22.1.12

Hverdagsvest

Så, her kommer altså innlegget om den hverdagslige vesten, motstykket til det himmelske sjalet.

Sabla tåkete bilder i dag, muuuulig at
fotografen var litt utålmodig og ustø på hendene.

Jeg har lenge tenkt at ullvester måtte være perfekt for meg, siden jeg er så håpløst var for å være for varm og for kald. Aller helst burde jeg bodd et sted med 15-20 grader hele året, men et sånt sted vet jeg ikke om finnes i det hele tatt, og det er i hvert fall ikke her. Kjedelig hadde det også vært. Så da er løsningen fleksibel påkledning og pledd. Og dermed bør jo en ullvest være perfekt.

Dette er den første i en rekke av planlagte ullvester. Den neste er allerede halvferdig, men etter den blir det nok en pause for å se om dette faktisk er noe jeg kommer til å bruke.


Jeg liker snittet og detaljene på denne, selv om jeg må innrømme at jeg liker best de tingene jeg har forandret litt på... Jeg synes den er litt snau over puppene, eller at den smalner litt for fort mot skuldrene (trekantbikini-vibber), eller ett eller annet rundt der. Den er i det hele tatt litt snau når jeg knepper den helt, så jeg får prøve å blokke den litt. Nå er den bare vasket i maskin og tørket flatt.


En av endringene jeg har gjort, er å flytte felling/øking fra sidene til midt under puppene og tilsvarende på ryggen. Det synes jeg fungerer veldig bra, spesielt siden jeg nok kommer til å ha den delvis åpen. Da blir forming (finnes det noe bedre norsk uttrykk for "shaping"?) på sidene ofte "vinger", og det er ikke så stilig. Den øverste økningen kom vel langt opp, men det tror jeg mønsteret må ta skylden for.

Og så har jeg lagt til luksuslommer. De er strikket som "etterpålommer" (after thought pockets) a la Elizabeth Zimmerman, og var ganske skumle å lage.

Merke midten...

Snipp, snipp!

Forte seg å plukke opp! Kan for øvrig være lurt å plukke opp
med tynnere pinner hvis du strikker stramt og garnet er glatt.

I hvert fall de to første. Da jeg oppdaget at de slett ikke var på samme sted, var jeg ganske kjapp med å lage en til, og da var jeg mere sur enn nervøs, egentlig. Men hell i uhell, den på feil sted funket best, så da flyttet jeg den som var "riktig" i stedet.

IKKE på samme sted. Grumpf. 

Garnet i vesten er Online 6-fach, halvtykt sokkegarn, kjøpt hos Ull og saker på Jessheim. Og lommene er Pickles' nå utgåtte kasjmir tweed, og deilig myke. Det er derfor de er luksuslommer.


Men det er en god grunnmodell, og funker dette vesteprosjektet mitt blir det sikkert flere etter samme oppskrift, men med flere endringer. Mønsteret heter Bracken, er designet av Katya Frankel og kan kjøpes på Ravelry eller på hjemmesiden hennes.

Og ellers?
I dag har jeg vært en time i kjellerhagen og sådd. O lykke! Usigelig deilig med jord under neglene igjen. Jeg har sådd ting som skal ales fram inne i dag, og som trenger lang tid. Paprika, dahlia, stemor, løvemunn, trompetblomst, bredbladet persille og litt annet jeg bare vil ha tidlig i blomst. Noe av det trenger stuetemperatur hele veien, men det meste skal ned i kjelleren igjen når det har spirt, for å vokse seg lubne og fine under plantelys og med lav temperatur. Vel, det er i hvert fall planen.

