25.1.12

En tilfeldig oppdagelse og en pinneadvarsel

Dette er en av de "hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?"-oppdagelsene. For alt jeg vet, kan det være helt vanlig å gjøre det sånn, men jeg har i så fall ikke fått det med meg.

I tillegg henger oppdagelsen og advarselen sammen, så det blir litt rundt og rundt her.

Det begynte med at Hverdagspinnen i mannens blivende lusekofte løsnet. Altså, vaieren løsnet fra selve pinnen med et lite 'plopp', og jeg satt med masse løse masker i fanget. Nå tror du kanskje at advarselen gjelder dårlig lim i Hverdagspinnene, men det gjør den faktisk ikke. Jeg kommer tilbake til advarselen etterpå.

Dette uhellet førte altså til den heldige oppdagelsen. Jeg begynte å træ maskene på en annen pinne, og omtrent halvveis tenkte jeg at "nå skal jeg jammen benytte sjansen og strekke denne kofta ordentlig ut og sjekke størrelsen mens jeg har den på to pinner". Og så slo det meg:

Hvorfor strikker jeg ikke bare kofta på to rundpinner? Sånn som man gjør med sokker og ermer og sånt? 

Kofte på to rundpinner. Strikkes med en og en pinne av gangen, altså ikke fra den ene til den andre.
Hmm. Dette er bedre forklart andre steder, for eksempel hos Garnstudio.
Så slipper jeg å hale og dra i mange, mange trange masker, og jeg kan hele tiden se hvor stor den er. Jeg aner ikke om dette er gammelt nytt eller ikke, men jeg er i hvert fall veldig fornøyd, og sitter med to håndterbare pinner og full oversikt over størrelsen.

Men så var det advarselen.

Jeg dro tilbake til butikken og leverte inn den ødelagte pinnen. Jeg trodde vel egentlig ikke at jeg skulle få ny, men jeg tenkte at Du store alpakka sikkert ville vite at den gikk i stykker.

Men jeg fikk ny! Og det viser seg at Du store alpakka nok har vært klar over svakheten, for den nye pinnen er nemlig ikke lik på den gamle!

Det ser verre ut på bildet enn det er i virkeligheten.
Ny pinne øverst - den er også litt mørkere, og ser derfor enda større ut.

Og her kommer advarselen: De nye pinnene er litt tykkere enn de gamle. Ikke mye, men de kjennes ulike ut, og hadde jeg byttet ut pinnen i et strikketøy jeg holdt på med, hadde det nok blitt forskjell.  Jeg tror det er de gamle pinnene som var litt tynne, den nye er riktigere på pinnemålet mitt.

I tillegg er den nye pinnen litt buttere og har kortere spiss, så da spørs det om jeg kjøper flere av disse....

Og ellers?
Ellers har jeg kjøpt meg ny lenestol i dag! Nå var jeg lei av å sitte vondt mens jeg lette etter den perfekte stolen, så jeg har kjøpt en langt fra perfekt, men billig og mer komfortabel en mens jeg leter videre.

Får du skrudd til ordentlig under der?

Det må nok litt ommøblering til her, for jeg sitter veldig høyt i denne, så bordet med pcen er for lavt. Men det er deilig å sitte så jeg ser ut! Og så er det lett å reise seg. Jeg har stort sett bena på den medfølgende krakken uansett, så det er ikke så farlig om jeg ikke rekker ned til gulvet med føttene.

Hva mener du med "ikke min stol"?

Formen har vært over all forventning helt siden lørdag kveld (!), og siden jeg har tenkt å sitte bom stilt i den nye stolen helt til hagelagsmøte i morgen, håper jeg den fortsetter i samme stilen.

På lørdag er det nok slutt, for på fredag blir det bytur for å feire bursdagsmannen, men det blir veldig hyggelig og med gode venner, så det får være verdt prisen. Er jeg heldig, spretter jeg tilbake i form sånn litt uti neste uke. Er jeg ikke heldig - vel, da blir stoffstabelen jeg har midlertidig plassert på stuebordet liggende et par uker til. Vi har ingen planer om middagsgjester uansett.

Håper uka har startet godt for dere også, og at den fortsetter i enda bedre!

3 comments:

Marit -Tusenfryd said...

Ergelig med pinnene dine, men det kom jo noe bra ut av det likevel. Jeg vet ikke heller om det er vanlig å strikke gensere på den måten, men jeg har gjort samme oppdagelse som deg og nå etter at jeg lærte å strikke sokker på to rundpinner gjør jeg det både på genserboler og ermer.

Gratulerer med ny stol.
Så er vi to som leter etter den perfekte stolen. jeg sitter slett ikke godt nok i sofaen og har vært på jakt etter stol i mange år faktisk. Jeg finner bare ikke en stol jeg liker. De er så stygge alle sammen, og jeg har høye krav. Stolen må være pen å se på, den må være god å sitte i, den må være stor nok til at jeg kan ha et stort strikketøy i hendene uten å måtte løfte hendene høyt når jeg strikker og den må kunne reguleres i diverse sittestillinger og den må ha en krakk eller fothviler og den bør ikke koste det hvite ut av øyet. Jeg har ennå ikke funnet den, så kanskje jeg er nødt til å senke kravene en smule og bare gå for en som er god å sitte og strikke i?

BodilE said...

Jeg har tidligere gjort det sånn at jeg har tatt bolen på to pinner for å sjekke størrelsen, men hvor ofte gidder man å gjøre det da? Hadde jeg den siste genseren min på to timer hadde jeg kanskje oppdaget at den var enorm før jeg hadde strikket den helt ferdig... Jeg er av dem som fremdeles strikker smale ting på strømpepinner så jeg har ikke helt satt meg inn i denne teknikken, men nå tror jeg jaggu jeg skal anstrenge meg litt og lære meg det!

Gratulerer med ny stol! Men det ser ut til at du får samme utfordring som meg med å få tilgang til den :) Hos meg endte det med at jeg la et håndkle i en fin kurv og satte den bak stolen, kurver er stas å ligge i så da går det greit når mor skal ha stolen sin for seg selv :)

Vibekes lille ullne said...

Det ser ikke ut som det er du som har fått deg ny stol i dag. Gratulerer likevel. :) Har tenkt litt på det her og, men det blir nok ny sofa isteden og da blir det "litt" trangt.

Alltid fint med brukserfaring på pinnefronten. De nye så butte ut, det liker vi ikke. Har dessuten bestilt meg metallpinner til Knitpro-waierne mine. Sverger til de og addi lace. Fint skal det være. Hm, må kanskje lære meg teknikken med to rundpinner snart. Kos deg på fredag og gratulerer med mannen! :)