19.3.12

Ittno' knussel!

Mauds har i helgen solgt ut alt Evilla garn og plategarn til ti kroner stykket. For en gangs skyld kunne jeg  virkelig handle som om jeg aldri skulle få se garn igjen. Ikke dette garnet, i hvert fall, siden det nå nærmest er tomt for Evilla i norske butikker.

Og som den vennlige og fullstendig uselviske sjelen jeg er, sa jeg som Marte: Je tæk dom æille sju (for ikke å si førti), ittno' knussel! Tenk hvis de skulle havne hos folk som ikke forstår dem?

Så her er en rask presentasjon Evillaen jeg skal leve på de neste årene, og som har satt meg i den ironiske situasjonen at jeg har handlet så mye garn at jeg ikke klarer å strikke. Armene mine mente nemlig at fire store bæreposer med garn ble litt mye av det gode, selv om vi hadde skyss.Ymse tynt sjalsgarn, litt tykkere luegarn og litt forskjellig påfyll av garn jeg har litt av fra før men gjerne skulle hatt litt til av så jeg er sikker på at det rekker til en genser.Tykt garn, skal bli skigenser til mannen. Helst ferdig før neste sesong starter, siden den gamle er stoppet og reparert i alle ender.


Tynt sjalsgarn, angorageit og saueullblanding. Blir kanskje en tynn genser med dobbelt garn?


Ull/lin - denne har jeg i to-tre andre farger fra før, og planen er vår-/høstplagg, gensere og jakker og sjal.


Og plategarn. En haug med plategarn. Plategarn er løst, fluffy uspunnet garn, også kalt forgarn, og skrekkelig misforstått og lite verdsatt. Dette skal bli teppe til stua (kanskje tovet), noen sjal, kanskje en genser/jakke og så skal jeg nok spinne noe av det. Finfin spinnetrening med sånt halvferdig garn! Og så har jeg lurt litt på å veve skjerf av det. Og å strikke flere sånne vevstrikkskjerf. Og andre ting i sånn vevstrikk. Og, og... Det skal nok få bein å gå på, håper jeg.


Og så hadde jeg jo begynt å leke med ett allerede, ja.


Dessuten måtte det bli med to nøster Kauni til fullpris, de skal bli Pommes du pin-jakka som har holdt meg våken de siste ukene fordi jeg ikke har funnet garn som passer. Eller, jeg håper de skal bli den - jeg har fortsatt ikke strikket prøvelapp...

I tillegg har jeg reddet en hel del bomullsgarn på tilbud (til sommerdyneteppeprosjektet) pluss litt tjukk alpakka til sokker tidligere i uka. Er jeg ikke snill?

Og ellers?
Ellers sitter jeg stille og leser. Og strikker litt forsiktig innimellom når armene ikke protesterer. De er mye bedre i dag enn i går, så det kommer seg nok snart.

Ikke så farlig om du ikke kan strikke, mamma, så lenge du kan klappe!

Men det blir ikke noe av den planlagte ryddingen før vi får besøk på onsdag. Dere er herved advart, mamma og pappa! Spisestuebordet er fortsatt fylt med stoff, gangen er full av kasser, det mangler hyller i arbeidskroken og "biblioteket" har fortsatt bare en smal, åpen sti fram til vinduet mellom alle bokstablene og kassene. Ja, ja, me skal koma um inkje so brått. Kanskje det er ferdig til neste gang dere kommer?

Ludde aka Yoda hører noe i søvne.

Gleder meg til besøk gjør jeg, uansett!

Håper mandagen ikke er alt for blå!

11 comments:

MayM said...

Så mye herlig garn. Ja det blir ikke mangel på garn til prosjekter i nærmeste fremtid :-)

Vigdis said...

You crazy woman, you. :)

Cathrines puslerier said...

Det var mye fint garn! Og, nydelig pus... Håper armene fungerer som de skal snart, tenker det kribler etter å få begynt med planlagte prosjekter :O)

Åse H. Aa. said...

La bare evt. støv og rot være! Det viktigste er at du er sånn noenlunde oppegående når vi kommer! Og er du ikke det heller, så går jo det også... Pilbløytekaret er ferdig. Nå skal det testes med vann i.

Quiltefia said...

Det vil jeg kalle et varp!! Så masse flott garn!! Bra du fant noe til full pris også da:-) Jeg liker Kauni garnet godt!! Lykke til med armene og strikkingen....... AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Lørdagens gode gjerning helt klart! Her var det mye garn som var reddet fra en uviss skjebne. :) Her blir det nok mye fint etterhvert.

Dårlige armer liker vi ikke, strever med det her også for tiden. Håper det kommer seg raskt for oss begge. Ha en fin uke! :)

Monstermønster said...

For et kupp!

Sisselshverdag said...

Jaja, like greit en ikke rakk innom Maud`s da :D :D
Men jeg har jo noen meter igjen etter garnet jeg kjøpte i Tallin så det er vel ikke så farlig vel :D

Kose deg masse med besøk :D

PS, kjøper drivhus om ikke lenge :D :D

Laila Lykketroll said...

Hehe, godt du fikk reddet alt dette garnet :)
Gleder meg til å se hva du tryller frem etterhvert :)

God bedring og ønsker deg en strålende uke :)

Nina said...

Du verden så masse lekkert garn, da!

Ja - forgarn skal en ikke spøke med - masse gøy en kan gjøre med det. Og som du sier, også spinne det - god trening i å bruke rokk eller håndtein gir det, for du kan fokusere på rokken/teinen og opparbeide god teknikk :-) Forresten veldig fine farger!

Helle said...

Dette må kvalifisere for storfangst! Så mye fint garn du har fått med deg fra Mauds. Har sett på garnet hos henne, men ikke klart å finne inspirasjon samtidig..