6.10.11

Strikketøys hele uka

Jeg pleier jo å ha et strikketøys eller to i helga, altså noe småtteri som avbrekk fra prosjektene jeg strikker på hver dag hele uka. Men etter helga som var, har jeg ikke klart å slutte å strikke tøys, og bare fortsatt med småtteriet.

Dette skyldes nok at jeg har vært ganske sliten i hodet, og ikke orket strikketøy jeg må tenke for å gjøre. Som å plukke opp masker til ermer. Og ikke har jeg orket lydbok, så da gidder jeg ikke de aller mest monotone strikketøyene. Som å strikke videre på ermer. For øyeblikket er jeg halvveis på erme nummer to av de ÅTTE forestående. Sukk... Dårlig planlegging, det der. Får passe på å ikke starte på fire nye jakker samtidig når disse er ferdige.

I påvente av erme-mojo har jeg altså strikket småtterier. Og flere av dem har jeg til og med strikket flere ganger, siden de er strikket på lykke og fromme og uten mønster. En arbeidsintensiv strategi når man er for sliten til å tenke...

I helga ble det luer til en liten kar som bor i nærheten. Foreløpig telling er to halvt brukbare luer på fem forsøk.

Egenkonstruert pixie-variant i Viking alpaca sport fra lageret.

Denne har vi ikke fått prøvd, men jeg mistenker at den er i minste laget, så det blir nok en til i litt tykkere garn. Og litt mykere, kanskje, så den ikke kryper så veldig sammen.

Fine, nye puno-garnet. Rare luen.

Denne har vi prøvd, men den er rar. Den må bli lengre i nakken, og kanskje med en annen hals?

Litt lettere å se hvordan den virker her. Men fortsatt er den rar.

Så strikket jeg tøfler til meg selv. Disse er strikket etter oppskrift, den heter Two Hour Felted Slippers. Og jeg strikket virkelig en tøffel på under en time, så hvis tovinga går etter planen, er det stor fare for at det blir flere av disse fram mot jul. Venner og familie er herved advart.

Størrelse liten kajak. Strikket av nesten to nøster Easy fra lageret.

Så måtte jeg bare begynne på et mønster som raser på strikkegruppene på Facebook om dagen, gratismønsteret Frangiflutti. Ikke verdens best forklarte mønster, men med så mange andre som strikker samtidig, har det vært godt med forklaringer på alskens utydeligheter. Det eneste jeg er usikker på, er hvor langt jeg skal strikke før jeg begynner å felle.

Enda et prosjekt... Men det er i hvert fall garn fra lageret!
Step, kjøpt hos Mauds før de flyttet fra Skedsmokorset... 

Og så ble det med litt garn hjem fra Jessheim i går, gitt. For en gangs skyld har jeg støttet norske garnprodusenter, og kjøpt både sisu og fantasy fra Sandnes garn. De strikker jeg sammen til tykke raggsokker på pinne 3,5. Tok ikke sjansen på to på en gang med fire nøster, det hørtes ut som oppskrift på garnsalat, så jeg strikker dem etter hverandre. Tå-opp, og med favoritthælen fra Autumn Nutz Socks.

Ikke fra lageret...

Og så strikker jeg på en hemmelighet, som også er myyyye morsommere enn ermer i glattstrikk.

Spesialkjøpt til oppgaven.

Men jeg strikker litt på de store prosjektene innimellom, altså. Og i kveld har jeg alvorlige planer om en lydbok-session med tilhørende glattstrikk.

Og ellers?
Høstens grønneste eventyr er i gang - nemlig leken "hvordan få plass til femti potteplanter i en liten og full stue siden det er meldt frost til helga". Og alle skal ha skål eller potte som passer. I tillegg skal det vel en ti-femten inn på biblioteket, og sikkert femti i kjelleren.

Og enda står de fire fem største igjen ute...

Hvert år setter jeg igjen noen ute for å dø, men like fullt formerer de seg helt uten at jeg skjønner hvordan. Men det går nok - det gjør det alltid. Jeg har en vinduskarm mindre enn i fjor, så jeg har trålet loppemarkedene etter ampler og andre hengeanordninger og tenker å fylle vinduene fra toppen og ned også. Håper det fortsatt går an å se ut etterpå.

Magen i været!  Det er veien å gå!

Ellers er det jo høstferie her omkring, og med skolejobbende mann er jeg også berørt. Berørt i den forstand at jeg plutselig skjønte at aktivitetsnivået mitt er basert på at huset er mutt stille noen timer hver formiddag, og at jeg balanserer hårfint på kanten av ME-stupet når de timene er avgjørende for at formen holder seg noenlunde stabil. På tide skru ned tempoet litt, tror jeg, dette føltes litt risikabelt.

Mini Me's fortsatt uimotståelige, men nå utvannede prikkemage - 

Så resten av dagen skal jeg pusle med blomster, strikke og kanskje høre på lydbok og ligge langt unna de smått vanedannende og ikke spesielt ME-vennlige spillene på Facebook. Lover. Tror jeg.

- som var veldig, veldig prikkete da hun var liten!

Fortsatt fin torsdag!

PS: Jeg er nå den lykkelige eier av gullende rene ører. Skal bestille ny time til avstøpning, så blir det nye ørepropper snart!

3 comments:

Anki said...

Er imonert! Å ha så mange prosjekter på en gang,, av slik størrelse! Du er jammen flink :).

Ha en fin dag videre du også :)

Vibekes lille ullne said...

Åtte armer som skal strikkes?! Oj, det er ikke for amatører. Imponert over pågangsmot og over kajakkene du har laget. De må du vise fram etter toving også, blir de virkelig passe?

Har som vanlig ikke fått med meg strikkedille, men fine farger på ditt sjal.

Stille hus er nok jeg litt avhengig av også og nestsen heldigvis er ungdommene ikke hos oss denne uka. Sikkert lurt å skru ned tempoet litt.

Morer meg forresten alltid over kattebilder med artig tekst.

Ha en fin helg! :)

Helle said...

La deg nå ikke slite ut av bare tanken på alle prosjektene dine. Hvor mange ermer var det egentlig du skulle strikke? Hm, imponert. Har nok med ett strikketøy om gangen. :)