11.7.11

Mama's quilt og billige "strikkemapper"

Har du sett "Raw" med Eddie Murphy? Her gjør han det han gjør best, nemlig stand up, og han har en fantastisk sekvens om folk (mødre, i dette tilfellet) som insisterer på å lage ting selv i stedet for å kjøpe det ferdig. 

(Og hvis du synes han snakker alt for fort - her er transcript av hele forestillingen)


Eksempelet gjelder hamburgere ("Ma, I wanna stop and get some McDonald's." And she go, "I got hamburger meat at home."), McDonald's burger vs. Mama's burger. Mama's burger er stor, feit og uformelig, med paprika og egg og firkantet grovbrød, og ser slett ikke ut som McDonald's burger. Og når guttungen går ut for å leke, sier de andre ungene ubarmhjertig: "Where you get that big, welfare, green-pepper burger?"


Jeg har lagd et sånt lappeteppe. Et Mama's quilt, kan du si. I stedet for å kjøpe sommerdyner, eller nye tepper, eller noe, har jeg prøvd meg på noe jeg slett ikke kan, nemlig lappeteknikk. Og lappeteknikk i gigastørrelse, for sikkerhets skyld. Det er ikke enklere enn små lapper, hvis noen skulle tro det (som jeg gjorde).


Så hvis dere damene som kan dette, vennligst hopper til neste overskrift? Eller, dere kan få lov å se. Og le. Eventuelt riste litt oppgitt på hodet.

Utgangspunktet var altså ønsket om noe lett å ha over seg i varme sommernetter. Og helst noe med litt tyngde, så man ikke våkner med lakenet dandert som tvangstrøye. 

Jeg hadde tenkt å gjøre det enkelt, et gammelt dynetrekk mellom to billige llakener, men så ballet det på seg, og endte opp med kjemperuter.

Ser brukbart ut på forsiden, i hvert fall på avstand.

Jeg skjønte tidlig at her gjaldt det å "pick your battles", så jeg bestemte meg for at kryssene i midten skulle være noenlunde på plass, og at quiltinga skulle se noenlunde ut på den ene siden. Blås i sider og baksider. Så jeg har fuska i faget, som vanlig, og sydd alle sømmene fra midten og ut. 

Baksiden, derimot...

For det første: Umulig å få dette til å ligge stille når man syr, uansett hvor mange knappenåler man har i. For det andre: Det er en grunn til at man vanligvis syr sammen alle lagene fra midten og ut, og kanter etterpå. For det tredje: Store lapper i tynt stoff strekker seg. 


Men det virker! Passe tungt, passe tynt. Så jeg sier meg fornøyd med hjemmelagd, likevel, og satser på at det neste blir penere. Dette er nemlig til mannen, og jeg trenger jo ett jeg også. Det blir med vattfyll. Og kanskje det quiltes fra midten og ut og får lukkekant...

Liksomstrikkemapper
Jeg liker å kjøpe toalettmapper til strikketøyene mine. Ikke de som ser aller mest toalettete ut, kanskje, men sånne enkle og greie noen. Nå er ikke toalettmapper vanligvis så mye rimeligere enn strikkemapper, men de er lettere å få tak i. 

Men i helga falt jeg for Søstrene Grenes sleipe konsept igjen, og kom hjem med tre BILLIGE strikkemapper.

Fin liten sak. 18 kroner. Gjenbruk av emballasje er det også.

I minste laget, plast med plass til sokkestrikketøy. 11 kroner.

Og disse skal jeg ha flere av: Skoposer! Åtte kroner eller så.
Så det blir nok flere turer til Søstrene Grene, ja...

Og ellers?
Veldig dumt å dra på kjøpesenter på lørdager, så det gjør vi ikke igjen. Og i dag har jeg vært på opphørssalg på Gartner Olsen på Dal (trist, men lønnsomt), og der var vi heller ikke alene, for å si det sånn. Så jeg er ikke på strikkekafe i kveld, men sitter med beina høyt og skal strikke hjemme alene i kveld. Helt greit det også, altså!

Hvor er Mikro?

Oppkjørsel- og drivhusalbumet er oppdatert, nå er sokkelen på plass og skal bare ha litt mere grus og så belegningsstein, og så venter vi på en vindstille dag fortrinnsvis uten pøsregn så vi kan begynne å sette sammen skrangleverket.

