14.2.12

Istedenforgarn

Helga brakte med seg nytt garn. Garn i stedet for garn, og garn i stedet for sjal.

Garn i stedet for sjal
For to uker siden mistet jeg et av favorittsjalene mine på byen, nemlig Blue Mahal. Nå var jeg egentlig ikke så veldig fornøyd med selve sjalet, men garnet! Fargen og uttrykket på garnet er helt fantastisk, og passer glimrende til vinterkåpa mi, så dette måtte erstattes.

Mistet sjal

Forrige gang kjøpte jeg garnet hos Projo, men de har det ikke lenger, så dermed måtte jeg gå rett til kilden, nemlig Noda på Færøyene. Sidene har mye tekst på dansk, valutaen er danske kroner, og færøysk er ganske lett å forstå, så det gikk finfint.

Den blå til venstre er mye mørkere. Og den gule.

Og siden jeg først skulle bestille garn, kunne jeg jo like godt fylle opp kvoten, ikke sant? Så det ble faktisk 100 gram Kingfisher (sjalerstatningsgarn), og fire 50 grams nøster i andre farger, tiltenkt vanter eller votter.


Garnet er den tynneste varianten deres, og heter Júnik, og er sånn omtrent finulltykkelse med 560 meter pr 100 gram. Fargene er det mange av, de er utrolig komplekse, men likevel klare, og ikke er garnet dyrt heller. 85 danske kroner i frakt er vel omtrent det man må regne med om dagen (sukk...), og det hele tok under to uker. Glimrende!

Garn i stedet for garn
Lørdag var det som nevnt strikkekafé hos Projo, og jeg gjorde noe så uhørt som å levere tilbake garn.

Tvilsgarn

Jeg kjøpte fire hesper Projo merino sport i høst, og planen var å strikke Leaving av Anne Hanson. Men jo mer jeg kikket på jakka, jo mer usikker ble jeg. Ikke var jeg sikker på om jeg likte den, og ikke var jeg sikker på om jeg ville kle den. Og ikke fant jeg noe annet jeg ville strikke av garnet, heller. Så da ble det med tilbake, og ble byttet i istedenforgarn.

Penere farger på ordentlig.

Tre hesper håndfarget sokkegarn av forskjellige slag, pluss et nøste Step - tre av disse skal bli et Color Affection til, når jeg får bestemt meg for hvilke.

Premiegarn!

Dessuten kjøpte jeg noen smånøster til andre planlagte prosjekter. Også vant jeg! Med god margin det mest spesielle hespet i hele premiebunken, men jeg vant like fullt!

Hespet er Leine merino, og det har jeg hatt lyst til å prøve en stund. Fargen er jeg mer usikker på... Får følge Karens råd og la det ligge til det dukker opp en potensielt mørkhåret baby i omgangskretsen.

Og ellers?
Ellers kryper formen og strikketøyene fremover i omtrent samme fart. Color Affection-sjalet er ferdig, men ikke blokket. I ettermiddag, kanskje? Pappavottene vokser sakte, og der må sluttspurten settes inn hvis de skal bli med i mammas bursdagspakke i slutten av uka. Og så er det alt det andre sånn innimellom...

Sikkert vårtegn: Pus på verandarekkverket!

Men nå skal jeg prøve meg på nytt brød, et sånt eltefritt ett, etter denne oppskriften - håper jeg har en ildfast form som passer. Så blir det kjeledress utapå pysjen og en runde med jord og frø i kjelleren mens brødet hever, og etterpå blir det lunsj.

Mens Caruso liker seg best i vinduskarmen.

Planen for resten av dagen er enkel: En dusj. Og mere strikketøy. Og passe mye mat. Og mer enn nok katt på fanget.

Og Mikro ligger helst på fanget. 
Og i morgen blir det kanskje strikkekafé?

Ha en fin tirsdag!

2 comments:

BodilE said...

Så synd med det sjalet du mistet, men veldig mye fint du fikk kjøpt som erstatning! Ser ut som nydelige farger!
Veldig lurt å bytte garn man ikke får brukt til noe, kanskje det nye vil inspirere mer.
Veldig søte puser :) og lykke til med brød!

Sisselshverdag said...

Håper vi sees i morgen, høres ut som at bursdags"barnet" har tenkt å ta med sin sønn på trening :D