16.2.12

En rar tovet dings og et ripariums død og gjenoppstandelse

Denne dingsen skulle bli ovnsvott. Vi har ny vedovn som varmer skikkelig godt (hurra!), men den får også varmt dørhåndtak. Veldig varmt, i hvert fall når det er veldig kaldt ute.

Så jeg skulle strikke ovnsvott, tenkte jeg. Den skulle ha sånn lur hjertefasong, med lommer til fingrene, så det ble lett å plukke den opp og holde den med en hånd mens man slang inn ved med den andre. Og den skulle toves.


Jeg regnet og tenkte, og strikket opp et nøste brun Easy, og slang saligheta i vaskemaskinen. Først en runde ullvask på 30 grader, sammen med et lite håndkle. Og hva skjedde? Ikkeno'. En runde til, vanlig kortprogram på 40: Tovet steinhard.


Men det var liksom ikke problemet. Problemet er at fasongen er helt, helt feil.


Så da klippet jeg den i stykker og sydde den sammen igjen.

I kakburken er det tennbriketter. Ser nesten ut som pepperkaker.

Pent er det ikke, men den virker. Jeg lurte på om jeg skulle brodere noe over, eller sy på et bånd eller noe, men næh... Spørs om ikke jeg strikker en ny. Bedre lykke neste gang!

Et ripariums død og gjenoppstandelse
Jeg prøvde meg optimistisk på riparium for noen måneder siden, og jeg kan ikke si at prosjektet var så veldig vellykket.


Det så veldig bra ut i starten, men så... Først døde vannplantene av varmen. Så døde mosen av tørst.

Det er mulig den hadde hjelp...


Legg merke til speilingen av skeptisk matmor i glasset...

Dette kunne jo ikke fortsette. Så kattene har fått nytt vannhull, laget av et stort underfat fra Plantasjen. (Det er møbelknotter under for å unngå fuktmerker på gulvet...)

Oase i ørkenen. Kanskje jeg kan finne en liten
papyrusplante som kan bo her og leke palme?

Og nå er gullfiskbollen gjort om til terrarium. Der bor det en liten orkide, en apekatt, en dyrepasser og en tømmerhogger.Dyrepasserdamen og tømmerhoggermannen leter etter apekatten.

Apekatten har rømt og henger øverst i orkideen og ler.

- Kåma, da apekatten! Så skal du få deilig banan! sier dyrepasserdamen.

- Jeg kan høgge ner treet, jeg, sier tømmerhoggermannen, - ska' jeg høgge det ner?
Jeg heier på apekatten.

Og ellers?
I dag har det nesten vært vår! Det går nok over igjen, men det er deilig at vi har kommet så langt at det blir noen dager med plussgrader innimellom.

Det er så mildt at til og med Mikro-nesten-uten-vinterpels kan sitte ute en stund.

Jeg pusler rundt med mitt, har tørket støv i dag og vært på butikken og apoteket - og på den lokale slakter'n! Nannestad slakter'n er en elevbedrift ved Nannestad videregående, og anbefales på det varmeste! Billig og bra og skrekkelig blide selgere.

Og Caruso sløver i en stol. Vinduene våre trenger vask, men det bryr vi oss ikke om.

Det nærmer seg nok en bursdag i heimen - min, denne gangen - så i helga blir det fyr i stampen og litt besøk. Og siden jeg er lur, har jeg allerede begynt på maten. Så lager jeg litt mer av den i morgen, og så er det bare å røre alt sammen i hop på lørdag. Kjempelurt.

Men nå er det på tide å strikke videre, kjenner jeg. Ha en fortsatt fin torsdagskveld!

2 comments:

Åse H. Aa. said...

Her var gode ideer til bruk av noen av pappas mange steiner, kanskje? Pakka kom fram i dag, og vottene ble godt tatt i mot. Passe størrelse! Skal sende deg et bilde.

BodilE said...

Det var en veldig rar tovet dings, men et veldig fint hjerte! Og det ble jo brukanes til slutt :)
Jeg heier også på apekatten. Alltid!
Ha en riktig fin bursdagsfeiring!