25.5.11

Sokker og shopping

Ikke at det har noe med hverandre å gjøre, nødvendigvis, og i hvert fall ikke denne gangen.

Pendragon jr.
Historieinspirerte sokker blir aldri feil. Pendragon-sokkene er inspirert av en serie ungdomsbøker av Susan Cooper, The Dark is Rising, som jeg ikke har lest. Men etter å ha strikket sokkene kan det nok hende at jeg må lese dem, tror jeg. Pendragon er også et navn tradisjonelt tilegnet kong Arthur (han med riddere og rundt bord), og flere andre engelske konger.


Mønsteret er av Erica Lueder, som for øvrig også har designet en masse Harry Potter- inspirerte sokker, og er å få kjøpt på Ravelry for noen små tiere.


Sokkene er Pendragon jr. fordi jeg som vanlig har lagd en miniversjon til mine miniføtter. Ganske mye kortere og smalere enn originalen, og med lavere hæl. Men her er det jo mønster bare på siden, så det er ikke noe stort problem å droppe en seksten masker eller så på hver sokk.


Garnet er gromme, gromme Malabrigo sock i fargen Tiziano Red, rester etter vantene jeg strikket til tanten min til jul. Pinne nr. 2, og sokkene er strikket samtidig og fra toppen og ned.


De passer perfekt! Jeg liker dem kjempegodt! De var morsomme å strikke! Mer kan man ikke ønske! Eller, de kunne vært enklere å ta bilde av. Og leggene mine kunne vært litt mindre lyseblå. Detaljer, detaljer!

Drops-salget
Har selvfølgelig ikke gått upåaktet hen. Min dose kom i posten i går fra Strikkenett.no - som leverte utrolig fort! Jeg la inn bestilling søndag kveld, og før jeg hadde rukket å lene meg tilbake i stolen, kom epost om at ordren var ferdig behandlet. Tirsdag morgen kom hentemeldingen. Wow.

Dosen besto av seks nøster Baby Alpaca Silk (ja, jeg er frelst) i en knallekker rødfarge jeg ikke klarer å ta bilde av, to hesper av det nye lacegarnet og en liten stabel Nepal.


Lacegarnet ser veldig bra ut, synes jeg, det er alpakka og silke, dette også. 800 meter pr 100 gram, totrådet, men ganske løst tvinnet.


Nepalstabelen er det verre med. Denne var tenkt å brukes til to-tre manneskjerf jeg ville veve, men brunfargen er helt, helt feil. Det burde jeg ha visst, jamnt over synes jeg Drops er dårlige på farger med trøkk i, men alpakkablandingene pleier å være litt spenstigere.

Ja, det er en katt nederst til høyre.
Og ser du godt etter på de andre bildene, er det en pote der også.

Men, men, det er første gang jeg virkelig er skuffet, enda så mye garn jeg har kjøpt på nett, og noen bommerter får man leve med. Og fargen er forsåvidt fin, den kler meg godt, nesten rosa som den er - den går bare overhodet ikke sammen med den grå. Men garnet skal nok få bein å gå på, kanskje det grå kan bli den veska jeg lot være å bestille garn til?

Søstrene Grene - genialt eller sleipt?
Søstrene Grene har åpnet butikk på Jessheim, og jeg lot meg fascinere. I hvert fall i første omgang. Dette må være tidenes smarteste konsept: Nille-varer i lekker innpakning. Kvalitet og priser ser i hvert fall ut til å være på Nille/Europris-nivået, men utvalget er striglet, fargekoordinert og snasent presentert med egendesignet emballasje.


Vanskelig å motstå! Og sånne små plastbokser som er så kjekke til enmanns- og endags-porsjonene jeg lager, og melaminsleiver, og se, der er det tovede ullkuler, og eget bomullsgarn har de også! Hmmm.

Så sper de på med lekre esker, litt økologisk te, noen eksotiske matvarer og håndlagde kurver fra Indonesia, og legger på fortellinger om søstrene og hva de har funnet på sine reiser verden rundt - og vips! Snedig, veldig snedig.

Det jeg ikke blir klok på, er om de har et eneste etisk bein i kroppen, eller om dette er like ille som alle andre billigsjapper. De skriver på nettsidene sine:

"Fælles for produkterne er dog, at der altid er stillet høje krav til funktionalitet og kvalitet – en stor del af produkterne er designet af vores hold af dygtige designere og findes derfor kun hos Søstrene Grene.


Priserne holdes på et rimeligt niveau, ved hjælp af direkte køb hos producenterne i store mængder og moderne logistik. Priserne kalkuleres ud fra en fast avance og ikke ud fra hvad produkter rent faktisk kunne have været solgt til, det betyder at priserne ofte bliver skæve, men også at De altid kan regne med ikke at komme til at betale for meget for produktet. Vi holder ikke udsalg og giver ikke mængde rabat, det synes vi er det mest korrekte."

