24.4.11

Dette og hint på påskemorgen

Nå synes jeg det er nesten pinlig lenge siden jeg har vist fram noe ferdig her, men snart, snart! 

Den blå genseren med Ring Medallion-blonde mangler bare en liten bit av andre erme:


Bobbie-vantene mangler en tommel og noe I-cord:


Og når genseren er ferdig, skal jeg vaske og blokke både den og 22 leaves-sjalet, så får jeg heller lukke kattene ute fra soverommet en formiddag. 

Julegavesamstrikk - eller ikke
Hemmeligheter er også en av grunnene til at det ikke har vært noe ferdig å vise fram. Jeg er jo med på Anne på landets julegavesamstrikk, men det går ikke så bra. 

De jeg strikker julegaver til, leser jo bloggen! 

Jeg kan jo ikke godt satse på at de har så dårlig hukommelse at de glemmer hva jeg har lagd før jul. Jeg kunne selvfølgelig ha latt være å skrive at det er gaver, men da tror de vel helst at jeg har strikket til meg selv og ikke villet ha det likevel, og bestemt meg for å gi det bort i julegave. 

Første julegave er imidlertid i produksjon, samt noen andre gaver som ikke er gitt bort enda. Men drømmen om en gavekasse ser litt fjern ut så langt... 

Skuff på skuff!
Den berømmelige apotekersjenk/benksaken er omsider på plass med alle sine førtito skuffer. 

Vel, trettiåtte skuffer foreløig - det er fire skuffer som ikke går i, selv om jeg har høvlet og høvlet. Men den har vært lagret litt fuktig, så det kan hende det går seg til etter hvert som den blir litt tørrere. 


Deilig med skuffer og med laaaang arbeidsbenk! Den blir nok fort full, dessverre - her skal strikkemaskinene og skjærematta bo, og så skal det hyller i begge ender til bøker og stæsj. 

Rart det der, hvordan vi ikke klarer å la være å fylle opp alle tilgjengelige horisontale flater i dette huset...


Det ser ut til at brorparten av garnlageret mitt går nedi, i hvert fall alt det "ordentlige" garnet. Litt usikker på om reste-arve-opprekksgarnet skal få plass i kurver ved siden av eller om jeg heller vil ha fint garn å se på, og pakke restene i skuffer. 

En skuff med tynn alpakka

Men enn så lenge er det gromgarn i skuffene, sortert etter tykkelse og fibertype. 

Gromsokkegarnskuffen. Her er det plass til mer, gitt!

Og ellers?
Sverigetur var slitsomt og hyggelig, som vanlig. 

Jeg skjønte plutselig på fredag hvorfor jeg ikke liker å ta tog lenger, med foretrekker buss. Det er masse slitsomme lyder på tog. Dessuten både rister det opp og ned og vugger sideveis, og det tåler det litt skjøre balansesenteret mitt veldig, veldig dårlig. Opp og ned-skumping på bussen tåler jeg sånn noenlunde, men sideveis er altså ganske forfryktelig slitsomt. Så heretter blir det buss hvis jeg kan velge! 

Men handlet fikk vi da gjort, så det monnet, og pratet og sittet ute litt og skyss hjem fikk vi og hjelp til å bære ned møbler i kjelleren. Og fryseskapet som har stått i stua siden bryllupet i høst. Helt greit å bli kvitt.

Mrrraau! Kos meg, da! 

Akkurat der, ja!

Hmm, jeg kan jo vaske denne poten litt, siden den datt ned her foran nesen min.

Og så har jeg kjøpt lilla tulipaner. Og det er fortsatt påskeferie!


Og formen er bedre enn fryktet, så kanskje, kanskje det blir litt krabbing i det siste uryddede bedet i dag. I hvert fall blir det sol og strikketøy, og da kan man ikke klage!

Nyt resten av påska!

5 comments:

Vibekes lille grønne said...

Den apotekersjenken er bare helt fantastisk! Litt av et kupp! Så mange herlige garnskuffer, det er nesten så du må kjøpe inn litt ekstra ;) Nå er det jo salg på Drops straks også... Får håpe de siste skuffene passer etterhvert.

Ikke mye igjen av genseren, det ser lovende ut! Ha en fin påskeslutt! :)

karna said...

Titter innom deg, herlige katter du har, Også ligner sofaen veldig mye på den vi har ,-) Fortsatt fin påske

Hilde C. said...

Hahaha, jeg måtte le når jeg leste det om at dere ikke klarer å la være å fylle opp alle tilgjengelige horisontale flater. Det er akkurat som hjemme hos oss. Kanskje de horisontale flatene inneholder en slags magnetisme som drar til seg alle sakene? Jeg tror det må være sånn det henger sammen :-) Apotekerskjenken ser helt suverent smart ut. Du ser ut til å ha et deilig garnlager :-)

Ulla-Bella said...

Så spennende vantene ser ut:) Fin oppbevaring av garnene:)

Anonymous said...

blir så imponert over arbeidet ditt på pinnene. Gleder meg til å se når de blir ferdige :).

Hærlig den sjenken! Og sannelig har du orden på nøstene dine. Skvatt litt da jeg så de to nøstene i lilla Mirasol,, det er den jeg brukte på mønsteret i Mariusen min :).

Julestrikken, sier du. Jeg er havnet i ett ensporet opplegg og lager ladder og ladder,, men det blir nå noene par etterhvert. Har også en del av mottakerne som lesere, så jeg har hatt samme tanker som deg :).

Søte pusen! Godt å høre at turen ikke tok fullstendig knekken på deg, selv om togturen ble slitsom.

Ønsker deg en fin uke videre. I morgen skal jeg blogge de neste laddene til julekassen :)