17.3.12

Linda bruker farger hun ikke kler, del 1

Jeg har så lyst på guuuult! Nesten alle gulfarger har jeg lyst på, sånn varmgule nesten orange, skittengule, grønngule og sennepsgule - alle unntatt lys pastellgul, som er den eneste gulfargen jeg nesten kler med litt godvilje på en god dag. Sukk.

Så hva gjør man da? Når man har så skrekkelig lyst på gult?


Jo, da strikker strikker man et skjerf i farger man nesten kler, og så lurer man inn littebittegranne gult - gult er en farge som synes godt, tross alt, så det trenger ikke være så mye av den.


Så jeg har strikket tidenes mest dramatiske Hitchhiker. Jeg får ikke helt bestemt meg for om den likner mest på en veps eller på et speilegg eller på en fangedrakt fra Donald, men dramatisk er den i hvert fall.


Garnet er tykk alpakka fra Søstrene Grene, og i følge etiketten er det både håndspunnet, plantefarvet og rettferdig. Nå var det faktisk ikke latterlig billig, så jeg er tilbøyelig til å tro på dem. Rustikt var det i hvert fall, med høyst varierende tykkelse og løpelengde og absurde mengder bøss og knuter.

Tror jeg har en flekk på linsa, gitt. 

Men det kan jeg leve med, det er for øvrig mykt og tungt og tykt som alpakka skal være. Så får det heller være at det gikk nesten ett nøste gult, nesten to nøster hvitt og TRE hele nøster svart. Som sagt, litt variasjon i løpelengde får man tåle.

Og ellers?
Ellers har jeg falt tilbake til gamle synder hva aktivitetsnivå angår de siste dagene, og gjort (mye) mer enn jeg burde. Handletur til Jessheim på onsdag, handling og møte venner i Oslo i går og handletur med venner i Lillestrøm i dag.

"Nytt liv av daude gror"

Så nå har jeg lymfeknuter på størrelse med ballonger (vel, det er sånn de føles, i hvert fall. Jeg er ikke sikker på om det egentlig synes i det hele tatt), hvilepulsen nærmer seg skiskytternivå hver gang jeg rører meg, histaminnivået skvulper opp under øya og beina vil helst ikke gå. Dessuten har jeg spist eller drukket ett eller annet dumt, så magen er sint.

Mens noen blomstrer hele vinteren, det bare synes ikke før snøen blir borte.

Men jeg har handlet masse morsomt og fint og praktisk, truffet gode venner og kjøpt absurde mengder Evillagarn for nesten ingen penger - nærmere presentasjon kommer når det blir dagslys.

Mini me er jålepus i sola.

Og restitusjonsresepten er som vanlig: Strikketøy og godstol! Flaks at jeg liker å strikke, altså. Og at jeg har "ny" stol. Og at har jeg ny, stor telefon som jeg kan lese bøker på - det gjør også det hele litt morsommere.

Mens Caruso hjelper matmor å slappe av. 

Håper du har en fin helg - nyt resten!


9 comments:

Barnebokleseren said...

Det var da ikke så ille! Kanskje du ikke skal strikke en hel OnePiece i den fargen, men syntes dette var ok.

MayM said...

Den var da virkelig flott...gleder meg til å se hva du tryller fram av alt garnet du har kjøpt :-)

Ane said...

Det var et utrolig tøft skjerf, og en smart måte å lure inn farger på. Jeg også ELSKER gulvarianter (untatt pastellgul), men kan syns det bli litt mye når man bare bruker gult. Dette var en god idé! For da blir det jo ikke det som dominerer opp mot ansiktet. :)

BodilE said...

Kjempelurt å bare ta litt gult, det gjorde mye av seg i det svarte og hvite, men på en fin og grafisk måte! Det var en veldig dramatisk beskrivelse av helsetilstanden din! Det er kanskje ikke så lett å holde seg i ro når det er vår i lufta og ting begynner å spire rundt en:) God bedring og god søndag!

Sassas mamma said...

Lurt å blande inn noen gule striper sånn! Sjalet ble kjempetøft! Jeg har samme problemet med gult - veldig glad i okergult, oransje o.l., men kler det overhodet ikke. Tenkte å lage et par pulsvanter i okergult, de kan vel ikke stjele så mye farge fra ansiktet?!?
Koselige bilder av pusene og plantene:) Riktig god bedring!

Vibekes lille ullne said...

Stilig ble det og kjempefint til kåpa! Veldig smart å lure inn litt farge. Jeg har fått så veldig trang til oransje, en farge jeg ikke bruker mye av for å si det mildt. Litt oransje høres jo veldig smart ut. Var innom søstrene Grene i går, men de var litt utplukket så jeg sto over.

Høres ut som du har litt voldsomme prosjekter når du først gjør noe, men det høres veldig hyggelig ut da. Jeg har vært veldig streng på kun et prosjekt om gangen/dagen og synes det hjelper til å holde meg relativt stabil. Håper du får snarlig bedring!

Nå blir det jo mer og mer hage også. Her kommer masse tulipanknopper opp av jorda nå. Spennende! Kos deg med strikketøyet og kattene! :)

Petronella said...

Jeg syns sjalet ditt ble skikkelig tøft - Kledelig var det også :-)

Helle said...

Sjalet ble da skikkelig tøft. At du ikke kan ha gult tror jeg er noe du innbiller deg, selv om jeg kanskje ville holdt meg unna pastellen?

Tenker at om du har behov for å bruke gult så er det en grunn for det. Mulig den fargen gir deg energi akkurat nå?

strikketine said...

Kjempetøft sjal! Virket spennende det alpakka-garnet.. Du er forresten velkommen innom bloggen min for å se min February lady sweater, hadde ikke du også strikket den? God bedring og fortsatt god søndag!