Dette høres jo omtrent ut som Ikea, med fokus på volum og transport. Jeg er ikke helt overbevist, men lar meg nok friste igjen, er jeg redd. Med unntak av bomullsgarnet, kanskje - jeg har egentlig bestemt meg for å bare kjøpe økologisk, rettferdig bomull, siden alt annet er medvirkning til mord, egentlig.

Pads igjen
Mange meninger om pads! Og ikke noen tydelig enighet heller, annet enn om at det er et vanskelig ord.


Et forslag på Facebook var å bruke diminutivet -in, altså klutin, som jo hadde vært stilig hvis jeg hadde hatt en dialekt der det var vanlig å gjøre den slags. Det er synd det ikke finnes noen god endelse for å uttrykke småting på norsk, sånn som -chen på tysk. Det nærmeste vi kommer, er liksom å sette "små" foran. Men strikkede småkluter går kanskje an?

Og ellers?
Flere har kommentert at jeg har så fotogene katter. Dette vil jeg avkrefte på det sterkeste. Hemmeligheten er å være hjemmeværende, ha fem av dem, sitte stille og ha kameraet tilgjengelig hele dagen. Dessuten må du ta maaaaange bilder for hvert noenlunde brukbare. Mini Me demonstrerer:Og dette var på langt nær alle i serien.

På strikkefronten holder jeg på en jakke jeg ikke klarer å lage noen fin avslutning på. Må kanskje finne fram kantboka? Og med sokkene ferdige er jeg nok en gang nede i sjokkerende seks pågående prosjekter. Nesten så jeg må finne fram en ufo eller to bare for at det ikke skal bli så tomt i strikkevogna.

I hagen har jeg bare løpt ut mellom bygene og vindkulene for å plukke opp flate blomster og knuste potter. I dag er det heldigvis bedre, så kanskje jeg kan komme i gang med luking av det siste bedet.

For øvrig blir det pallekarmekspedisjon i dag, håper jeg, og kanskje en tur innom Plantasjen. Kanskje kikke litt på drivhus, hvis de har det montert?

Fin onsdag til deg også!

5 comments:

BodilE said...

Det var veldig fine sokker, mønsteret ser ut som om det er morsomt å strikke! Hvor får du tak i garnet? Ser det er mange som bruker det, men hvor får man tak i det?
Søstrene Grene er en butikk det er omtrent umulig å komme ut av tomhendt, mye der man ikke visste man trengte! Men det er som du sier, man kan lure på hvordan de klarer å holde så rimelige priser.
Mini Me ser ut som en sånn wiskas-katt, skikkelig nydelig (selv om den ikke vil ligge stille for å ta bilde).
Jeg har også latt meg friste av Dropssalget, her i huset ble det både Lace, Alpaca og Lima. Bestilte på mandag, da kommer det kanskje i dag da? Det håper jeg!

Helles Syskrin said...

Kjempefine sokker, har ikke helt fått grepet på helen når jeg skal strikke dem.

Skjønner at Søstrene Grene er en butikk det kan være smart å styre unna. Har en helt umulig innkjøpssjef med veldig dårlig impulskontroll.

Ulla-Bella said...

Flotte sokker. Så mye flott garn du har kjøpt. Du får dele litt med dine (u)fotogene katter:)

Tingelingeling said...

Det er bortimot livsfarlig å lese din og Vibekes blogg, jeg blir garnsmittet... Er det også en bivirkning av XRRV???

Tusen takk for hyggelig kommentar, jeg setter så STOR pris på det altså!!
Klem så lenge, nå skal jeg ha den venninneturen snart, med litt skrantende form.. ( hjelp..) Kommer tilbake snart!

Vibekes lille grønne said...

Ny nettleser ble løsningen på kommentarproblemet her. Med Google chrome går alt så meget bedre.

Nydelig mønster og farge på sokkene du har lagd. Må jo være en fordel å kunne strikke de litt mindre, det går raskere skulle en tro.

Fin Dropsfangst! Nydelig farge på det røde. Jeg ble også veldig skuffet over brunfargen i Drops-garnet mitt. Det var mye mer ensfarget og gråere enn jeg trodde. Vurderte å bytte det, men portoen ble i overkant dyr.

Jeg har begynt å skjønne at det trengs litt innsats for å få fotogene katter. Ett knips eller to er ikke nok nei. Godt å se at det ikke bare er her. :)

En fortsatt fin uke ønskes fra sofaen her! :)