27.5.11

Dårlig hodebatteri, hageterapi og krakkforvirring

Hodet mitt minner meg om en Knutsen og Ludvigsen-sang om dagen, nemlig den glimrende låten Batteri (hør den på Spotify). Her gjør herrene en god etterlikning av lyden i 80-tallskassettspilleren din på slutten av en lang dag på stranden, når alt går saktere og saktere helt til det stopper opp.

Eksempel på konsentrasjons-
krevende strikketøy
Nå er det for så vidt ikke noe nytt at ME-hoder stopper litt sånn av og til, spesielt ikke når det er mange inntrykk å fordøye, men de siste dagene har jeg følt meg LAT.

Det er uvant.

Utmattelse betyr nemlig ikke at man mister lysten til å gjøre ting, bare at man ikke klarer å gjøre dem.

Men nå har jeg ikke lyst til å gjøre stort i det hele tatt.

Ikke ordne opp i noen ting (takkekort som skulle være sendt, piano som skulle vært solgt, telefoner som skulle vært tatt og hvor blir det av rørleggeren og skulle ikke vi få tak i noen til å sjekke pipa?), ikke starte på noe nytt, ikke forholde meg til ting jeg ikke vet hvordan jeg skal avslutte (halvparten av strikkeprosjektene mine), ikke lese diagram for hver enda maske.

Ikke tenke!

Så da lar jeg være, for det er nemlig skrekkelig slitsomt å tvinge seg selv til å gjøre ting man egentlig ikke orker, og det gjelder hodet også. Og håper hodet er tilbake før neste meldekort skal sendes og regningene betales.

Se, jeg kan hage uten hode!
Heldigvis er det bare hodet som går seint. Så da lar jeg hodet hvile og kroppen jobbe, og kravler rundt i hagen med regnbukser og vindjakke og hager etter innfallsmetoden, og så setter jeg med ned av og til og drikker koffeinfri kaffe av min fine "Antibug Mug" som vennlig minner meg på at jeg er "Garden Goddess".

Fineste hagekoppen med lokk!

Optimistisk starter jeg i en ende, så går jeg for å hente noe, glemmer hva jeg skal hente og finner på noe annet å gjøre på veien. Så nå er hagen full av planter som skal plantes, gjenglemte redskaper og halvlukede bed.


Men hva gjør vel det? Jeg får i hvert fall produsert noe, sånn på et vis, og bevegelse gjør godt for langsomme hoder. Dessuten får jeg brukt den fine koppen med lokk.

Fine pasjonsblomsten på verandaen!

I dag plaskregner det, men det blir nok litt rydding i plantene på verandaen, om ikke annet. Og kanskje en tur på biblioteket for å låne drivhusbøker, jeg må vel klare å lese dem snart?

Jeg kikket nemlig på det bittelille skrangledrivhuset på Plantasjen i går, og forelsket meg fullstendig. Snodig. Det er altså simpelthen bittelite, og trenger nok en del ekstra omsorg hvis det ikke skal forsvinne i første vindkast, men jeg synes liksom litt synd på det og vil ta det med hjem og bevise for hele verden at man kan få masse, masse blomster ut av et bittelite skrangledrivhus.


Malabrigo
Glemte å skrive i forrige innlegg at Malabrigo-garnet er kjøpt hos Projo. Ikke helt bra for meg å åpne sida deres, kjenner jeg, har vært Malabrigo-sugen i lange tider til tross for fire og et halvt hespe i skuffen.

Krakkforvirring
Denne kjøpte jeg... (foto: Jysk)

I går var jeg på Jysk og skulle kjøpe justerbar barkrakk som jeg kan bruke ved veven, strikkemaskinen og kjøkkenbenken. Tullingen på lageret ga meg feil stol, og tullingen meg skjønte ikke at det var feil før jeg kom hjem. Litt rar så jo pakken ut, men tegningen lignet jo ganske mye... Sånn er det å handle uten hode.

Denne ble med hjem... (foto: Jysk)

Planteloppis!
Så det skal jo bli interessant i morgen, for da er det planteloppemarked på Skedsmokorset. Jeg har ikke vært der før, men de pleier å selge over 3000 planter på en halvtime, så der er det bare å plukke først og tenke etterpå! Like greit å ikke ha hode, kanskje.

Synes du skal bli her, jeg, det er så koselig med kos! 

Plantelistene ligger på nettsidene deres, og skal nok studeres på forhånd, men jeg kommer neppe til å stå først i køen med spisse albuer for å hive meg over sjeldenhetene.

