16.9.11

Pinnetest og litt handling

Nå har jeg strikket litt med Du store alpakkas nye metallpinner Hverdags, og tenkte jeg skulle skrive litt om hva jeg synes om dem. Og bare så det er sagt: Pinnene har jeg kjøpt ærlig og redelig.

Jeg har brukt rundpinner i størrelse 2 mm, 3 og 3,5, til litt forskjellige prosjekter. Noen bare til prøvelapper, andre til en hel del. Pinnene koster litt over 30 kroner stykket, så dette er rimelige pinner.


For det første: Pinnene er spisse. Så spisse at du skjønner hvorfor det heter "needles" på engelsk. Det liker jeg veldig godt, men det er kanskje ikke noen fordel hvis du strikker kjempestramt og har lett for å strikke hull i fingeren. Men det er også forskjell på dem (det er billigpinner, tross alt), så sjekk spissen og se hvor skarp den ser ut, ellers må du kanskje fram med fila.

Spissen til høyre ser nesten "knekt" ut, og er veldig skarp. 

Den tynneste pinnen bøyde seg veldig lett. Jeg strikker løst, og pleier ikke å verken bøye eller knekke pinner annet enn hvis jeg setter meg på dem, men denne bøyde seg. Jeg bøyde den bare tilbake, så det er for så vidt ikke noe problem, men nok en gang: Kanskje ikke det beste hvis du har jerngrep om pinnene.

2 mm og 3,5 mm.

Vaieren er myk og retter seg godt ut. Den er litt "seig" i starten, som gummi, men blir glattere med litt bruk. Den er også litt tykkere på tykkere pinner, og jeg tror jeg likte den litt tykkere varianten best. Den tynne er veldig myk.

Tett! Jevnt! Utrolige 25 masker pr 10 cm! Vellykket koftetest.

I det hele tatt likte jeg godt de tre pinnene jeg har prøvd i 3 og 3,5 mm. Den ene er i skarpeste laget, men ellers strikker jeg jevnt og pent på dem, de er ikke så verst å holde, og jeg liker at de er spisse. Jeg strikker som regel strammere med metallpinner enn med trepinner, og så også med disse. Det betyr at de er tyngre for meg å strikke med, men til prosjekter som trenger tett strikk, er de et supert alternativ til butte, gammeldagse pinner.

Alt i alt: Billig, men ganske bra, i hvert fall hvis du strikker noenlunde løst i utgangspunktet. Kanskje kan de være økonomialternativet til Addi lace (som jeg ikke har prøvd)? Men bytter nok ikke ut trepinnene mine, altså, de er tross alt mye lettere for hendene og blir nok brukt mest.

Handling i full fart
Du store alpakka skal dessverre skal legge ned butikken sin på Grünerløkka (de beholder den på Gran, men dit kommer jeg meg ikke uten at noen kjører). Det er 20 % rabatt på alle varer ut uka, og på onsdag løp jeg som en virvelvind gjennom butikken fem minutter før stengetid. Damen på jobb beklaget så mye at hun ikke kunne holde åpent lenger for meg, men hun skulle videre på skole og kunne ikke. Sånt skjer, og selv om jeg hadde liste, ble det litt tilfeldig hva jeg fant.

Tre nøster Fairytale til vinterens varmeste skjerf.
Det gule hadde jeg fra før.

Den nye Hverdags-garnet til en, vel, hverdagskofte.

Ti cm strømpepinner! Og pinnenummerbrikker.

Skulle gjerne hatt tid til å kjøpe en stabel med knapper, for eksempel...

Og ellers?
Onsdag ble en laaang dag, med en knallkveld med gode venner etter en kursdag som var atskillig bedre enn forrige uke - mest fordi jeg var mye bedre, og visste hvor jeg skulle og hva som skulle skje.

Sommerens søteste gjest - en hagesnegle, cepaea hortensis.


I går kom det pipemenner hit, og bar ut kaminen og feide pipa og fylte den opp med betong sånn at den er tett der den skal være tett og har åpninger der den skal ha. Ny (stor! fin! med kleberstein på sidene!) ovn er bestilt, og kommer om ikke så lenge. Så i vinter skal vi ikke fryse, i hvert fall.

Mini Me sover godt selv om puta er stygg.

I dag er det kaldt og klart og sol, og jeg øyner håp om litegranne haging selv om de siste to dagene har vært i overkant hektiske. Og blir det ikke i dag, blir det kanskje i morgen. Jeg har nok strikketøy å drive med mens jeg venter, i hvert fall...

Håper dere får ei fin helg, folkens!

3 comments:

Vibekes lille grønne said...

Det ergrer meg at DSA på Løkka stenger! Enda en interessant garnbutikk mindre. Sukk! Ikke kommer jeg meg på salg heller, er fokjølet. Skal kanskje være glad for at jeg for en gangs skyld har forkjølelsessymptomer og ikke bare er enda mer utmattet?

Spisse pinner liker vi, kjempefint med et billig alternativ. Håper de blir solgt i andre butikker eterhvert også. Nyttig med bruks-erfaringer.

Ha en fin helg! :)

BodilE said...

Takk for info om pinner. Tipper de er fine å strikke lace-sjal med. Selv om jeg også trives best med trepinner til det meste, er de litt vel butte når man strikker med tynt garn i intrikate mønster.
Du nevnte en gang at du foretrakk å handle stoffer på Grønland. Har bare vært innom noen få butikker der, men fikk inntrykk av at det var veldig mye syntetisk og ganske glorete. Vet du om butikker der som selger bomulstoffer også?

Helle said...

Så på FB at Du store alpakka skulle stenge og synes det er så kjipt. Rakk ikke innom denne uken og er rett og slett lei, for der hadde de så mye fint. Å reise opp til Gran blir vel mye planlegging for noen garnnøster.

Du fikk med deg en god fangst i alle fall, så får vi andre handle litt her og litt der. - Oslo sømsenter kommer forresten til å fortsette med garn fra Du store alpakka.