1.2.12

Sikksakkvotter!

Mannens glimrende fredagsplan om å starte festen tidlig og komme hjem tidlig fungerte, den - vi kom oss hjem tidlig. Tidlig lørdag morgen. Et sjal og en ørepropp og en hel del penger fattigere, men en aldeles-som-i-gamle-dager-fantastisk-kveld rikere. Jeg erklærer utskeielsen verdt det, og så blir det en stund til neste gang. Men det har vært stille her de siste dagene, jeg skal innrømme det.

I mellomtiden har jeg strikket votter. Det går som nevnt en vottevind over verden, det tyter ut votter hos alle fra Yarn Harlot til Pinneguri, det er samstrikk og vottekalender og nye vottebøker, og jeg har latt meg friste. Mer spesifikt endte jeg opp med å la meg friste av Monstermønster, som har strikket en uhorvelig mengde kjempestilige Færøyvotter. Mønsteret er gratis, og finnes her.


Jeg hadde litt tynt garn, men strikket på pinne 3, omtrent som angitt (3-3,5), og siden jeg vanligvis strikker løst, og har små hender, tenkte jeg at det skulle gå fint. Det tok meg drøyt en halv vott å innrømme at det første forsøket var for trangt. Strikker ikke så løst med to farger, gitt.


Først var jeg oppgitt og frustrert fordi jeg hadde fått det for meg at mønsterrapporten var på åtte masker. Og det ville bli for mye med åtte til, trodde jeg. Så jeg prøvde med pinne 3,5 - det ble ikke pent. Så datt krona på plass, og jeg skjønte at mønsteret gikk opp med fire. Døh. Så da startet jeg på nytt med fire masker mer.

Det hadde visst ikke gjort noe om jeg hadde lagt til åtte. Vottene er ikke for små, men de er ikke store heller.


Garnet var en positiv overraskelse. Dette er 2-tråds strikkegarn fra Hoelfeldt Lund, laget av spælsauull. Spælsau har myk innerpels og stiv, blank ytterpels, og i dette garnet er det en god blanding. Som betyr at vottene kommer til å bli omtrent vind- og vanntette med bruk.


Like fullt var garnet mykere enn fryktet, og slett ikke så stivt å strikke med. Det er jo ikke Malabrigo, akkurat, men ikke stort verre enn f.eks. pt2, synes jeg. Og så er det veldig blankt og fint. Og varmt. Så varmt at jeg kjente nøstene varme på fanget, faktisk.


Og så var jeg skrekkelig overrasket over hvor fort det går å strikke votter! Jeg har vært så imponert over alle disse vottene som tyter ut av folk overalt på uhorvelig kort tid, men skjønner jo nå at votter går skrekkelig mye fortere enn f.eks. tynne sokker og fingervanter, som jeg innbilte meg var omtrent det samme.

Så nå er jeg i gang med flere par... Men en helt annen type, denne gangen.

Og ellers?
Ellers var formen nesten bra allerede i går, men da ble det kafetur med damene fra strikkekafeen i stedet for blogging. Og litt garn ble det visst på veien, også. Og så lå det garn i postkassa da jeg kom hjem, gitt. Og så har jeg visst bestilt litt fra Noda på Færøyene for å erstatte det sjalet som ble borte på fredag...


Og så har jeg bestilt kamera! Det er på vei hit i skrivende stund, og jeg håper ingen i Posten bestemmer seg for å sjekke hvor ofte jeg oppdaterer den sporingssida... Det ville vært litt flaut. Men jeg gleder meg sånn! Valget falt på speilløst systemkamera, rett og slett på grunn av vekt og størrelse. Jeg er ingen god fotograf, men blir neppe bedre av at jeg ikke orker å løfte kameraet, eller at det er igjen hjemme fordi jeg ikke orker å bære på det.