På den annen side: Jeg gikk tre år på internatskole på videregående, og ble god på å smyge meg gjennom folkemengder. Kom du ikke først til påleggsbordet var gulosten blitt hoppbakke og det var peanøttsmør i syltetøyet. Sånt skjerper konkurranseinstinktet.

Det synes du nok, bartesam, men mamma vil ha billige blomster
som du kan rulle i. 

Håper dere får en fin helg, alle sammen!

Og beklager laaangt innlegg og masse bilder - jo mer sliten i hodet, jo flere ord og jo mindre sensur. Sånn er jeg skrudd i hop. Gjett hvordan jeg høres ut i fylla...

6 comments:

Vibekes lille grønne said...

Kanskje latskap er et tilfriskningstegn? Jeg synes det høres lovende ut. Ikke så morsomt at hodet har tatt en liten ferie, men så lenge du kan kose deg i hagen uten hode, så er det håp ;)

Gleder meg til det blir litt hage å stelle i her også.

Nå letner det utenfor her hvertfall, så da kanskje jeg skal vurdere om formen holder til en liten tur i Svartdalen.

Ha en fin helg! :)

Ulla-Bella said...

Haha, godt vi ikke møter deg en lørdagskveld på by'n:) Men, jeg synes du fordeler skjeene dine fint jeg da. Har prøvd metoden din, og den fungerer for meg også. I helgen er det loppis i hele Strømstad, 150 knallare som selger sine godbiter. Da gjelder det også å fordele sine krefter i dag, slik at turen til Sverige blir bra:) Sånn er vi bare!
God helg til deg også:)

Helle said...

Synes det høres ut som om du har løst dette fint, med å jobbe uten å bruke hodet. - Vi kunne nok alle trenge det innimellom, å få senket stressnivået en smule. Flirte godt av stolkjøpet ditt. Håper du fikk byttet den uten store problemer.

Skal ut på plantejakt i helgen, men er på helt spesifikk utkikk etter klatreblomster i rødt eller oransje. Mulig jeg trenger litt veiledning. Ellers hørtes planteloppis veldig spennende ut.

God helg :)

Sisselshverdag said...

Nå er det ikke latskap jeg forbinder med deg, tvert imot :) Høres veldig slitsomt ut sånn som du beskriver det du sliter med. Men makan til kreativitet :D

Kanskje vi sees på loppemarked i morgen, håper i allefall vi sees på Haugastøl snart ;)

Ha en strålende helg :D og lykke til med plante jakt i morgen :D

Marit -Tusenfryd said...

Akkurat sånn har jeg det også når jeg jobber i hagen, begynner et sted og plutselig og nesten uten å vite det fortsette et annet sted med noe helt annet enn det jeg begynte med. Men er ikke det noe av sjarmen da? Å hage skal være gøy, man skal trives og kose seg mens man holder på, det skal ikke være et pliktløp med arbeidsoppgaver som må gjøres punktlig fra A til Å. Kaffekoppen er nesten alltid med og glemmes både her og der. Jeg har ikke slik en fin som deg med lokk, så det er ofte jeg må helle ut kald kaffe krydret med diverse gress og strå.
Nå har jeg skiftet nettleser til google chrome jeg også så får vi se hvordan det går.
Bare nyt å være lat en stund, det høres fint ut. Det er da bedre for en stund i allfall å ikke ha lyst til å gjøre noe, enn stadig vekk å ha lyst men ikke krefter.

BodilE said...

Det høres ikke lett ut å ha det sånn som deg, men må si det virker som du takler det på en beundringsverdig måte! Jeg tenker at hvis man føler seg "lat" så er det en grunn til det. Jeg har en venninne som sier at hun har behov for å sitte og stirre sakte inn i veggen. Den følelsen kjenner jeg igjen, den kommer gjerne når det blir for mye som skal ordnes og tenkes på og presteres. Da er det kanskje lurt å bare gjøre nettopp det, stirre sakte inn i veggen :)
Takk for tips ang Projo, det skal jeg sjekke ut (selv om jeg EGENTLIG har bestemt at jeg må strikke opp litt garn nå før jeg kjøper nytt....)
En riktig god søndag til deg. Her hos meg ser det ut til å bli sol, kanskje jeg kan sitte ute og lese i dag (skal opp i muntlig om en drøy uke. Gjett om jeg gleder meg til å bli ferdig!)