Det er lett å se mønsteret skikkelig på bildene, og det er gode beskrivelser. Kapitlene er delt opp etter type mønster. Det er forlsag til hvordan mønsteret kan brukes og til varianter og beskrivelse av spesielle egenskaper (f.eks. ikke krøller seg i kanten). Dessverre er det ikke diagrammer, det er det eneste jeg savner.

Liker du å lage egne mønstre, er et slikt oppslagsverk et fantastisk hjelpemiddel. Og dette er definitivt den beste jeg har sett så langt!

Dagen ellers
Av erfaring vet jeg at det blir færre pusebilder jo varmere det blir - så jeg kan ikke love noen "Dagens hjelper" hver gang framover. Men i dag har jeg en:

Mini Me er rar. Hun lå sånn lenge.
Kanskje hun egentlig er en hund?
Et par fantastiske dager har fått fart på ommøbleringen også, og ikke minst fikk jeg hjelp av mannen i går, så nå likner det snart på noe som kan ryddes og vaskes. Og dette er utsikten fra godstolen min:


Wow. Og det er absolutt ikke alt. Må en seriøs rydderunde til, tenker jeg, men jeg liker å se på det!

Ellers er deler av formiddagen tilbrakt her:


Sauefellen er bursdagsgave fra min glimrende svigermor, og jeg ønsket meg den nettopp til dager som dette. Koooos!

Spent på hvor lenge formen holder seg - litt slakkere i dag, men det skulle også bare mangle!

Ha en fin uke!

6 comments:

Sisselshverdag said...

Så nyyyydelig sjerf og herlig garn og flott bok. Du har vært kjempeflink å rydde hobbyrom ;) Skjønner godt at du ble sliten, du har jo fått gjort masse :D

Kos deg resten av dagen, kanskje vi sees i morgen :D

Ulla-Bella said...

Så fint skjerfet ble:)Flott garn du har fått, og nye bøker er alltid spennende.

karen said...

åh herreminhatt, ring medallion er kanskje det vakreste blondemønsteret jeg har sett. blonder mid-century modern style, jo!

mini me o_O ?! lolz!

Vibekes lille grønne said...

Nå sikler jeg så jeg seriøst må hente en serviett her ;) Skjerfet ble aldeles nydelig, både i farge og mønster. Det rykker oppover i strikkekøen nå.

Når det gjelder garn og bøker er denne bloggen skummel for tiden. Fristelsene står i kø. Den rødfargen kunne til og med jeg strikket med, lekker! Bøker fikk jeg lyst på også. Følger med på videre anmeldelser.

Flott med ommøblering og sprekhet og aldeles herlig garnhylle! Ha en fin uke! :)

Jørn og Rebekka Garnes said...

Hei på deg:O)
Nydelig skjerf.
Det ligger en award til deg fra meg inne på bloggen min :o)
Ha en fortsatt fin mandag.

karna said...

Datt tilfeldig innom deg, og så fin blogg du har. Mye fin strikking og jeg likte godt kjolen du laget til "dagen" og prossessen bak.