4.10.11

Fullfartgave når man skal bort

Som mange i min generasjon sliter jeg litt med å tilpasse meg voksenlivet, og sånne ting som julekort og takkekort har ikke heeelt satt seg enda.

På fredag slo det meg plutselig at det muligens er god kutyme å ta med gaver til vertskapet når man er invitert på middag og overnatting. På lørdag. Og siden jeg ikke er så dreven på sånt, har jeg ikke akkurat noe lager av vertskapsgaver liggende heller (jeg nekter å kalle det vertinnegaver. Ærlig talt.).

Men jeg hadde lyst til å sy, og stoff har jeg i hvert fall liggende så det holder, så det ble et enkelt handlenett.


Stoffet er et belagt bomullsstoff fra Jysk, kjøpt inn som duk til hagebryllupsfesten i fjor. Kan altså vaskes i maskin på 40 grader - glimrende.


Nettet er helt enkelt. Innersømmene er sydd først rette mot rette og så vrengt og sydd vrange mot vrange, så det er ingen synlige sårkanter. Kassefasongen er ganske enkelt lagd ved å sy over og klippe av hjørnene. Sømmene er skjult med en liten bit skråbånd.


Det er veldig greit å sy ting som ikke må ha noe bestemt ferdig mål - bare å brette og klippe og sy der det ser omtrent passe ut. Og grafisk, symmetrisk mønster gjør det enklere å klippe rett også. Kanskje jeg må sy noen til oss selv også? Alle våre handlenett er nemlig ferdigkjøpte...

Og ellers?
Takk for tips om babyneglesaks! Nå har jeg jo en del broderisakser, men jeg trenger en saks til å klippe floker av Ellevilde med, og jeg er alltid redd for å stikke henne med de spisse saksene som er skarpe nok. Så babyneglesaks skal bli! Så skal vi se om ikke vi får ryddet opp i flokemarerittet til flokefrua. Det er allerede nesten like ille i høst som det var i våres, så noe må gjøres før vinteren kommer og frua virkelig begynner å bygge syvende-far-i-huset-pels.

Liker ikke klippe. Liker ikke greie. 

Ellers har det vært stille her siden fårikålfesten uten fårikål (til meg, altså, de andre spiste bæ). Jeg hadde med to flasker hvitvin til uttesting - den første funket dårlig (varm i hodet, kald i kroppen, snufsete og sår i munnen med ildrøde lepper og hjertebank etter mindre enn et halvt glass), den andre funket mye bedre (bare litt sår i munnen og tett i pusten dagen etter).

Kose er mye bedre.

For andre med histaminintoleranse kan jeg jo opplyse om at den jeg tålte best, er Laroche Chablis 2009/2010, og hemmeligheten er sannsynligvis at den ikke er lagret, verken på fat eller flaske, at den er tørr og har relativt lavt innhold av både syre og sukker.

Kooooose! Ikke strikke!

Helt uten mén slipper jeg jo likevel ikke unna en flaske hvitvin og mange timer med prating på pinnestol, men hyggelig selskap og en kveld uten å tenke på alt man ikke egentlig klarer var som vanlig verdt prisen.

Mmmm. 

I morgen skal jeg til doktormannen og se om han kan få ut voksen som sitter fast i øret mitt. Jeg har dryppet olje i øret i to dager i håp om at det skal la seg gjøre og jeg slipper å dra til spesialist. Olje som renner inn i øret er for øvrig en pekuliær opplevelse. Ikke ekkelt eller vondt, bare rart.

Men nå er det lydbok og strikketøy som gjelder!

Ha en fin kveld, alle sammen!

1 comment:

BodilE said...

Veldig fin gave, en god idé når man skal bort! Alltid hyggelig med noe håndlaget.
Babyneglesaks skal jeg skaffe også, Mopti blir full av floker, og hater å bli gredd! Takk for to gode ideer på en gang :)