I dag er det ruslepuslehjemmedag, hjemmelaget frokostblanding er i ovnen, vaskemaskinen går, og jeg sitter her med aaaalt for mange nye strikketøy på pinnene etter et bittelite anfall av startisme i går kveld. Men moro er det!

Håper dere har hatt en god start på uka - snart er det helg igjen, gitt!

15 comments:

Åse H. Aa. said...

Må visst kikke på disse vottemønstrene. Pappa spør etter arbeidsvotter. Kanskje det er litt mer lystbetont å strikke etter et møønster. De blir vel ganske tykke med to farger?

Linda Aasan said...

Ja, de kjennes gode og tykke ut. Og ble overraskende tette, siden det bare er to masker med hver farge. Bruker du et garn som tover litt ved bruk, blir de skikkelig kompakte etter hvert.

Linda Aasan said...

Ellers kan jeg strikke til ham, som forskuddsbursdagsgave?

Heidi said...

Wow... for noen flotte votter ;o)

Åse H. Aa. said...

Gjerne! Jeg holder jo på med en tynn ullgenser og er ikke så glad i å ha flere ting på gang.... og det er jo nå han trenger votter.

LivM said...

Supre votter, og siden jeg har vottedilla i år så har jeg lastet ned mønsteret. Du strikker veldig jevnt og pent så vottene ble lekre!

Manisk kreativ said...

Kjempefine votter! Litt samme erfaring i helga med den festinga. Ikke bygd for sånt lenger. Men det er moro av og til. Ser ut som du har noen kosepuser og rare stillinger å le av hos deg også. ;-)

Vibekes lille ullne said...

Lekre votter! Fargene var nydelige sammen og garnet så veldig godt og litt sånn loddenvarmt ut. Står på nippen til å starte mønstervotter, men har vanskelig for å velge oppskrift. Så mange fine!

Høres ut som en vellykket feiring og at formen kom seg ganske kjapt! Bra! :) Kjedelig med sjalet da, men unnskyldning for å strikke nytt selvfølgelig. Prøvde på garnstopp, men den røyk med en gang. Venter på fem nøster Madelinetosh merino light i ukjente farger. Spennende, om ikke så spennende som kamera. Sikkert lurt valg med lett kamera!

Jobbstart i morgen her, så jeg bare lader opp, grugleder meg.

strikketine said...

Hei, så morsomt å finne en sambygding fra Nannestad! Er du på strikkekafe på Heimskringla eller med de damene i Maura? Hjemlengsel? Neida.. ;-) Flotte votter og koselig blogg du har!

Linda Aasan said...

Hei, så hyggelig! Jeg har slått meg sammen med Strikkemauradamene, som har tatt riktig godt imot en strikkeglad innflytter :) Hyggelig bygd å flytte til!

BodilE said...

kjempefine votter, og garnet høres spennende ut. Jeg liker tanken på spælsaugarn, det å ta i bruk ulla fra denne gamle sauerasen.
Har lurt litt på om jeg skulle strikke et par votter jeg også, da tenkte jeg på Yarn Harlot sin nye oppskrift, men disse så også veldig fine ut, og varme!
Spennende met nytt kamera, håper det lever opp til forventningene :)

Marit -Tusenfryd said...

Kjempeflotte votter!
Jeg har ikke strikket så mange votter, men lysten er der kjenner jeg.
Hadde det bare ikke vært for tommelen.

Hege said...

Flotte votter! Er i votte strikke modus selv for tiden, så dette mønsteret må jeg sjekke ut :)

Nina said...

Du verden - skikkelig lekre votter.

Jeg er helt imponert over din evne til å ferdigstille. Jeg tror jeg har minst 5 poser rundtomkring med påbegynte ting som antakelig aldri kommer til å bli ferdig. Mens du avslutter det ene flotte prosjektet etter det andre.

Ønsker deg en riktig god helg - for nå er det ikke langt unna helgen!

Monstermønster said...

Fine i blått og lyst! Artig å se flere fargekomboer.