Der er Mikro!

Nå kjenner jeg at jeg har glemt å spise middag, så det må jeg vel helst gjøre noe med.

Håper uka har startet bra, og hvis ikke, at den snart blir bedre!

ta-ta!

8 comments:

min-design-strikk said...

hei i sommer kvelden
-det er da artig å gjøre syslerier som man sjelden gjør og øvelse gjør mester. synes du skal være nøgd med lappene dine eg :)

lag deg gode sommerdager og håper det går bra med dietten din

klem arnhild

Sisselshverdag said...

Synes sommerteppet ditt ble fint jeg :D
Det var nok en del trafikk hos Olsen ja, var en liten tur lørdag, fikk halv pris da også ;) Veldig trist at de legger ned for det var et trivelig sted å handle.
Vi sees forhåpentligvis onsdag, men vi blogges sikkert før det :D

Ulla-Bella said...

Jeg synes teppet ble både personlig og fint:)

BodilE said...

Sånn på avstand ser teppet veldig fint ut! Jeg er litt sånn at det viktigste er at farver og sånn passer, så får man heller la være å gå tingene nærmere etter i sømmene. Det er uttrykket som teller :)
Prosjektposer fra Søstrene Grene var et godt tips, har tenkt meg en tur til Ski i dag, er en garnbutikk og en stoffbutikk der som jeg må gjøre meg bedre kjent med. Da kan jeg gå innom Søstrene grene også. Er bedre å ha strikkingen i sånne mapper enn å bare ha masse garnposer sånn som jeg har nå, takk for tipset!
Når det gjelder katter og fugler så er jeg enig med deg. Er like trist hver gang de kommer inn med et forskremt vesen. Jeg har to katter, Mopti og Malawi (oppkalt etter steder i afrika). Mopti jakter aldri, mens Malawi, som veier 6 kg og bare ser stor og dorsk ut, jakter flere ganger i uka.
Jake fra Blues Brothers har veldig uttrykksfulle øyne ja, den ene gangen han tar av seg brillene og smelter hjertet hennes :)
Jeg merker at jeg blir litt hemmet av å skulle skrive på engelsk, ikke rent språklig, men innholdsmessig. Norske forhold som ikke kan oversettes hvis du skjønner. Er sikker derfor jeg skriver så mye i kommentarfeltet ditt i steden :)

Helle said...

Ouch, Følte meg litt truffet nå med de hjemmelagde burgerne. Har alltid laget hjemmelagde burgere til familien, - den sunne varianten med ordentlig kjøtt og uten E-stoffer og soyaprodukter. - Problemet er at vi bor 5 min unna McDonalds, så de har hatt tøff konkurranse...

Teppet ditt ser kjempefint ut fra forsiden og på avstand. Neste du lager blir garantert helt perfekt på baksiden også. Du vet, øvelse gjør mester. :-)

Vibekes lille grønne said...

Humrer aldri så lite her nå, ikke av teppet ditt, men syerfaringene. Store lapper er ikke lettere enn små, snarere tvert i mot. Bratt læringskurve her *fnis* Har jo hatt litt syproblemer selv i det siste og nå har jeg kastet inn håndklet for sommeren. Tror mannen din blir fornøyd, fine farger sammen! :)

Tror nok et og annet barn her i huset ville nikket gjenkjennede her, til at alt er hjemmelaget og med grovt mel. Skrekk!

Hanne-Kristine said...

Synes det er fantastisk at du syr jeg ;oD Og det såg da ikkje så aller værst ut....

klem hk

Nina said...

Du er tøff! For det første synes jeg at du fikk ett veldig fint teppe av de store lappene dine, for det andre er du tøff som satte igang! Jeg har litt vegring mot sånn lappe-søm... Men, man skal aldri si aldri.

Veldig praktiske strikketøysmapper, men her må jeg også melde pass... Har en tendens til at jeg bruker alt for mye til å OPPBEVARE strikketøyene i og dermed starter jeg på stadig nye. Nå prøver jeg taktikken med en ting av gangen, men det fungerer ikke helt.

Jeg elsker kattene dine!!!

Hilsen Nina