27.4.11

Over og ferdig

Så var påsken over og mannen og naboene er tilbake på jobb og skole og jeg har hele nabolaget for meg selv om formiddagen. Det er ikke så dumt, det heller, nå er det verken fotballspilling eller løvblåsere eller radioer som gjør det slitsomt for meg å være ute. Bare fuglene og pollenet og vinden. Og kuparfymen. Det er vår på landet!


Kreftene holdt nesten gjennom påska - på mandag var det bom stopp. Noe annet var vel heller ikke å vente, så da ble det strikking og hvile et par dager, med fokus på ferdigstillelse av prosjekter.

Så i går klarte jeg å skylle opp, sentrifugere (vel, det er det jo maskinen som gjør, jeg bare går ut og lukker døra) og spenne opp sjal og genser og vanter til blokking.

Hadde ikke hjerte til å kaste kattehurven ut fra soverommet, så jeg rigget opp blokkematta på tørkestativet og satte det så midt på golvet som jeg kunne, med håp om at kattene ikke skulle oppdage den fiiiine "klorematta".


Dermed kan jeg skryte av tre så godt som ferdige prosjekter! Men denne karamellen skal jeg sutte på en stund, så dere får bare ett av gangen - hvem vet når jeg får ferdig noe neste gang!

22 Aubergine Leaves
Jeg hadde egentlig lagd ferdig et langt innlegg om Ring Medallion-genseren, men den viste seg å være for vid i halsåpningen, til tross for at jeg lagde den myyye mindre enn i mønsteret. Så der må det finnes på noe.

Nuvel, jeg har jo ferdige prosjekter galore, så dermed kommer en presentasjon av 22 Aubergine Leaves i steden. Jeg har skrevet en del om det før, så her kommer bare en rask oppsummering:


Jeg liker det!


Mønsteret finnes på Ravelry. Strikket i gromgarnet Malabrigo sock farge Eggplant, kjøpt hos Projo (som har fått ny nettbutikk, ser jeg. Gratulerer!). Pinne 4 mm. Veier 99 gram, men det var ingen fare for å gå tom for garn. Og jeg strikker løst.


Kunne felt av litt løsere, men ellers er jeg skrekkelig godt fornøyd. Det ble til og med en god del større enn jeg hadde trodd.


Fargene er dyp lilla mot mørk blå blandet med brunt. Og Malabrigo er og blir favorittgarnet mitt.

Prosjektside på Ravelry.

Og ellers?
Jeg rakk akkurat å kravle meg gjennom de siste bedene og få unna det verste rotet før jeg sank sammen på mandag. Og mannen har rakt plenen (noe jeg ikke har klart på noen år, så det var på tide), så nå ser det så strigla ut som det kan i vår lett kaotiske hage. Rustikt, kaller vi det, og sier at det skal være sånn :)


Verdens beste tidligtulipaner blomstrer allerede, scillaen, krokusen og irisen er snart blomstret av, og det skyter opp stauder over alt i et ganske ufattelig tempo. En hel del trenger deling, så det får jeg ta litt sånn dann og vann.

Praestans-tulipanen Van Tubergs Variety. Grommast.

Nå går jeg bare og verker og venter på prikle- og potte om-form, det bør ikke være så langt unna. Jord kan fylles i småbøtter og bæres i mange omganger, og man kan sitte og prikle!

Uka for øvrig er ganske fri for planer, og det er godt. Strikkekafe i kveld, kanskje, og en handletur etter kjøttdeig og kanskje en tur til frisøren i løpet av uka.

Kattene har oppdaget at det mangler skuffer i sjenken. Her er det Mikro og tante Luddemor som tester blokkleiligheter for katt. Kanskje jeg skal ta ut garnet og fylle sjenken med katter i steden? Eller kanskje ikke...


Nei, nå begynner det å lukte nystekt brød her, så jeg får ta en titt på "glutenfrie havreruter med gojibær"-kreasjonen min!

Ha en fortsatt fin uke!

6 comments:

Tromsøjente på 39 said...

Sjalet.. Jeg liker det også! Utrolig fint :).

Hærlige bilder av vårlige glimt!

Marit -Tusenfryd said...

Det var da en herlig sjenk med såååå mange skuffer, en garnelskers drøm må det være!
Sjalet ditt var nydelig og garnet du har brukt vet jeg er nydelig.
Hagen din så ganske strigla ut spør du meg, her ikke lukinga halvferdig engang, men det bekymrer meg ikke - ikke i år.

Ulla-Bella said...

Nydelig sjal du har laget:) Katte-bildene er bare så sjarmerende:)

Tingelingeling said...

All grunn til å nyte dette. Nydelig sjal i vakker farge!
Og kattene ser nesten ut til å burde få den ledige skuffen? De er så søte!
Men det er sikkert lurt å ta ut garnet først?? Ellers får du vel en garnspagetti uten sidestykke....
Syns hagen ser fin ut jeg, rustikk er fint. Min er shabby chic.. Ikke alle som ser sjarmen, men pytt au!
Nå ønsker jeg meg drivhus... Men det har jeg jo gjort i ca tusen år. I alle fall i ti.
Noen nuller fra eller til hva gjør vel det..
Ønsker deg bedre dager! Klem

stallnilsen said...

Kjempefint sjal du har laga, og de kattebildene var bare aldeles nusselig, har lagt dæ til som følger, koselig om du følger mæ og, ha en fin kveld, Lisbeth :O)

Vibekes lille grønne said...

Sjalet er fantastisk nydelig! Likte oppsummeringen din ;)

Utrolig stilige kattebilder og de er helt ubetalelige der de ligger inne i skuffene og skuler ut! :D Men, jeg blir helt nervøs på silkealpakkaens vegne med tanke på møte med katteklørne.

Spar på kreftene og ha en fortsatt fin uke! :)