22.10.10

Eksplodert på fredag, men ingenting ferdig

Ferdig på fredag: Ingenting!

Dvs., ingenting jeg kan vise fram - men til uka bør det være framme hos mottageren, og dermed tilgjengelig for offentligheten. Enn så lenge kun å se på Ravelry.

Ellers skrider sjalet langsomt fremover, jeg strikker litt på julegaver og litt på et nytt par sokker i Sterk til meg selv. Og jeg har funnet et fargemønster til Verdens Kjedeligste Ribbejakke, tror jeg, så det skal få prøvd seg foran gullrekka i kveld.

Eksplodert blonde
I boka Crochet Lace Innovation bruker Doris Chan oppskrifter på små blondeduker og hekler dem med tykt garn så de blir store nok til sjal og skjørt og denslags, og det blir riktig stilig.

Så jeg tenkte å gjøre noe av det samme med strikkeblondesjal. Nå er det jo ikke noe nytt med giga-størrelse strikkeblonde, men likevel. Dessuten måtte det, av forskjellige årsaker, gå fort.


Jeg lette en god stund etter et mønster som kunne passe, et med
- små rapporter, så jeg kunne få en del repetisjoner før sjalet ble for stort
- ikke alt for store hull
- ikke alt for store glattstrikkfelter

Valget falt til slutt på Gala, et mønster som er gratis til nedlasting på Ravelry. Bladene er bare ti masker på det bredeste, og ti rader høye.

Garnet ble et Debbie Bliss-garn jeg har hatt lyst til å prøve en stund: Baby Cashmerino. Blanding av merino, mikrofiber og kasjmir. Det er kabelspunnet, tror jeg, så det er glatt, blankt og elastisk. Jeg strikker på pinne nr 6, som er omtrent dobbelt så tykt som anbefalt til garnet.

Dette er det selvfølgelig å, så vanskelig å ta skikkelige bilder av, men det blir veldig stilig, altså! Også går det fort, ja. Og ganske mye garn. Men moro! Garnet er så elastisk at det ikke er noe problem å strikke tre masker sammen, selv på så tykke pinner.


Dagens hjelper
Er av det sultne slaget. Mini Me, denne gangen.


Men nå er det snart helg, og tid for helgestrikketøys. Et par votter til meg selv, tror jeg kanskje. 

Dessuten sysler jeg med tanker om en heller omfattende omkalfatring av møbler og funksjoner i halve huset, så det blir kanskje å begynne litt på det også. Arbeidsrom i den lyse, varme enden av huset - det er ideen.

Og så håper jeg at damen med strikkemaskinen får ut finger'n og klatrer opp på loftet sitt og finner den fram til meg, for nå kan jeg sitte ganske lenge av gangen og klør i fingrene etter å strikke tynne ulljakker.


GOD HELG, ALLE SAMMEN!

3 comments:

Vibekes lille grønne said...

Da har jeg vært inne på Ravelry og kikket, og jeg sier som deg: heldig er den som får disse! Rålekre og nydelig garn!

Det er ikke dumt med litt tykkere garn til disse hullmønstersjalene. Brukte 4,5 på mitt og syntes det gikk rimelig fort unna også.

MiniMe var veldig søt dagens hjelper. Katten vår er verdens mest ufotogene av en eller annen grunn. God strikkehelg! :)

Åse H.Aa. said...

Ja, nå kan du legge ut bilde av vantene. De kom i posten i dag. De var veldig fine og passet akkurat! Fargene passer jo veldig godt til mine vinter-ytterklær, og jeg er imponert over det fine mønsteret og det tynne garnet! Tenk at jeg har fått ei datter som er så flink i håndarbeid! Det gleder meg!

Huset i midten said...

Takk, mamma! *Rødme*