22.9.11

Live and let die

Det er ikke mange steder i livet man føler at man har full kontroll, er den eneste som bestemmer, og bestemmer alt. Men i strikkehylla mi er det jeg som er sjefen. Der er jeg gud, så å si, og gir liv og tar liv etter eget forgodtbefinnende.

Nyryddet hylle. Fortsatt veldig full.

Men noen ganger tar skaperiveren litt overhånd, og da tvinger det seg fram et ubønnhørlig behov for utrenskning. Litt ubehagelige assosiasjoner kan man jo få av sånt, men her er det de sterkestes rett som gjelder.

Kanskje det trengs litt slanking nedenfor hylla også?
Mini Me blir snart Makro Me...

Den siste ukens gjennomgang tvang seg fram da antallet pågående prosjekter rundet dusinet, og flere presset på for å se dagens lys. Sommerens uavsluttede er for lengst flyttet til "hibernating" på Ravelry og til bakerst i hylla i påvente av varmere tider, men det var allerede på tide å kvitte seg med høstens daukjøtt.

Først: Ut med alt jeg ikke egentlig trenger

Så entrelac-puta havnet bakerst i hylla. Ut av sirkulasjon til en gang jeg faktisk trenger flere strikketøy. Og putetrekk.

Så: Ut med alt som ikke egentlig virker

Nylig påbegynt Echo Flower shawl i drops lace. Her blir mønsteret helt borte, synes jeg, det er bare kaos. Dessuten fikk jeg vondt i hodet av å strikke en del av radene. Har prøvd mønsteret før også uten å få det til å funke skikkelig. Dessuten hadde jeg tenkt at det skulle være en gave, men etter å ha tenkt litt til, tror jeg ikke det passer til mottakeren. Prøver på nytt med et annet mønster senere - til en annen mottaker.Her er sokkene jeg begynte på allerede borte. Måtte bare innse at småflettene i Inlay ble for tunge for meg å strikke, og dessuten var garnet for loddent så de syntes dårlig. Dette skal få gjenoppstå som noe atskillig enklere, for garnet er kjempedigg.

Tvilstilfellene

Nok en gang, Dark and Stormy. Pt2 tar livet av fingrene mine, i hvert fall i denne fargen. Seriøst usikker på hva jeg skal gjøre med denne. Hespe opp og vaske garnet? Foreløpig tatt ut av sirkulasjon og stappet bakerst i en hylle. Så kan den ligge der og skamme seg til den (ev. jeg) kommer på bedre tanker.Under tvil har jeg beholdt Det Slitsomme Sjalet i hylla. Jeg er snart halvveis på borden, og må fortsatt se på mønsteret for hver.eneste.maske. Men det er så fint, så jeg har ikke hjerte til å rekke det opp eller legge det bort. Får prøve å strikke en repetisjon om dagen, eller noe...Drømmegenseren i pashmina - denne syntes jeg så stor ut, men etter å ha målt den mot eksisterende innbyggere i klesskapet, ser den ut til å være passe. Så da kjører vi på!
Tynn, brun Buckwheat - litt i korteste laget, men jeg var redd for å få for lite garn. Det ser ikke ut til å bli noe problem, så jeg kunne nok ha strikket den lengre. Men jeg tror den kommer til å bli brukt uansett, så da fortsetter jeg.

De overlevende
Resten ble uten større innsigelser funnet interessante og vellykkede nok til å bli med videre.
Deilige Emelie - strikkes i Austermann Royal sokkegarn med kasjmir og silke. Ikke noe som helst å utsette på denne, egentlig, her er det bare å kjøre på. Hilja vest med egenkomponert mønster. Dvs., det er en variasjon over mønsteret på vanten Stig. Denne er jeg ikke sånn kjempeentusiastisk over, kjenner jeg, men jeg har planlagt den veldig lenge, og jeg trenger strikkevester til vinteren. Så det er bare å komme seg gjennom mønsterstrikken, så går sikkert resten i en fei. Håper jeg. Og så håper jeg at det er nok garn, hvis ikke blir jeg sur.Husbondkofta er så vidt startet, og ser bra ut så langt. Dette er et langtidsprosjekt, mannen er forespeilet ferdig kofte neste jul. Ganske tungt å strikke såpass stramt med to farger, men garnet er i hvert fall mykt.Så er det fjorårsfavoritten Starsky, som rett og slett ble for varm å strikke på i sommer. Her er jeg godt i gang med andre forstykke, så det er ikke så lenge til mønsterstrikkingen er ferdig og ermene kan startes. Og det er egentlig helt greit, siden jeg må se på mønsteret tre ganger på hver rad - både på retten og vrangen. Litt slitsomt, kan du si.

Det siste prosjektet er en hemmelighet, så det får dere ikke se, men det er stort nok til å være buss- og togstrikketøy til godt over jul.

Det betyr at prosjektantallet er nede i imponerende syv og et halvt. Hah! Fortsatt i hvert fall tre for mye, og fire som er alt for like, men jeg mistenker at helga kommer til å innebære mange timer med lydbok og glattstrikk, så da får nok jakkene og genseren fart på seg. Litt flere ermer i vente enn jeg setter pris på, men det får stå sin prøve.

Og ellers?
Kurs i går, var flink og dro rett hjem etterpå. Like fullt veldig sliten i dag, men så har det vært en tettpakket uke. I morgen er det sikkert bedre, for da bør jeg komme meg ett eller annet sted for å kjøpe maling til brannmuren som bør være malt før nyovnen skal monteres - kanskje til uka? Vi lider fargekvaler, men har tenkt å prøve med en lys, grålig, sennepsgul variant.

- Finner du musa? Jeg er sikker på at den er
her inne et sted!

Og for ordens skyld: Jeg har ikke sett James Bond-filmen jeg har rappa tittelen fra, så for alt jeg vet, kan det hende den ikke passer i det hele tatt...

Nå: Middag!

Snart: Helg!

4 comments:

Sisselshverdag said...

Dagens lyspunkt :D Koselig å lese bloggen din når en er syk og føler seg egentlig bare ... Flinka som rydder i prosjektene sine :D

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg, veldig svak for smiger :D:D

Ha en hyggelig torsdagskveld :D

Vibekes lille ullne said...

Veldig artig å se hva du fortsetter med og hva du forkaster/legger bakerst i hylla. Mange fine prosjekter på gang hos deg, ingen grunn til å bli arbeidsledig med det første.

Jeg har blitt ganske flink til å rekke opp raskt hvis jeg mister piffen og heller starte på noe mer givende.

Ha en fin ukeslutt! :)

BodilE said...

Synes tittelen passet perfekt jeg :) og du er flink til å være streng når du setter i gang! Det koster å "kill some darlings". Skulle nok tatt en runde sjøl også........Men foreløpig prøver jeg heller å holde meg til en ting helt til det er ferdig, før jeg begynner på noe nytt. Noe jeg ikke alltid lykkes med, da blir det en liten "detour" med noe annet før jeg kan fortsette på den rette sti :) Ha en god helg!

Quiltefia said...

Hei!! Fint å se at det er flere med mange prosjekter gående på en gang!! Jeg begynner også på ting som ikke blir sluttstillt. Ha en fin helg!! Annek:-)