18.9.11

Helg og høst

Nok en helg er over (snart, i hvert fall), og jeg må begynne å ta inn over meg at det er høst. Og at det blir mørkt om kvelden. Og at det er umulig å ta bilder om kvelden med dårlig kompaktkamera. Så her kommer høstens første runde med enda dårligere bilder enn vanlig...

Høsthelgestrikketøys
Også denne helga har jeg strikket litt småtteri som avbrekk fra den uendelige rekka gensere og jakker og sjal som venter i hylla. En i utgangspunktet veldig enkel lue, men med litt komplikasjoner...

Garnet er Rowan Felted Tweed DK, en skitdyrt fantastisk garn, passe mykt og spraglete og deilig. Først kjøpte jeg det for å strikke en hatt. Men den må strikkes med veldig tynne pinner i forhold til garnet, og det tok ikke lang tid før jeg skjønte at dette var misbruk av hender på høyt nivå. Ikke ble det så stivt heller, siden garnet er mykt.


Så dermed ble garnet omdisponert til en mer omgjengelig lue. Valget falt på Rikke, en enkel rillestrikket sak av Sarah Young, gratis og greier.

I følge mønsteret strikkes annenhver rad rett og vrang, men jeg strikket bare rett, vrangmaskehemmet som jeg er, og snudde bak med wrap&turn, bortsett fra på slutten.

Dessuten gikk jeg ned en halv pinnestørrelse på både kanten og selve lua, siden jeg har lite hode. Og kortet ned kanten fra 15 til 7 riller for å få mer av en basker-fasong på lua.


Og siden jeg er i besittelse av nevnte lille hode, fulgte jeg også tipset fra en del som hadde strikket den før, og stoppet på 8 inches i stedet for å strikke helt til 9. Jeg syntes den så lang ut, men den skulle jo være baggy...

Den var for stor. ALT for stor. Så etter å ha strikket den ferdig, rakk jeg opp igjen, og startet fellinga på 17 cm, noe jeg har hatt god erfaring med før.


Så nå passer den atskillig bedre! Også til min spissnesede, ufokuserte pappvennine. Og den er passe myk og tynn og kjekk til høstværet som er meldt framover. Jeg liker sånne enkle, nøytrale luer i godt garn. Og siden jeg rakk opp, har jeg over et nøste igjen, så neste helg blir det kanskje fingerløse vanter også?

Flere detaljer å finne på Ravelry.

Lall, sweet lall
Det er veldig sjelden jeg lager noe som ikke kan brukes til noe. Ok, sjal er kanskje ikke sånn kjempenyttig, men det er i hvert fall klesplagg. Mulig det har noe å gjøre med at jeg ikke kan jobbe lenger, men jeg har blitt helt absurd opptatt av produktivitet og nytteverdi. Men etter en fleip med mannen her en kveld jeg var usedvanlig lykkelig over å kunne legge meg for å sove, måtte jeg ta nåla fatt og brodere et lite bilde.Veldig enkelt broderi, men det enkle osv. Teknikken er en slags svartsøm, men jeg har sikkert brutt alle regler som kan brytes i denne ganske rigide broderiformen. Det er jo ikke svart på hvitt en gang, men brunt på blått.


Så nå gjelder det bare å finne ut hvordan sånt rammes inn, og å finne en passende ramme, så skal denne opp over senga på soverommet!

Og lall er som i bysselalle, selvfølgelig. Er det forresten vanlig å si, eller er det bare oss?

Og ellers?
Helg er ikke alltid så avslappende, siden det er så mye man synes man bør gjøre, men i dag har det i hvert fall vært rolig her. Enn så lenge - om en halvtime starter Lillestrøm - Vålerenga, og da skal du nok få høre dame som kan hyle. Og skrike. Av glede og i panikk. Hvis det da ikke blir så slitsomt at jeg begraver meg i strikketøyet og skrur av lyden i stedet.

Skal det være litt salat til musen? Ikke?

Uka er tett og fin i starten, før den åpner seg behagelig opp mot slutten. Det kan vi like. I morgen håper vi på litt tull med ull med Karen, og en tur på strikkekafé på kvelden så mannen får hamret litt i kjelleren. Deretter er det Jessheim på programmet tirsdag og Oslo onsdag, og så blir det stille en stund, tenker jeg.

Ellevilde har oppdaget at hun matcher puffen jeg har lagd til mannen, perfekt.
Så da er det jo ingen tvil om hvem som har krav på den. 

Mye strikketid blir det i hvert fall, på buss og tog og i godstolen etterpå.

Lykke til med ny uke!

1 comment:

BodilE said...

Her hos oss sier vi at vi skal lalla sove, så jeg skjønte hva du mente :)
Lua var fin den også, likte garnet og fargen!