20.1.12

Ansiktsløftning og kommentarforbedring

I dag skulle jeg tatt bilder av en strikkevest, og skrevet om fallet tilbake til hverdagen etter det himmelske sjalet i forrige innlegg. Det har jeg rett og slett ikke fått gjort, siden jeg ble sittende og sulle over layout-mulighetene i Blogger i stedet.


Først prøvde jeg en av de nye, fancy, dynamiske. Det tok uendelig lang til å gjøre endringer, og når jeg endelig var fornøyd og hadde publisert dem, så syntes ikke tilpasningene mine i det hele tatt. Så da kasserte jeg hele skiten, og gikk for en enkel, "gammeldags" layout i stedet. Den er ryddigere, enda enklere, og en god del bredere, så jeg kan kjøre bilder i størrelse XL:


Så her er den, en liten ansiktsløftning i starten av et nytt år. Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg er helt fornøyd, det er liksom  noe som skurrer, men jeg klarer ikke å sette fingeren på hva det er, så da får det være så lenge. Tar gjerne i mot tilbakemeldinger!

Og apropos tilbakemeldinger: den viktigste endringen er en vesentlig bedring (synes jeg) i kommentarmulighetene. Denne er det Blogger som har stått for, jeg har bare gått tilbake til "innebygde" kommentarer, sånn at jeg får tilgang til funksjonen: Å kunne svare på kommentarer! Altså direkte på hver enkelt kommentar!Så nå er det slutt på min forvirring rundt kommentarer - skal jeg svare i eget kommentarfelt, i kommentatorens blogg, i neste bloggpost... Heretter svarer jeg rett under kommentaren, og tar gjentar ev. i neste bloggpost hvis jeg tror svaret er av allmenn interesse.. Og hvis du har lyst på svar, og tror du ikke kommer til å huske å gå tilbake til bloggposten og se, så ber du om e-postvarsling. Verre er det ikke!


Dagens bilder gjør det for øvrig skammelig klart at det er på høy tid å få satt fart på kamerakjøpet. Er det noen som har gode tips? Jeg vakler mellom speilrefleks og systemkamera, og vet bare at jeg trenger et som kan ta gode bilder inne uten blitz...

Og ellers?
Ellers er det skamkaldt, og som dere ser, en del rim. Kaldt og fuktig som det bare kan være her, og det river skikkelig i nesa. Jeg går ikke ut annet enn når jeg må, og ikke kattene heller.

I morgen er det meldt snø, så jeg har ikke tenkt meg ut da heller. Jeg får leke med kattene inne i stedet, og strikke tappert videre på et av mine for øyeblikket elleve pågående prosjekter. Så skal jeg prøve å få tatt bilder av den vesten i løpet av helga.

Vi blir her.

Og så har jeg frø! Første ladning fra Impecta kom på rekordtid, og flere er på vei fra andre steder i verden. De første staudefrøene håper jeg å få i jorda i løpet av helga, så de kan flytte ut og fryse litt skikkelig noen uker så de skjønner at det er vinter og at det er på tide å spire når det blir vår.

Håper dere får en aldeles strålende helg, alle i hopes! 

12 comments:

stallnilsen said...

Æ e også usikker kor man skal svare, med trur det blir under det nye svar feltet.
Kjempefine vinter bilder fra dæ, dere er så heldige som har sne, her er det bare litt is.

Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;O)

MayM said...

Nydelige vinterbilder. Var kaldt her i dag også -19,9 på morgenen. Litt forkaldt for meg (-:

Linda Aasan said...

Takk! Nå måtte jeg jo bare prøve dette svarfeltet :) Her kommer det visst mere snø i morra, og med vind attpå, så det skal nok bli vinter, ja. God helg til deg også!

Vigdis said...

Dette har vært en Vinterdag med stor V. Utrolig flott, og vanskelig å fange på kamera. Synes du har gjort et hederlig jobb :)

Åse H. Aa. said...

Nydelige vinterbilder! Får se om jeg klarer dette nye systemet..

Linda Aasan said...

Ikke så mye endring for deg, vel? Men jeg kan kommentere på dine kommentarer :)

Vibekes lille ullne said...

Gratulerer med fornyelse! :) Litt underlig klokkeslett for kommentarene bare. Ikke norsk tid tydeligvis?

Skal du ta bilder inne uten blitz, må du vel bruke stativ. Speilrefleks gir gode bilder, men er jo noe herk å drasse med seg. Har det ikke kommet noen "nesten-speilrefleks" nå som er mindre og lettere?

Fine vinterbilder uansett! Kos dere inne i helga, kaldere skal det visst bli også. Brr! :)

Linda Aasan said...

He, he, klokka får jeg kanskje ta en kikk på, ja :) De nye systemkameraene skal være nesten like gode som speilrefleks, og er mye mindre og lettere, så jeg lurer litt på et sånt...

Linda Aasan said...
This comment has been removed by the author.
Babben said...

For noen herlige bilder du har tatt :-) og takk for tipset om kommentarmulighetene i blogger - for det er som du sier ikke alltid så lett å få svart tilbake, selv om man vil. Dette må prøves ut. Så får du kose deg inne med kattene og strikketøy :-)

Trude H said...

Ah! Fin oppussing - og jeg kjente meg igjen på siden. Det er viktig, for det første hjernen min registrerer er ikke tittel og tekst, men det visuelle. Det ble fint med store bilder!
For meg som har wordpress-blogg kan det være innmari kronglete å legge igjen kommentarer hos blogspot, jeg vet aldri hav jeg skal fylle ut, og noen ganger blir ting bare borte...
Men nå trykker jeg, så en, to, tre, så får vi se..:)

Linda Aasan said...

Det virket fint, det :) Er litt sånn for meg å kommentere på wordpress-blogger også, men det går stort sett fint. Har vurdert å bytte, men siden jeg har google-alt-mulig-annet, så er det så enkelt med blogger...