21.3.12

Drøyt tre og en halv kilometer senere

Omsider kan jeg presentere vinterens største hemmelighet:


Pleddet er strikket i anledning mine foreldres 40 års bryllupsdag - gratulerer igjen! Bryllupsdagen var strengt tatt for en drøy måned siden, men siden de fant det for godt å feire dagen med en tur utenlands, har de ikke fått det før nå når de kom på besøk.


Dette har vært buss- og venteromsstrikkingen min i hele høst og store deler av vinteren, og jeg har faktisk ikke strikket mye på det utenom på tur. Og lappene var ferdige sånn i begynnelsen av februar. Rein somling fra min side at det ikke var helt ferdig før på mandag.


Mønsteret er en lett modifisert versjon av Mitered Crosses Blanket, av Kay Gardiner. Inntekten av mønstersalget går til Fredskorpset, og det er jo litt ekstra fint.

Det grønne/grå garnet er Evilla (selvfølgelig) kjøpt på tilbud hos Mauds (selvfølgelig) under strikkefestivalen i sommer. Det koksgrå er Kauni, kjøpt samtidig.


Saligheta måler omtrent 140 x 170 cm, og veier 900 gram akkurat. Med en løpelengde på 400 meter pr 100 gram garn skulle det bli 3600 meter... Som jo egentlig ikke er så ille. Et par-tre gensere, eller ni par sokker? Ikke noe uoverkommelig prosjekt, strengt tatt.

Alle tretti rutene spredd ut over stuegolvet for organisering.

Rutene er heklet sammen. Det var egentlig den tyngste delen, selv om det gikk mye lettere når jeg fikk tak i en spiss heklekrok - på Europris, av alle steder.

Samlet i nummererte bunker i riktig rekkefølge. Helt likt ble det ikke likevel.

Jeg har skrevet om dette mønsteret før, og hvor morsomt det er å strikke, siden jeg har et teppe til under produksjon i omtrent samme mønster. Og jeg liker det fortsatt veldig godt.


Så godt at jeg har tatt frem igjen dette teppet, enda jeg egentlig hadde tenkt å strikke noe annet på bussen i vår. Jeg har ikke like mye av dette garnet, men det er nok mer Evilla i lageret et sted som passer i fargen, tenker jeg. Men dette blir det siste teppet jeg strikker på pinne 3,5 på en stund, altså.

Og ellers?
Ellers har det besøkende opphav hatt med seg en mengde fine og praktiske ting - nærmere presentasjon kommer! Men jeg kan nevne flettepil, pilestiklinger, innendørs og utendørs bløtekar til pil (og vasking av ull) samt taklampe og stoff. Og glutenfrie flatbrød og lomper. Yum!

Et nylig fremtint blomsterbed må utforskes, synes Caruso og Ludde.

Og hvis noen skulle føle for å lage denne glutenfrie gulrotkaka, så kan jeg opplyse om at den IKKE skal steke i en time, som det står i oppskriften. Den var godt stekt og vel så det etter 25 minutter i min ovn... Men den var god. Og hadde sikkert vært enda bedre om den hadde kommet ut av ovnen etter 15-20 minutter.


Og etterpå kan man jo sove litt på matmor. Varmt? Tungt? Neeeeida...

Nå har besøket trukket seg tilbake for kvelden, og jeg tenker det straks er på tide å finne senga her i huset også. Og siden jeg har smakt på nevnte gulrotkake, er jeg spent på formen i morgen...

God natt!

15 comments:

Monstermønster said...

Lekkert, lekkert! for en flott gave!

Sisselshverdag said...

Teppet ble kjempefint, moro å ha vært me å kjøpt garnet :D :D

Ha en trivelig uke :D

Ann Karin said...

Nydeligt teppe.

strikketine said...

Kjempeflott teppe, det er jo en fantastisk gave!

litjjenta said...

det var 3,6 km herlige meter :) bra jobba!

Cathrines puslerier said...

Det ble da et fantastisk teppe! Nydelige farger og det så veldig lett ( i kilo-gram-vekt) ut. Tynt og lekkert :O)

Helle said...

Gratulerer med et meget imponerende stykke arbeid og dine foreldres 40 års bryllupsdag. :)

Gunn M. said...

Så flott det ble! Nå klør det virkelig i hendene etter å strikke.

Bitt@mi said...

Helt utrolig nydelig teppe!
Jeg har vært på utkikk etter det ultimate mønster til teppe for å gi i bryllupsgave til min bror, og dette kvalifiserer absolutt. Bortsett fra andre farger. Jeg får ta en titt på utvalget til Kauni og Evilla.
Takk for titten!

BodilE said...

Så fint det ble! Kjempefine og vel avstemte farger. Likte denne måten å strikke rutene på, er jo minst like fint det, og mye mindre tråder å feste!

trinemamma said...

Nydelig teppe. Hvilken flott presang :-)

Vibekes lille ullne said...

Utrolig flott teppe, det må være en kjempefin gave å få! Veldig fint fargevalg. Synes det er så utrolig vanskelig å finne farger som passer, men dette ble fint. Gleder meg til å se det blå også. :)

to vrange said...

Det var utrolig flott! Nydelige farger!

Hanne-Kristine said...

Teppet ble kjempelekkert ;) Bra jobbet...
Klem Hanne-Kristine

Åse H. Aa. said...

Vi er veldig fornøyd med den flotte rubin-bryllupsgaven! Passer fint i vår stue! Og gulrotkaka smakte fortreffelig!