19.10.10

Mer tøys og digge sokker

Mer tøys enn godt er
Helgens strikketøys skulle være en liten hals til innebruk. Jeg er ofte litt kald, og et skjerf er så innmari i veien inne og havner alltid oppi maten/strikkemaskinen/pastavannet eller andre uheldige steder. Så en liten hals kunne være lurt, tenkte jeg.

Så jeg startet med friskt mot og fant fram blondemønstre og et ensomt nøste Pickles Extra Fine Merino fra restekurven (deres, ikke min. Her har det aldri vært mer enn ett nøste av den fargen). 

En liten blondesak som legger seg litt sånn pent utover skuldrene, tenkte jeg, det kan da ikke være så vanskelig. Men det ville seg ikke. Jeg la opp og rakk opp og tenkte feil og bannet og til slutt la jeg fra meg hele greia. Makan til tøys. 

Det ble en enkel hals, gitt.
Men det enkle er ofte det beste. I dag satte jeg opp grovstrikkeren og strikket et rektangulært stykke på den. Rillestrikk øverst og nederst, og hey, presto! så har vi en liten hals. 

Ikke at den kom frivillig denne gangen  heller - jeg gikk tom for garn på de uheldigste steder og festet alle trådene før jeg oppdaget at jeg hadde felt av for stramt og måtte lappe og herje og felle av med nål i stedet. Og så trakk jeg hardt og langt i feil tråd, og måtte gå over og løsne på alle maskene på en hel rad. 

Men det ble en hals til slutt. Og den er akkurat passe varm.


Kalajoki a la Akersælva

Mer fornøyd er jeg med Kalajoki-sokkene mine. Veldig fornøyd, faktisk, de er bare så forb***at vanskelige å ta bilder av. 

Sokkene er oppkalt og designet etter en elv i Finland, Kalajoki. Nå er mine sokker litt brune, litt grå og litt blå, så de minnet meg i grunnen mest om "Akersælva, du gamle og grå", som Kari Svendsen synger. 

Det har tatt tid å strikke disse, men det skyldes mine prioriteringer og ikke mønsteret. I tillegg er det egentlig et raggsokkmønster, mens jeg har strikket med tynt sokkegarn. Da passer det nemlig med 54 masker til mine itty bitty føtter.

Og så er de varme! Kjempevarme! Enda så tynt garnet er. Og det er fint, for de sitter så pass tett at jeg helst ikke vil ha andre sokker under. Og de er så fine at jeg helst ikke vil ha andre sokker over. 

Ravelry-lenke med garn og pinner og greier. Konto ikke nødvendig.


Ellers har jeg omsider ferdig nesten to meter blonde, og har begynt på selve sjalet jeg holder på å designe. Et par vanter er nesten ferdige, og jeg har et nytt par sokker som skal startes i dag så de kan bli med på bussen til tannlegen i morgen. 

Og så må jeg finne på noe lurt med bolen på den fornuftige ribbejakka jeg holder på med, for de ermene var simpelthen så monotone at jeg holdt på å eksplodere. Kanskje et felt med smocking-mønsteret fra Tern? Det må vel passe bra til 2 r, 2 vr.

Nei, nå skal den stive nakken få prøve seg på litt panikklegging av blomsterløk i grønnsakshagen, så skal vi se om ikke blodgjennomstrømningen får fart på seg. 

Ka-tjing!

Dagens hjelper
Ludipus.
Veldig pen og nokså sjelden, men desto mer interessert, hjelper.
Vel, mest interessert i kos, egentlig. 

4 comments:

Annepålandet said...

Hei! Tror sannelig ikke jeg har vært her inne på bloggen før. Så mye fint du strikker! Hit kommer jeg nok igjen.
Oppdretteren vi kjøpte hunden av kommer fra Drammens-området.

Ullfori/Woolphoria said...

Hei og takk for hyggelig bloggbesøk !
Masse fint og inspirerende å se på bloggen din, og flotte katter du har :)
(Er en kattedame jeg også )

Marit -Tusenfryd said...

det er virkelig godt med ull, sommer som vinter, i allefall for oss som fryser uansett:)
Sokkene dine var nydelige, jeg tror jeg fikk veldig lyst til å strikke slike en gang. Nå har jeg mer enn nok av strikkeprosjekter som må bli ferdige først.
Fargen på garnet (den tynne brune) heter "Nutmeg".

Nina www.fiberandart.no/blog said...

Skal si du er produktiv, kul hals, flotte sokker, designer sjal.... Men med en så søt hjelper skjønner jeg jo at det går unna :-)