Evernote - genialt lagringssystem

Så i ettermiddag skal jeg oppdatere sålistene mine. Jeg bruker Evernote til å holde orden på planter og sådd, og en masse annet rart, omtrent på samme måte som Trine har skrevet om i Hagen på Knatten. Det er virkelig genialt, og her samler jeg symønstre, strikkeoppskrifter som ikke er på Ravelry, smykkeideer og mønstre og andre oppskrifter og gode ideer. Og alt er lenket tilbake til siden der jeg fant det. Jeg har klart meg med gratisversjonen så langt, og jeg lagrer ganske mye.

Det er kaldt. Det er mye snø. Det er godt vi har laaang arbeidsbenk foran vinduet.

Men nå skal mannen på skitur - kanskje jeg skal benytte sjansen til en liten treningsøkt med ukulelen? Jeg kan spille i både c-dur og g-dur nå, og en del sanger i d-dur og f-dur også. Men stemmen trenger fortsatt trening, så jeg gjør det helst alene hjemme...

Håper helga har fart pent med dere, straks starter en ny uke!

PS: I morgen SKAL jeg simpelthen på strikkekafé!

11 comments:

Åse H. Aa. said...

Fin vest! Nå funker det visst å gå rett inn fra FB for meg. På tirsdag skal jeg kanskje innom Strikkefeen i Vennesla. Har du hørt om den? Importerer visst garn fra USA. Ser de har noen bokser til oppbevaring av rundpinner.

Linda Aasan said...

Så spennende! Har ikke hørt om dem, og det sto ikke mye på nettisiden deres heller... Men hvis du ser noe morsomt, tar jeg gjerne i mot garn i bursdagsgave :)

Åse H. Aa. said...

God idé! Leste noe om at folk kom langveisfra for å handle der.

Helle said...

De lommene var prikken over i-en på vesten, som var langt fra hverdags. Tror neppe jeg hadde våget å klippe midt i et strikketøy på den måten. Har strikket lommer et par ganger tidligere, men da satte jeg av masker underveis. Den trygge måten, men mindre spennende?

Synes ellers layouten på bloggen din var lys og ryddig. Du kan jo leke med farger i overskrifter og rammer og finne det uttrykket som passer deg best etterhvert. :)

BodilE said...

Vesten ble kjempefin, et veldig kledelig snitt til deg, og de lommene var fine fargeklatter og passet fint til det grå!

Dragen said...

Har fuglene funnet materen i tørkestativet så årets kattetv har begynt? Det ser sånn ut :)

Linda Aasan said...

He, he, dette er på den andre siden av huset, vi har kattetv der også :) Men i tørkestativet er de fortsatt skeptiske, og etter at Mikro kom inn med flyvende middag i dag, er jeg litt skeptisk jeg også, kjenner jeg...

Kari said...

Hei, og takk for besøk på bloggen i dag :-).
For en nydelig vest! Og jeg er enig i at lommene var prikken over i'en. Og for en herlig gjeng som studerer det kalde været. Nyydelige.

Kari said...

Hehe... begynner visst å bli trøtt. Det ble mye heeerlig nyyydelig det. Men det kan jo bare ikke bli gær'nt :-). Ha en riktig god uke, alle sammen. Både to- og firbente.

Vibekes lille ullne said...

Ingenting er som de gode hverdagsplaggene da og dette var jo et flott eksemplar av arten, spesielt med lommene. Men, du klippet altså, uten "sikring" og tre ganger? Høres skummelt ut! Jeg liker vester kjempegodt i prinsippet, men blir jo så kald på armene. Det blir liksom bare en kort periode vår/høst det er aktuelt å bruke det. Har likevel en vest i køen, kan jo ikke gi opp å prøve. :)

Savner å ha kjeller med mulighet for spiring med egnet lys. Hadde det før, her er det ingen plass dessverre. Har to grønnsakskasser ute som må planlegges med tanke på sommerens produksjon. Blir kanskje mest direktesåing i år.

melivetpaaslep said...

Likte vesten godt, den kledde deg. Vest fungerer godt og så er det en bra ting å kunne kle seg praktisk og varmt og pent samtidig. Blir armene kalde hjelper pulsvarmere mye.