18.1.12

En blå sky!

Jada, jeg vet at det er himmelen som er blå, og ikke skyene, men det er virkelig ikke noen bedre måte å beskrive dette sjalet på.


Sjalet har vært og er alt man kan ønske seg av et sjal - morsomt å strikke, lett å lære mønsteret utenat, deilig garn og nydelig farge og et sånt prosjekt det er nesten litt synd at er ferdig.


Strikket på omtrent to uker - så tilnærmet monogam har jeg vel sjelden vært. Sånn strikkemessig, altså.


Mønsteret er Little Apples, kjøpt på Ravelry, og jeg har bare forandret bitte litt. Nuppene er fem masker i stedet for syv (siden jeg ikke liker vorter), og kanten øverst er gjort om litt, med en liten diamant ekstra i stedet for begynnelsen på en stor. Sjalet er altså strikket rett fram og tilbake, begynt i tuppen nederst og økt på hver side.


Garnet, åh! Garnet! Er fantastisk. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til loddent garn, mest fordi jeg ofte nyser litt av både angora og kid silk, men dette har ikke de skarpe, korte fibrene i det hele tatt. Kjernen er en syltynn silketråd, og så er det "fluff" av kasjmir utenpå med ørlite merino. Veier nærmest ikkeno', hele sjalet er 50 gram - omtrent 600 meter! Saligheta heter Filatura Di Crosa Golden Line Superior, og kan kjøpes på Veveriet på Norsk Folkemuseum, i hvert fall. Tusen takk til Karen for alle tiders julegave!


Så altså, bedre blir det ikke. I utgangspunktet har jeg tenkt å bruke dette til vårkåpa mi, men det passer jo fint til svarte vinterjakker også... Og varmt er det, og så stort at det kan brukes som pledd over knærne om sommeren.

Og ellers?
Ellers skulle jeg gjerne vært på strikkekafé i kveld, men det ser ut til å utgå grunnet planlagt legebesøk i morgen.

Jeg burde kanskje forklare at strikkekafeen jeg går på, ikke er på en kafé men  på velhuset oppi veien. Dermed er det ikke musikk og kjøkkenskrangling og masse mennesker som løper ut og inn og unger som skriker, så det er ikke så slitsomt for sarte ME-hjerner. Men en testtur på apoteket (fem minutter å gå hver vei) i sted demonstrerte med all tydelighet at Jessheim-tur i morgen kommer til å bli ganske så slitsomt, så da er det vel best å spare på kreftene.

Kje-de-lig med vinter og sitte inne og kikke ut i mørket...

Men jeg har da mer enn nok å strikke på, og jeg har til og med tenkt å starte på enda et nytt strikketøy i kveld (gisp!), og etter legetimen i morra har jeg ingen avtaler før i mai, så det blir muligheter til strikkekafé siden. På mandag, for eksempel.


For øvrig er pusene rastløse og ampre og oppmerksomhetskrevende i kulda, så jeg skal nok få selskap i godstolen i kveld også! Over er syv sekunder ivrig tråkking fra Mikro, og jeg kan love at han har skarpe klør! Sånn kan han godt holde på det meste av dagen, hvis han får lov.

Fortsatt fin onsdag til dere, godtfolk!

13 comments:

LivM said...

Et aldeles nydelig sjal . Skjønner godt at du ble begeistret for dette!

sida said...

For et nydelig sjal, og for en tålmodighet!!

Quiltefia said...

Hei!! Du har virkelig strikket en sky!! Det er nydelig!! Jeg var på Bygdøy før jul, og sto å holdt i det garnet!! Men jeg kjøpte det ikke...... Men det er så fint å vite at det er bra å strikke av. for ved en senere anledning...... AnneK:-)

Sassas mamma said...

Nydelig sjal! Skjønner godt at du er fornøyd :)

Ser så koselig ut med ordentlige kosepuser, men skjønner at de er litt rastløse nå, innesnødde som de er. Godt de har selskap/tidsfordriv i hverandre:)

Vibekes lille ullne said...

Superlekkert! Både farge og mønster og akkurat passe loddent. Har hørt lovord om garnet fra Folkemuseet tidligere, men er der ikke så ofte akkurat så har ikke fått kjøpt inn noe.

Det høres deilig ut med strikkekafe uten det meste som en kafé innebærer.

Lykke til hos legen i morgen! :)

Manisk kreativ said...

Vakkert og luftig sjal, og søt pus. :) Takker for titten. :)

MayM said...

For et nydelig sjal du har strikket. Det var rett og slett vakkert !

LailaE said...

Nydelig mønster, supernydelig farge og jeg bøyer meg i støvet over hvor effektiv du har vært!

mocca said...

Kjempe fint sjal du har strikket;0)

Barnebokleseren said...

Nydelig fint! (og husket plutselig angoragenseren min som du nøys og nøys av - tror ikke jeg skjønte at det var litt dårlig gjort av meg å gå med den...)

Helle said...

Skjønner godt at du falt for sjalet. 50 g og 600 m høres unektelig ut som en sky.

BodilE said...

Så fint det ble! Fint mønster og nydelig farge. Og det passer helt klart til en svart vinterjakke også :)

Babben said...

Snakk om himmelsk! Utrolig vakkert sjal du har strikket, og for en herlig blåfarge da... sukk.. :-)