12.2.12

Jakke til liten Ilja

Forrige ukes ambisiøse hvileplaner gikk i vasken, så det ble stille på bloggen og full fart ellers. De neste dagene er jeg rimelig sikker på at det blir motsatt...

Jeg har masse snart ferdige prosjekter - hvorav flere til toving i vaskemaskinen akkurat nå - men ikke noe som er helt ferdig. Men så kom jeg på en liten ting som har vært ferdig en god stund, og som jeg har glemt å vise fram. Så da var jo søndagsinnlegget reddet!


Den lille tingen er en jakke, og den er strikket til Ilja, som kom til verden en dag i slutten av januar, sent men godt.


Jakken er nesten like søt som mottakeren (vi har fått bilde), og tok ikke på langt nær så lang tid å få ferdig.


Mønsteret er Sunnyside Cardigan, og den er strikket i minste størrelse med Malabrigo sock fra Projo, fargen heter Ochre. Garnet kan vaskes i maskin, og passer dermed utmerket til babytøy. Har ikke veid restene, men litt over et halvt hespe gikk det vel med.


Jeg har lagt til litt ekstra fletter, sånn for ikke å kjede meg. Så flettene fortsetter nedover både ermene og i sidene. Det funket greit, synes jeg. Mønsteret finnes som både jente- og guttemodell, men jeg strikket gutteversjonen siden det ikke var heeeelt sikkert at Ilja var en jente. Og jenteversjonen er liksom veldig jentete.

Og ellers?
De siste dagene har vært brukt til en nokså spontan harryhandletur på torsdag, venninnebesøk på fredag og strikkekafe hos Projo i går. Veldig hyggelig og kjekt alt sammen, men aktivitetene burde nok ha vært spredt utover en to-tre uker. Men jeg liker å ta sjanser når jeg får dem, hvis det overhodet lar seg gjøre, så da betaler jeg heller etterpå.

Så nå er det stille her. Det blir det nok de neste dagene også, og denne gangen mener jeg det. Vel, denne gangen kommer jeg ikke til å ha noe valg, tenker jeg.

Det er sol! Og vinduene er veeeeldig møkkete.

Programmet er enkelt, som vanlig: Strikketøy. Helgestrikketøyset er Thrummed Mittens, foret med forgarn, og ellers strikker jeg fortsatt pappavotter, god morgen genser og (omsider) ermene på Starsky-jakka som jeg begynte på for snart et år siden. Og litt annet, hvis jeg orker.

To monser + pc på fanget = litt i varmeste laget.

Men sola skinner, jeg har det varmt og godt i stolen min, skapene er fulle av mat og det ligger nytt garn og frister på benken. Livet er ikke verst!

Men nuh! er det på tide å lage middag. Ha en fortsatt strålende helg!

9 comments:

Vigdis said...

Nydelig, Linda.

Sassas mamma said...

Nydelig jakke med kjempefine fletter! Passer perfekt til ei lita jente synes jeg.

Linda :) said...

Nyydelig, jeg bare elsker strikk til barn :)
Og det strikketreffet du var på, er det ofte? Og hvor? Jeg kunne så inderlig gjerne tenkt meg å delta på noe slikt, bli litt kjent med folk, og bli litt sosial etter at jeg flytta hit til østlandet i juli2011... tar litt tid merker jeg
Fin blogg du har :)

Linda Aasan said...

Heisann! Strikkekafeen til Projo er på Skarnes, og er to lørdager i måneden, kl 11-17. Her kommer det folk fra hele Østlandet og vel så det :) Her er datoene i vår: http://projo-produkter.no/blogg/category/strikkekafe/ Hyggelig om du kunne komme!

Helle said...

Nydelig farge på jakken du har strikket. Perfekt til en liten prinsesse. :)

Quiltefia said...

HEI!! For en fantastisk liten jakke!! Morsomt at du må legge inn litt ekstra fletter for ikke å kjede deg....... :-) Godt å høre at det er flere enn meg som har mange prosjekter samtidig!! Selvom denne helgen har jeg sydd uvanlig mye!! Jeg er jo egentlig en quilter, men det er så konfortabelt å sitte stille med strikketøyet!! Håper du får beholde energien!! AnneK:-)

Mette said...

Det var ei nydeleg lita jakke. Skikkeleg klassisk.

Monstermønster said...

Skjønn jakke, både i farge og fletter.

Vibekes lille ullne said...

Veldig søt jakke og den vekker minner om en gul fletterjakke jeg hadde da jeg var liten. Den var ganske tykk og ikke på nær så eksklusiv i garnkvalitet vil jeg tippe.

Kjedelig med opprekk på Pashminagenseren din, men garnet bør absolutt brukes til noe som brukes for å si det sånn. Jeg har fire hesper Pashmina som jeg har planer om å strikke Veeras fine Water and Stone-jakke av. Bare litt usikker på om jeg har nok garn.

Lykke til med å ta det med ro. Innimellom er det verdt å gjøre litt mye og heller betale i etterkant. Ha en fin uke! :)