15.10.10

Ferdig på fredag og endelig garn i posten!

Over 30 ferdige prosjekter!
Gjorde en opptelling på Ravelry i dag, og fant ut at jeg har strikket/heklet ferdig over 30 prosjekter så langt i 2010. Det er nesten så jeg ikke tror det selv. Mye av det er smått og kjapt, selvfølgelig, men uansett... 

Fine, varme sokkene!
Med minst seks prosjekter på pinnene for øyeblikket og planer om noen til før jul, kommer jeg nok til å runde 40 i mitt første år som aktiv Ravelry-bruker. Og mitt første år som aktiv (fulltids?) strikker, forsåvidt - jeg har aldri før strikket så jevnt mye som i år.

Dagens ferdige er sengesokkene fra i går - strikket i Sterk fra Du store Alpakka, etter mønster herfra, Spiral Tube Socks. 

Prima ballerina i ullsokker
Må si jeg liker både garnet, mønsteret og konseptet. Nok alpakka til å være skikkelig varmt, nok ull til at mønsteret ikke flater ut, men "spretter" fint. Kommer nok til å strekke seg en del, riktignok. Og nuppe? 

Ellers er jeg overrasket over hvor godt spiral-konseptet fungerer. Det er altså ikke hæl på sokkene, og tåa er rundfelt, og jeg hadde regnet med at dette poset seg alt for mye til å være komfortabelt i sko. Det gjør det faktisk ikke, spiralen gjør at det former seg rimelig godt rundt foten. Fordelen er selvfølgelig også at det er lett å sparke av seg sokkene når tottelottene er blitt varme om natten. Og det blir de. Så varme at jeg ikke har klart å motstå fristelsen til å bruke sokkene non stop siden de ble ferdige. 

Mer info om masketall og slikt på Ravelry, for de som måtte være interessert i den slags. 

Endelig etterlengtet sokkegarn!
I dag kom endelig overraskelsespakken med tynt sokkegarn jeg bestilte hos Mauds på halv pris i slutten av august. Jeg har visst at de har hatt det travelt - med to butikkåpninger, messe og sykdom innimellom - men her har det norske somlepostuvesen gjort sitt også. 

Pakken er, i følge fakturaen, sendt 22. september - og jeg fikk altså pakkelapp i dag. Duplikatmelding, sto det, og feil navn. Så det er mulig de har prøvd å levere den til noen andre først? 

Men den som venter på noe godt, og så videre - jeg er i hvert fall godt fornøyd med utvalget jeg har fått! Selvfølgelig er det farger her jeg ikke ville valgt selv, men det er jo noe av poenget med å be andre velge for seg. Og det blir morsomme utfordringer av sånt. Men de fleste nøstene likte jeg rett og slett veldig godt, og gleder meg til å strikke sjal og sokker og andre morsomme ting av dem!

Dagens hjelper

Jake Caruso. Sløvaste katta ever.

Pusene og jeg takker for øvrig ærbødig for all skryt og annen hyggelig oppmerksomhet i form av kommentarer de siste dagene. Det føles jo nesten som om jeg har et liv! Spøk til side, det er veldig hyggelig. Og litt uvirkelig at det faktisk er noen som leser det jeg skriver. Og faktisk kommer tilbake for å lese mer! Takker, takker!

GOD HÆLJ!

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

40 prosjekter er mye!! Må ile inn og sjekke jeg også, men så mange er det nok ikke. Det baller på seg med strikking når man først har begynt. Virker som det er avhengighetsskapende :)

Klart du har et liv, bare litt anderledes enn før! Fine sokker! Ønsker deg en kjempehelg! :)

Ps! Dagens hjelper er bare helt herlig! *fnis*

Marit -Tusenfryd said...

jeg er en ivrig titter på Ravelry, jeg har konte men bruker den ikke. Jeg har ikke hatt overskudd nok til å sette meg ordentlig inn i hvordan det fungerer, men der er veldig mye fint å titte på og få inspirasjon av.
Sterk er et supert garn, jeg har brukt det mye, og ikke bare til sokker. Jeg har strikket barnegensere, luer, votter og pulsvanter av det også. De blir gode og varme. Akkurat nå har jeg en genser i Sterk på pinnene og den kommer nok på blogg om ikke så lenge. Garnet holder seg bra og nupper lite, bare ikk putt det i tørketrommelen, (det gjorde jeg med et par sokker, he, he)

Ønsker deg en god lørdag og lykke til med dine neste prosjekter!

Sisselshverdag said...

Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min :D Når jeg ser bilde av deg, ser jeg at jeg vet hvem du er. Du handla endel i butikken min som jeg hadde i Maura inntil i Mars ;)

Hehe, herlig at det er noen som har flere prosjekter på pinnene enne meg :D Prøver å holde meg til under 10 ;) Men med julekuleboka, herlig jakke i Familien og noen ideer som popper opp i hode spørs det hvor lenge det holder ;)

Ha en hygglieg søndagskveld :D

Ulla-Bella said...

Så fine sokker. Må si du har strikket mye igjennom året:) Den esken med garn så herlig ut.