12.9.11

Helgesysler

Fredagskveldsbroderi
Fredag kveld var jeg alene hjemme og nokså sliten, så jeg parkerte i stolen med gamle håndarbeidspermer for å se om det var noe morsomt om broderi der. Med en liten tanke om å finne noe som passet til rutete kjøkkenhåndklær.

Cappelens store håndarbeidsserie fra 1978 eller der omkring.
Veldig hippie. Veldig politisk korrekt. Veldig mye bra og rart.

Og sannelig var det både litt av hvert å ta utgangspunkt i.


Etter litt drodling og litt testing endte jeg med en enkel, litt 60-tallsaktig bord jeg likte godt, i rødt/mørk rosa garn på blårutete håndkle.

Nei, jeg stryker ikke kjøkkenhåndklær.


Ikke fullt så fornøyd med garnet - fargevariasjonene er litt for subtile til et så åpent motiv, så det ser nesten falmet ut.

Og ja, det hadde nok blitt jevnere hvis jeg hadde strøket det først.

Nåja, det er kjøkkenhåndklær vi snakker om her, så det er ikke så farlig, men jeg har kjøpt ensfarget rødt garn i dag til de andre. For det blir nok flere - rutete stoff er enkelt å holde orden på, og sånne typer border broderer seg nesten selv. Og så kvalifiserer det jo nesten som nyttig?Å lære to nye ting på en gang
Jeg er en smule strikkelei om dagen, de siste ukene har det vært full fart ute og full stopp hjemme, og da blir det mye strikketid mellom eskapadene. Så for å finne på noe nytt og spennende, fant jeg ut at jeg skulle lære meg kontstrikking, entrelac på engelsk. Gratis innføring ble funnet på Ravelry, og jeg satte i gang med knirkete superwashgarn i gilde farger.


Etter å ha trikset litt med mønsteret, hadde jeg teken, og begynte å lure på om jeg ikke hadde lest noe et sted om å strikke baklengs - her snur man nemlig arbeidet for hver 5.-6. maske, og det er jo klønete.

Etter mønsteret - ikke bra.

Etter eget forgodtbefinnende - mye bedre.

Knitty har alltid svar på alt, også på baklengsstrikking, og sammen med et par andre tips, begynte jeg å teste - denne gangen med stueavpassede farger og ordentlig ullgarn fra lageret.


Instinktet sier at jeg vil løfte masken over på venstre pinne, strikke den og slippe den tilbake på venstre pinne, men det går vel nesten like langsomt som å snu. Så jeg trener på å sno garnet over venstre pinne, men her må det brukes utrente muskler! Tester med rette pinner, så jeg kan sette venstre pinne i magen og slippe den mens jeg "kaster" garnet.

Fort går det ikke, men morsomt er det. Og kanskje det blir et putetrekk?

Og ellers?
Ellers har jeg begynt så vidt på drømmegenseren også. Så da er jeg vel oppe i tolv pågående strikkeprosjekter, noe som er i overkant selv for meg. Det må nok en intensiv ferdigstillingsrunde til snart, tenker jeg, og noe må nok parkeres for en stund. Den jakka i pt2, for eksempel, som jeg får krisevondt i hendene av å strikke på...

- Kom hit, bror, du trenger vask!

I dag har jeg vært på Jessheim for en b12-sprøyte og litt shopping. "Litt" ble ordet, siden nettbanken var nede før jeg dro, og jeg ikke fikk pengene over på riktig konto. Nuvel, så sparte jeg sikkert noen kroner. Men det ble pinner til kofte, i hvert fall, og et par forskjellige remedier for overføring av mønster til stoff. Jeg kjenner broderisyken er i ferd med å ta tak...

- Villa itte vask! - Jo, våte brødre trenger vask!

I morgen blir det hjemme og stille, onsdag er det bytur igjen. Med færre innlagte butikkstopp denne gangen, men kanskje tid til å treffe venner?

- Jeg skal gi deg vask, jeg!

Lykke til med den nye uka!

3 comments:

Tone said...

Mange spennende håndarbeidsprosjekter du holder på med! :-)
Og så er det så artig å se bildene av de nydelige kattene dere har!

Helle said...

Så spennende strikking du holder på å lære deg. Det ser i alle fall veldig avansert ut, og fint blir det.

Mange strikkeprosjekter tror jeg er en av de tingene strikkeavhengige må leve med å ha. Det er litt av utfordringen ved å stadig bli plaget med nye ideer og inspirasjon. :)

BodilE said...

Veldig koselig med broderte kjøkkenhåndklær, og som du sier, det kvalifiserer jo nesten som nyttig :)
Kontstrikk har jeg enda til gode å prøve meg på, det ser veldig avansert ut! Men ser ut som du har fått dreisen på det. Det blir nok en fin pute!