27.1.12

Bursdagsmannehals

Mannen har bursdag i dag! Nå er han en hel del og tretti, seks og tretti, faktisk, og like gammel som meg i omtrent tre uker. Da drar jeg fra igjen.

Caruso vekket meg helt usedvanlig tidlig i dag, så jeg rakk såvidt å sette på kaffen og fyre i ovnen før bursdagsbarnet kom tuslende. Bare myke pakker på ham i år, stakkars, og en av dem til og med hjemmelagd.


Men han var nå visst godt fornøyd, i hvert fall gjorde han gode miner til slett spill, og prøvde bursdagsmannehalsen på med det samme. Jeg rakk riktignok ikke å ta bilder av ham før han tok den av igjen, men så skulle han jo på jobb. Og halsen er tiltenkt skigåing og denslags når man ikke vil ha dinglende skjerf.


Denne begynte jeg på mange ganger. Etter flere forskjellige mønstre. Det ene forsøket større enn det andre. Så til slutt ga jeg opp, strikket etter eget hode og dessuten sideveis, så jeg kunne stoppe når jeg syntes den så stor nok ut.


Rillestrikk, omtrent 75 masker. Strikket kortrader over 20 masker nederst med tre riller mellom hver (syv riller i hver side). Felte av 23 masker når jeg syntes jeg var halvveis, la opp igjen de samme 23 maskene og strikket baksiden likedan. Sydde sammen så glipene på sidene ble like lange. Vips! Passe stor hals.

Garnet er Lima fra Garnstudio, pinne nr 5.

Jeg likte godt denne, den ser omtrent ut som en høyhalset genser og sitter godt rundt halsen (og opp over fjeset hvis du bretter den opp) uten å stramme og uten å dette ned. Tror kanskje jeg må strikke en til meg selv også... Eller kanskje faktisk en genser sideveis? Med kortrader til fasongen? Hmmm.

Og ellers?
Ellers har jeg kastet meg på vottekjøret, som jeg synes nesten alle bloggere gjør om dagen. Klokka nesten tolv i går kveld skjedde det, faktisk. Men det er skrekkelig gøy så langt, og jeg skjønner at jeg godt kan strikke mønster hvis det bare er enkelt og repetetivt nok. Sånne komplekse motiver blir jeg svimmel av, men dette går helt greit.

Færøyvotter i spælsaugarn. Ørlite granne trange, men sånt vider seg ut, ikke sant?

I formiddag har jeg dratt kjeledressen utenpå pysjen og fiksa mat til fuglene og satt staudepotter ut i snøen samt vært i kjelleren og sådd en bunke til med frø.

Bak stolen min står katteklorestativet med plattform på.
Der sitter Ludde og klorer meg i hodet og vasker meg litt og lugger.
Føler meg som en sjimpanse som avluses, men hun holder meg
godt fast, så det ingen vei utenom.

Så nå er det vel på tide å komme seg i dusjen snart, og gjøre seg klar til aftenens utskeielser. Det er meldt vind og småregn, ev. sludd, og med tanke på andelen røykere i vennegjengen gjelder det å finne klær som duger utendørs en kveld. Samtidig som det ser litt pent ut. Satser på flere tynne lag med ull under kåpa og noen store øredobber som synes under lua.

Håper dere får en aldeles glimrende helg, alle sammen!

2 comments:

Monstermønster said...

Færøyvotter! Stilige i blått og hvitt! Og gratulerer til maken.

trinemamma said...

Stilig hals. Må prøve den en gang :-)
Vottene blir skikkelig fine, flotte farger!