22.3.11

Blue Mahal

Etter uhorvelig mye om og men er Taj Mahal-sjalet mitt ferdig! Fargen er selvfølgelig umulig å ta bilde av, den er dypere og mer sammensatt enn jeg klarer å få fram. Fargen heter Kingfisher - Noda har myyyyye bedre bilde enn de jeg har fått til!

Det ble et riktig pent lite sjal, og jeg tror det kommer til å se mye bruk, men jeg kommer alltid til å irritere meg 
over et par ting ved det.
Først, selvfølgelig, at jeg ikke kunne bruke mønsteret som det var. Med så mange blondemønstere å velge mellom her i verden, kunne hun vel ha valgt to som gikk over like mange masker? Når det er sagt, liker jeg fortsatt mønstrene til Kitman Figueroa veldig godt, men holder et øye åpent for sånne overganger som dette heretter!


Egen kant
Jeg bestemte meg altså for å lage ny kant, og etter å ha konsultert mitt nye strikkebibliotek, falt valget på mønsteret "Daintier Chevron" fra Barbara Walkers Second Treasury of Knitting Patterns. (Kan for øvrig anbefale The Walker Treasury Project for alle som har en av bøkene hennes - her er det nystrikkede 
eksempler på mange av mønstrene, og ofte lettere å se enn i bøkene.) 
Daintier Chevron er et sikk-sakk-type mønster, har åtte masker pr rapport og passer fint over hovedmønsterets 16. 


På mange måter er jeg veldig fornøyd med valget. Spesielt likte jeg overgangen mellom hovedmønsteret og kanten. 
Det lager også littegranne bølger som kan blokkes til spisser.


Lille sjalet!
Det andre jeg ikke er så fornøyd med, er at sjalet kunne vært mye større. Jeg har 40 (av 100) gram igjen på nøstet, men jeg ante ikke hvor mye garn kanten kom til å ta, og turde ikke å lage en rapport til av hovedmønsteret.
I ettertid tenker jeg at jeg ville fylt på noen rader med Dainty Chevron, som er en mer fylt variant, før jeg gikk over til den åpne Daintier Chevron.


Men, jeg er ikke typen til å gjøre ting flere ganger enn nødvendig, så sjalet ble som det ble. Nå er det blokket "to within an inch of it's life" som Jasmine i Knitmore Girls pleier å si, og det er stort nok til å ha to ganger rundt halsen og feste med en nål, ca. 120 cm langt.
Dessuten var kanten tung å strikke - to og tre vridd vrang sammen er IKKE noen favoritt her i gården, og det frister ikke til gjentakelse på en stund.


Dessuten er det garn igjen til en par fingerløse vanter eller noe, og det trenger jeg også. 


Gode garnet
Garnet likte jeg utrolig godt, det er Noda Júnik, et  tynt totråds færøysk garn. Jeg har kjøpt hos Projo, men de er nesten utsolgt. Det kan bestilles direkte fra Færøyene også, nettsidene har både dansk og færøysk tekst. Garnet er nokså fettete, men likevel mykt. Og så lukter det sånn godt av spinneolje eller hva det er.  
En stor overgang var det likevel å strikke blonder med noe annet enn sokkegarn. Malabrigo og andre  sokkegarn er ofte ganske elastiske, og tilgir feil og uvjenheter greit. Ikke noe problem å plukke opp et glemt kast eller strikke to sammen på forrige rad. 
Så ikke med vanlig totråds... Det gikk jo på et vis, de gangene jeg hadde glemt et kast, men det var ikke så lett. Og de evindelige tre vrang vridd sammen var ikke stilige for fingrene å strikke. Det neste sjalet blir nok i mer elastisk garn, ja. Samtidig liker jeg godt det mer rustikke uttrykket et vanlig, tynt totråds garn gir, så det blir nok flere av dem også!


Ravelryside for mitt Blue Majal finner du her.


Og nå - reklame!
Vel, ikke så mye. Men det var noen som spurte i en kommentar om det var mulig å få tak i andre ullfarger enn konditorfarger i Norge. Og det er det!


Nina i Fiber and Art selger Ashford syrefarger i nettbutikken sin. Og en bok om dem. I tillegg holder hun kurs om farging av garn! Jeg har ikke prøvd dem enda, men det er mye mulig det blir en omgang til sommeren når vi kan stå ute - kjøkkenet her er litt for lite til å tøyse rundt med farger som ikke bør blandes med mat. 


Så vet dere det! En hyggelig blogg har hun også. 


Og ellers?
Jeg har kjøpt en liten vev! Fire skaft, skjebredde 65 cm. Vet ikke akkurat når jeg får hentet den, men lover nærmere rapport. Hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe vev før jeg var i bedre form og følte meg sikker på at den blir brukt en del, men så kom jeg over denne... Og den var billig, akkurat det jeg ønsket meg og rett i nærheten. Det skjer neppe igjen, så jeg slo til. Planen er å veve ullskjerf og garnryer, i første omgang.


Bilde fra annonsen - så lenge den ligger ute.


I dag skal jeg til Lillestrøm til legen, det er jo alltid spennende. Har ikke så veldig mye nytt å ta opp, kanskje, men vil gjerne vite mer om fordøyelsesenzymer og antihistaminer, siden det har hatt såpass god effekt. Og om det er noe mer vi kan finne på å prøve, for det er mye som fortsatt ikke stemmer. 


Pelsskyen har landet på fanget mitt
Dessuten har de siste strikkebøkene kommet, så nå blir det snart flere omtaler. De siste hadde havnet på nabopostkontoret... Nuvel, det kunne vært verre, og vi fant dem heldigvis før de ble sendt tilbake til USA.


Nei, ut med meg! Handling på vei hjem i dag, så etterpå blir det nok ganske stille, tenker jeg. Nå venter et par timer busstrikking! 
4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Det ble et veldig vakkert sjal! Kantløsningen din var superb og fargen var flott. Skjønner frustasjonen over litt lite sjal, men det er usigelig praktisk med sånne slenge rundt halsen sjal. Nå går det jo mot varmere tider også :)

Veven måtte du jo bare slå til på. Den skal jo ikke fores heller mens du venter på formstigning ;)

Lykke til på Lillestrøm! Har time i begynnelsen av april, lenge siden sist og ikke har jeg fulgt planen heller...

Ulla-Bella said...

Sjalet ser utrolig vakkert ut:) Så spennende med ny vev, der kan du lage mye fint:) Bloggen du skriver om skal jeg sjekke, for det er jo så gøy å farge garn:)

Nina said...

Jammen er ikke du søt!! rett før jeg gikk på besøk til deg la jeg link til deg i bloggen min, jeg er jo her hos deg stadig vekk og måtte ha en lettere måte å besøke deg :-)

Nydelig sjal - og pus!!

Hilsen Nina

Hilde C. said...

Så nydelig sjalet ditt ble, fargen er helt herlig :-)
Spennende med vev. Jeg har aldri prøvd, og syns det ser kjempekomplisert ut med alle trådene osv.