11.10.11

Tungt tovede tøfler

Det gikk akkurat! Men fem minutter til, og det hadde blitt tøfler til noen med atskillig mindre føtter enn meg. En seksåring, for eksempel.


Klok av forrige (første) toveerfaring, puttet jeg ikke baderomsmatta nedi sammen med kajakene denne gangen, men to små håndklær i stedet. Planen var å sjekke etter omtrent like lenge som forrige gang, da tøflene var i overkant tovet etter en halvtime.

Forrige vinters (over)tovede tøfler - i eskimo

Mulig planen hadde virket hvis hukommelsen min hadde. Men jeg holdt på med noe annet, og det gikk godt og vel en halvtime før jeg skrek opp og løp inn og stoppet maskinen. Da var hele hovedprogrammet ferdig, og skyllinga i gang...


Jeg burde selvfølgelig ha tatt bilder av det som lå nedi der, men jeg var for desperat til å tenke på sånt. "Tøflene" var redusert til noe smått og krøllete, og jeg satte i gang med å dra det beste jeg var kar om. På med våte tøfler for å sjekke om det var håp. Strekke mer. På langs og på tvers. Prøve en gang til. Dette burde gå.

Så tøflene ble satt til tørk, og jeg dro litt i dem hver gang jeg gikk forbi. Og de er faktisk store nok. Så vidt. Regner med at de vider seg litt ut med bruk også, så da blir det nok bra.Skulle bare ønske de var like... Jeg ser jo på førbildene også at åpningen er større på den ene enn på den andre, så ett eller annet rart har jeg gjort.


Enten kommer det til å irritere vettet av meg, eller så slutter jeg å se det om noen dager. Det siste er i grunnen mest sannsynlig, jeg er ganske raus med meg selv og min evne til unøyaktigheter.


Overflaten i disse er ganske annerledes enn i de forrige jeg tovet. Enten fordi et er annet garn, eller fordi det er tynnere garn, eller fordi de er tovet så hardt. De ser nesten litt bouclé-aktige ut. Ikke at jeg har noe i mot det, det var bare ikke sånn jeg trodde de skulle bli.

For øvrig er dette et prosjekt helt og fullt fra lageret. Garnet ble nok kjøpt for å kanskje bli tøfler en gang, men skråbåndet er kjøpt bare fordi det var fint og på salg.

Mønsteret var greit, og fasongen er god. Eneste er at de er rynket sammen i bakkant før toving, og det gjør at de ble litt tykkere i kanten der. I hvert fall når de er tovet så ettertrykkelig. Det gjorde litt klønete å få festet skråbåndet pent, men resultatet er greit nok.

Ravelry-side er å finne her.

Og ellers?
Ellers har det vært litt trått med både blogging og kommentering den siste uka. Jeg vet ikke riktig hvorfor. Jeg har kuttet ut alt av spill på pcen, driver strikt rasjonering av lydbøker (bare ting jeg har lest før. Maks ett kapittel om dagen og ikke etter kl. fem.), og har satt skjermspareren på pcen til å gå på etter to minutter. Og det har hjulpet masse - jeg er våknere og mer sosial. Men jeg har altså ikke hatt lyst til å blogge. Eller kommentere.

Ludde skulle egentlig meldes på Norges peneste katt på VG,
men det var så vanskelig å få til et pent bilde, og nå er konkurransen slutt.

Like greit, kanskje. Om noen timer starter nemlig høstens tøffeste (og morsomste) maratondøgn, og først ut er kurs i pilefletting! Det har jeg hatt lyst til veldig lenge. Hele helger eller dager blir litt i overkant, men fire timer har jeg tenkt å få til. Det er plantestøtter, lysholdere og fuglematere som står på programmet, og det er Silja fra Skovstuen Pil som holder kurset, i regi av Hagelaget i Gjerdrum.

- Hold beina i ro, kjerring, jeg prøver å sove her!
Hun er nemlig ikke like søt bestandig.

I morgen er det Balansenøkkelkurs igjen, etter to onsdagers høstferie, og etterpå skal jeg hive meg på bussen og kjøre rett til Strikkemaura, strikkekafeen jeg pleier å være på. Dit kommer nemlig Projo for å selge snadder, og jeg har selvfølgelig Malabrigo-handlelista klar. Og litt kasjmir blir det nok. Og Addi Lace-pinner. Om noen bor i nærheten og har lyst, er det bare å komme!

Det skulle vel være program nok for en stund, tenker jeg.

Ha en fortsatt fin uke!

4 comments:

Vibekes lille ullne said...

Toving er risikosport, men det gikk jo bra og stilig ble det med den blanke kanten rundt også.

To minutter var strengt og minner meg på at jeg burde være atskillig mer måteholden enn det jeg er for tiden. Formen har vært ganske bra og jeg har sovet så godt siden jeg fikk Meyers cocktail på LHK. Mistenker Magnesiumen rett i blodet. Venter også på litt piller fra det store utland som skal hjelpe mitokondriene litt.

Spennende med pilefletting, det har jeg tenkt på også. Lykke til med alt programmet framover! :)

Helle said...

Til tross for glemsel under produksjon synes jeg resultatet ble riktig så flott. Likte spesielt godt den blanke kanten du satte på. Det ble den berømte prikken over i-en.

BodilE said...

Fint å kombinere den ujevne overflaten på tøflene med den blanke kanten! Jeg synes sånne kontraster er kjempefine :)
Lykke til med tett og hyggelig program :)

Marit -Tusenfryd said...

De så gode ut og jeg håper du glemmer at de er ørlite forskjellige, for det betyr jo ikke all verdens vel? Se på det som et godt eksempel på håndlaget:)
Pilfletting høres morsomt ut, jeg håper du orker og har overskudd nok!
Blogging og kommentarskriving er sånt som går i bølgedaler og med ujevn takt også for meg. Det viktigste er at man koser seg når man gjør det. Det skal jo være moro og ingen plikt:) Basta!